Türk Eğitim Sen iş bırakma

Kodla Büyü

client

Seçkin Üye
Seçkin Üye
siverekteki saldırıyı sebebiyle türk eğitim sen yarın tüm ülkede iş bırakma kararı almış. diğer sendikalarda nedir durum

Şöyle sanırım

Ekli dosyalar

• IMG-20260414-WA0013.webp
    IMG-20260414-WA0013.webp
    70.4 KB · Görüntüleme: 285
aynen

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-04-14-18-56-18-22_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.webp
    Screenshot_2026-04-14-18-56-18-22_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.webp
    50.1 KB · Görüntüleme: 237
HF37o7CXsAAg0g7.webp

OKULA BASKINI PROTESTO İÇİN TÜRKİYE GENELİNDE İŞ BIRAKIYORUZ
Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okulun eski bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen saldırıyı protesto etmek; eğitimcilerimizi, öğrencilerimizi ve eğitim kurumlarımızı hedef alan şiddet eylemlerindeki artışa dikkat çekmek ve güvenli çalışma ortamının tesisi hususunda gerekli her türlü çalışmanın ivedilikle gerçekleştirilmesini haykırmak için 15 Nisan 2026 tarihinde Türkiye genelinde iş bırakıyoruz.
Okul baskınının gerçekleştiği Siverek ilçesinde protesto yürüyüşü ve tüm illerde geniş katılımlı basın açıklamaları yapacağız.

Son düzenleme:
bu sefer de o sendikalar için rejim degiştirecekler demesinler her sey mumkun canım ulkemde😆 siyasi tarih bir suru badire ile dolu nitekim😆😆😆

Bakanlik veya meclis onunde 1 hafta yatip, ogretmene siddet yasasi cikmasi icin daha etkili olurdu.Bu olaylar son 4 senede daha artti.Doktor, hastanede kavga ediyor polis gelip tutuklayip goturuyor.Yada okul polisi telefonda degil okul icinde bulunsun.
Dahasi emekli askerleri guvenlige al.

Ekli dosyayı görüntüle 82128
OKULA BASKINI PROTESTO İÇİN TÜRKİYE GENELİNDE İŞ BIRAKIYORUZ
Siverek Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okulun eski bir öğrencisi tarafından gerçekleştirilen saldırıyı protesto etmek; eğitimcilerimizi, öğrencilerimizi ve eğitim kurumlarımızı hedef alan şiddet eylemlerindeki artışa dikkat çekmek ve güvenli çalışma ortamının tesisi hususunda gerekli her türlü çalışmanın ivedilikle gerçekleştirilmesini haykırmak için 15 Nisan 2026 tarihinde Türkiye genelinde iş bırakıyoruz.
Okul baskınının gerçekleştiği Siverek ilçesinde protesto yürüyüşü ve tüm illerde geniş katılımlı basın açıklamaları yapacağız.
Başta Şanlıurfa geneli diye açıklama yapıldı ve gelen tepkiler üzerine mecburen(!) ülke geneli kararı alındı. İş bırakma eylemi bile yeterli bir tepki değilken buna bile yeltenemeyen bir sendikaya yazıklar olsun demek geliyor içimden ama sendika merkezine değil peşinden giden öğretmen vasfındaki insanlara. İş bırakma eylemine katılan öğretmenin de sendikasının basın açıklamasına katılım sağlaması ve kalabalık oluşturması gerekir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Sendikacılığı çok biliyorsanız çıkın yapın, sonra gelin buraya işte böyle yapılır deyin görelim beyler

Üç sendika da eylem kararı aldı sanırım. Tepki göstermek lazım. Ancak kafama takılan şu saat itibarıyla memura ve öğretmene yakın haber sitelerinde eylem kararlarının haber yapılmaması. Sanki eylem kararlarının duyurulmasında rol oynamak istemiyorlar gibi geldi bana. Enteresan.

Sendikacılığı çok biliyorsanız çıkın yapın, sonra gelin buraya işte böyle yapılır deyin görelim beyler
Yapıyorlar işte hocam. İş bırakıyorlar en etkili sendikal eylem bu zaten. Onların sendikasından değilim fikir ve zihniyet olarak da katılmadığım bir kutup ama ellerinden geleni yapıyorlar. Termos, kalem, radyo dağıtmak mı sendikacılık? Torpille ülkenin tüm yönetici kadrosunu doldurmak mı sendikacılık? Namaz kılıp kul hakkı yemek mi sendikacılık? Ben bunları gördüm çıktım malum sendikadan çok şükür. Utanıyordum eğitim bir senliyim demeye. Çok şükür bu utançtan kurtuldum.

https://www.ebs.org.tr/ girin bakın bu olayla ilgili anasayfaya bir şey koyma zahmetinde bulunmuşlar mı? sosyal medyada tepki çekmemek için yazıyorlar sadece.

Yapıyorlar işte hocam. İş bırakıyorlar en etkili sendikal eylem bu zaten. Onların sendikasından değilim fikir ve zihniyet olarak da katılmadığım bir kutup ama ellerinden geleni yapıyorlar. Termos, kalem, radyo dağıtmak mı sendikacılık? Torpille ülkenin tüm yönetici kadrosunu doldurmak mı sendikacılık? Namaz kılıp kul hakkı yemek mi sendikacılık? Ben bunları gördüm çıktım malum sendikadan çok şükür. Utanıyordum eğitim bir senliyim demeye. Çok şükür bu utançtan kurtuldum.

https://www.ebs.org.tr/ girin bakın bu olayla ilgili anasayfaya bir şey koyma zahmetinde bulunmuşlar mı? sosyal medyada tepki çekmemek için yazıyorlar sadece.
Hocam beni değil Türk Eğitim Sen'in Eğitim Bir Sen den farkı yok diyeni alıntılayacaktın sanırım, bana ne anlatıyorsun. Termos falan bilmem, konunun namaz kılmayla da alakası yok sizin kafa baya karışık.

Yıllarca en sivri şekilde sendika savunan, her eylemine, her faaliyetinde aktif olarak çalışmaya çalışan, okul temsilciliği yapan, sendika yüzünden tehdit edilen, tonla idareci ile resmen kavga eden biri olarak (bunları özellikle yazdım ki kimse çok biliyorsanız buyurun siz yapın demesin) en büyük tepkinin sendikalara verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç bir birimizi kandırmayalım. Şimdi sırayla isimlerini yazmayayım ilk aklıma gelen Ayhan KÖKMEN öğrencisi tarafından vurulalı 10 yıl oldu ve bir öğretmen bir anne öğrencisi tarafından bıçaklanalı birkaç ay oldu, arada benzer onlarca olay yaşandı. Her seferinde bir günlük iş bıraktık, derdimizi anlatmaya çalıştık, bağırdık, çağırdık, sendika yöneticileri prim kastı. Hiç bir aksiyon alamadıkları, hiç bir etkileri kalmadığı gibi genel merkezler ve hatta bazı il başkanlıkları lüksün, şatafatın dibine vurdu. Kimse kusura bakmasın biz bu derece büyük bir olayda dahi aldıkları bir günlük iş bırakama kararını onaylayıp, aldıkları karara uyup meydanlarda alkış tuttuğumuz sürece bulundukları yerlerde oturmaya devam edecekler. Birkaç gün sonra önlerinde limonata ve kurabiye eğitimle hiç alakası olmayan insanlarla eğitimin sorunlarını tartışacaklar. Dayak arsızı diye bir tabir var ya artık eylemler o kadar ciddiyetsiz hale geldi ki toplum önünde öğretmenler her fırsatta yatmaya yer arıyor algısı oluştu hem de öğrencinin pompalı tüfekle okul bastığı günde. Çıksınlar olay çıkarsınlar, ortalık karıştırsınlar demiyorum ama millet meydanda derdini anlatmaya çalışırken en öne geçip ertesi gün bilmem kimle düzenledikleri yemekten paylaştıkları resimler zoruma gidiyor. Sendika temsilcileri bugün eylemlerden sonra, sendikaların sosyal sosyal medya hesapları ise bu akşam bu olayı unutacaklar yarın çok büyük işler yaptıklarını anlatmaya devam edecekler.

Son düzenleme:
Birşeyleri değiştimeyen iş bırkam, derse girmeme...vb. eylemler sadece dostlar alışverişte görsün mantığından başka birşey değildir. Gerçekten ciddi ciddi bunu dert edinseler, bu noktada somut adımlar atılıncaya kadar gerekirse bakanlık önünde nöbet tuarlardı, sendika başkancıkları. Gel görki niyetleri öğretmenlerin sorunları değil sahip oldukları koltukların bekası. Bizlerde takım tutar gibi sendika partizanlığı yapıp bir tülü bir aray gelip bunların makamlarını titretmediğimiz sürece, yaşananlar ne ilk ne de son olacaktır.

Son düzenleme:
tepki göstermek eylem yapmak elbette çok güzel hareketler.. ama bu durumda "tavşan dağa küsmüş dağın haberi bile olmamış" durumu ortaya çıkıyor.
istersen 1 ay eylem yap erteis gün aynı durumların yaşanmayacağına garantimiz var mı?

tepki göstermek eylem yapmak elbette çok güzel hareketler.. ama bu durumda "tavşan dağa küsmüş dağın haberi bile olmamış" durumu ortaya çıkıyor.
istersen 1 ay eylem yap erteis gün aynı durumların yaşanmayacağına garantimiz var mı?
Ertesi gün değil aynı gün..

organıze bir şeyler mı acaba
Vali açıklaması:
4 can kaybımız var. 1’i öğretmen 3’ü öğrenci. 20 yaralının 4’ü ağır yaralı ameliyatta. Çalışmalarımız devam ediyor. Başka bir okulumuza saldırı yok. Sosyal medyada böyle haberler dolaşıyor. Saldırganda o kargaşada kendisine ateş ederek öldürdü.
8. sınıf öğrencisi. Okulumuzun öğrencisi. Babası eski emniyetçi. Onun silahlarını aldığını tahmin ediyoruz. 5 silah 7 şarjörle gelmiş. İki sınıfa girmiş.

Çocuk okulun öğrencisiymiş.

Vali açıklaması:
4 can kaybımız var. 1’i öğretmen 3’ü öğrenci. 20 yaralının 4’ü ağır yaralı ameliyatta. Çalışmalarımız devam ediyor. Başka bir okulumuza saldırı yok. Sosyal medyada böyle haberler dolaşıyor. Saldırganda o kargaşada kendisine ateş ederek öldürdü.
8. sınıf öğrencisi. Okulumuzun öğrencisi. Babası eski emniyetçi. Onun silahlarını aldığını tahmin ediyoruz. 5 silah 7 şarjörle gelmiş. İki sınıfa girmiş.

Çocuk okulun öğrencisiymiş.
O kadar silahı nasıl getrımıs ve kullanmayı öğrennmiş

Emekli emniyetçi 5 tane silahı ne yapar ya akıl alır gibi değil, hadi beylik silahını kendin seçemedin içinde kaldı emekli olunca beğendiğin silahı aldın diyelim ee gerisi nedir, bu adama da ceza vermek gerekir. Suçu günahı olmayan çocuklarımıza, öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum geride kalanlara Allah sabır versin inşallah.

Emekli emniyetçi 5 tane silahı ne yapar ya akıl alır gibi değil, hadi beylik silahını kendin seçemedin içinde kaldı emekli olunca beğendiğin silahı aldın diyelim ee gerisi nedir, bu adama da ceza vermek gerekir. Suçu günahı olmayan çocuklarımıza, öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum geride kalanlara Allah sabır versin inşallah.
tutuklanmıs emeklı değilmiş emniyet mudurymus

süper yönetilen bir ülkede yaşıyoruz. bazıları gurur duysun ! umarım gerçekten hesap sorulan bir yer vardır !

ilksms
Geri