Türk Telekom webmobil DOLANDIRICILIĞI !

Kodla Büyü

theogus45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
355
Arkadaşlar bir akrabamız yaşlı emekli biri telefonuna dün gece mesaj geliyor Türk Telekom mobil web ile harcama yapılmıştır diye ve kredi kartı hesabından gerçektende 7 bin liralık harcama yapılmıs müşteri hizmetlerini arayınca... Bu konuyla ilgi bilgisi olan ne yapılması gerektiğini bilen var mı ?
 
Hocam henüz 24 saati geçmemiş ise sigorta kapsamında olabilir. Tam emin olmamakla beraber, Türk Telekom müşteri hizmetlerinden işlemin hangi cihazla ne zaman hangi lokasyondan yapıldığı bilgisini öğrenin. eğer bu alışveriş müşterinin cihazından değil ise, aynı ip üzerinden değil ise ve buna rağmen müşterinin hesabından gerçekleşmiş ise Turk Telekom böylesine büyük bir tutarı provizyona alıp müşteriyi bilgilendirmeden işlemi onayladığı için : şahsi yorumum TTNET sorumludur.
 
Hocam bana da geçen yaz gelmişti. Finansbank kredi kartından üç adet toplamda 220 tl çekilmiş. Bankayı aradığımda mail adresime harcama itiraz formu gönderdiler, doldurup geri faksladım. Bir ay içinde geri yatırdılar.
 
aynısı bugun benım de basıma geldı 156 lıra cekılememıstı hemen bankayı aradım boyle bır ıslemı ben yapmadım dıye 850 lıra cıvarıda ıkı turkcell cekımı yapılmıs onlarada ıtıraz ettım ınternet alısverısını durdurmamın hemen arkasından 1300 lıralık bır alısverıs yapılamadı mesajı geldı hemen kartı ıptal ettırıp alısverısın benım tarafımdan yapılmadıgını ısleme almalarını soyledım bakalım nasıl donecek
 
Yapıkredi world kartta başıma geldi hocam. 7 tane işlem turktelekom, turkcell, vodafone farklı ödeme seçenekleri ile işlem yapılmış yaklaşık 9 gün sonra fark ettim mesaj benzeri bir uyarıda gelmedi. Direk bankaya telefon edip durumu anlattım. Anında kartı iptal ettiler ve dilekçe ile başvurmamı istediler . Uluslar arası işlem olduğu için 3 aylık bir inceleme yapılacağı bu süre için ilgili işlemlerin iptal edildiği ilgili süre zarfında işlemlerle ilgi farklı bir durum oluşursa ödemem gerektiğini bildiren bir yazı geldi. Tüm işlemler iptal edildi bu süreçte öğrendiğim ise yazılı itirazın önemli olduğu yoksa sözleşme ve benzeri kaynaklara dayanarak bankalarda farklı geri dönüşler oluyor.
 
Geri
Üst