Tüm tahtalara pardus yüklenmesi

Kodla Büyü

bilbil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
merhaba arkadaşlar bakanlık 2026 nın 2. yarısına kadar tüm tahtalara pardus işletim sisteminin yüklenmesi için illere yazı göndermiş bununla ilgili bilgisi olan var mı?

Evet faz farkı olmaksızın tüm tahtalar pardus olacakmış. İl Fatih koordinatör lerin eğitim ve bilgi verilmiş sanırım. Etap 23 olacakmış. İlerleyen safhada kurum içi bilgisayarlarda inşallah olur.

Faz1 ler kaldırır mı acaba? Özellikle AMD işlemcilerde dokunmatik sürücü sorunu yaşanıyordu.

Pardus gelişti.Yani artık öğretmenlere de egitim verilip bu işin yaygınlaştırılması lazım.Eskiden ben de sıkı windows savunucusu idim.Lisansli kullanıyorum 80 binlik notebooklarda bile 2 hafta açmadın diyelim sonradan sapitiyor, sürekli yamalar yükleniyor, hatalar, ani kapanmalar arttı.Win xp kullanırken bile böyle sorun yoktu.
Artık geçelim pardusa.

Mevcut etkileşimli tahtaları daha verimli hale getiren ETAP 23 Beta sürümü, hız, güvenlik ve kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor. Sisteme eklenen Dokunmatik Çizim Uygulaması, Yardım Uygulaması, USB Girişi Yönetimi ve Sınırlı Erişim Kontrolü gibi özellikler, öğretmen ve öğrencilerin derslerini daha verimli işlemesini sağlıyor. Ayrıca, öğretmenlerin mobil cihazları ile tahtalara ve EBA platformuna kolayca bağlanmasını sağlayan ETAP QR Giriş uygulaması da testlerde son aşamasına geldi.

Faz1 ler kaldırır mı acaba? Özellikle AMD işlemcilerde dokunmatik sürücü sorunu yaşanıyordu.
Pardusun daha doğrusu linux'un olayı bu zaten. Düşük sistemlerde çalışma. Faz1'lere windows 11 kurma derdinde millet. Windows 10 kurulu hepsinde muhtemelen zaten.

Dokunmatik sorunu da çözülmüştür inşallah.

Son düzenleme:
Pilot uygulamalar sırasında Liderahenk büyük ölçekli merkezi yönetim sistemi de detaylı olarak test edildi. Bu süreçte, etkileşimli tahtaların uzaktan yönetimi için farklı kullanım senaryoları oluşturuldu. Uzaktan dosya yükleme, sınırlı erişim yönetimi, sınıf bazlı yönetim, açık tahtaları kapatma ve ekrana mesaj gönderme gibi özellikler, öğretmenlerin derslerini daha rahat yönetmelerine yardımcı oldu.

merhaba arkadaşlar bakanlık 2026 nın 2. yarısına kadar tüm tahtalara pardus işletim sisteminin yüklenmesi için illere yazı göndermiş bununla ilgili bilgisi olan var mı?
Hocam, bu yazıyı paylaşma imkanınız var mıdır? Ne zaman göndermiş acaba? Bazı illere mi yoksa tüm illere mi gönderdi acaba? Eğer öneri niteliğinde ise çok etkili olacağını sanmıyorum. Çünkü daha pardusu kullanmadan burun kıvıranlar, direnenler olacaktır. Eğer yazıda pardusu zorunlu tutuyorsa o zaman direnç olsa bile zamanla alışılır illa ki

Hocam, bu yazıyı paylaşma imkanınız var mıdır? Ne zaman göndermiş acaba? Bazı illere mi yoksa tüm illere mi gönderdi acaba? Eğer öneri niteliğinde ise çok etkili olacağını sanmıyorum. Çünkü daha pardusu kullanmadan burun kıvıranlar, direnenler olacaktır. Eğer yazıda pardusu zorunlu tutuyorsa o zaman direnç olsa bile zamanla alışılır illa ki
Yeğitek'in Uzaktan kontrol(meb İnterneti) ile tahtalarda Pardus mu Windows mu var diye kontrol edileceği konuşuluyordu hocam.

Yazıyı görmedim ancak zorunlu olacaktır bu sefer.

bende bt il koordinatöründen duydum hocam yazı yok elimde. görevlendirme gittiğim okulda pardus 16 sürümü yüklü idi kullanımda sıkıntılar vardı windowsu zor kullanan hocalar pardusu nasıl kullanacaklar? bu konuda yine başı ağrıyan bilişimciler olacak

ETAP 23 Yaygınlaştırma Çalışmaları Başlatılacak

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı YEĞİTEK Genel Müdürlüğü ile yürütülen koordinasyon çalışmaları doğrultusunda, pilot uygulamaların tamamlanmasının ardından önce Samsun’daki tüm okullarda, ardından kontrollü bir şekilde diğer illerde Pardus ETAP 23 ve Liderahenk dönüşümü gerçekleştirilecek. Böylece eğitimde açık kaynak yazılımların kullanımı yaygınlaştırılarak, okulların teknolojik altyapısı daha güvenli ve verimli hale getirilecek.

Bu lider ahenk için cahillikten soruyorum şimdi duydum ne olduğunu.
Lider adında bir sunucu ve ahenk adındaki clientlerden oluşuyormuş.
1. Lideri biz mi kuracağız aynı ağda kurmamız gerekiyorsa illaha bir tahtanın lider olması gerekir.
2. Online ise internet ile bir sürü sıkıntı çıkar.

BBNET
Geri