Tüm imajlarım ve Driver (2024)

Kodla Büyü
Hocam Öncelikle Ellerinize sağlık fakat tabletten ekrana görüntü yansıtmak istediğimde isteğe bağlı özellikler hata veriyor be boş snaırım win11 lite üzerine kurulduğu için iso böyle. Ekran yansıtmayı kullanamıyorum.

Hocam Öncelikle Ellerinize sağlık fakat tabletten ekrana görüntü yansıtmak istediğimde isteğe bağlı özellikler hata veriyor be boş snaırım win11 lite üzerine kurulduğu için iso böyle. Ekran yansıtmayı kullanamıyorum.
Evet hocam onun için normal windows kurmak lazım onlarda da cihazlar performanslı çalışmıyor.

Hocam performanstan öte tabletimle kullanmam lazım o yüzden sizden ricam lite olmayan sürümü hazırlayabilirmisiniz ?

Hasari hocam, Pardus yüklü bilgisayarda clonezilla ile imaj almaya çalışırken eğer savedisk seçersem clonezilla hdd görmüyor, savepartition seçersem bölümleri gösterip imaj alabiliyorum.
Ama ben bütün diskin imajını almak istiyorum, neden olabilir acaba?

Hasari hocam, Pardus yüklü bilgisayarda clonezilla ile imaj almaya çalışırken eğer savedisk seçersem clonezilla hdd görmüyor, savepartition seçersem bölümleri gösterip imaj alabiliyorum.
Ama ben bütün diskin imajını almak istiyorum, neden olabilir acaba?
Normalde öyle yapmaz hocam farkında olmadan bir hata yapıyor olabilirsiniz. İsterseniz şu videomu izleyin çözüm sağlayamazsanız yazın yardım olurum.

hocam clonezilla iso dosyasını rufus programı ile flash bellege yazarken windows imajı almak için ISO kalıp modu ile, Linux imajlarını almak için DD kalıp modunu seçmeniz gerekiyor. Ventoy programı ile flash belleği biçimlendiriyorsanız MBR değil GPT düzenini seçmelisiniz ve ventoy ile sistem başlayınca grup2 modunda başlatın ki nvme diskleri clonezilla görebilsin.
Kolay gelsin :)

hocam clonezilla iso dosyasını rufus programı ile flash bellege yazarken windows imajı almak için ISO kalıp modu ile, Linux imajlarını almak için DD kalıp modunu seçmeniz gerekiyor. Ventoy programı ile flash belleği biçimlendiriyorsanız MBR değil GPT düzenini seçmelisiniz ve ventoy ile sistem başlayınca grup2 modunda başlatın ki nvme diskleri clonezilla görebilsin.
Kolay gelsin :)
Bunları bilmiyordum hocam çok teşekkürler. Ben rufus ile İSO modunda yazdırmıştım evet.

Bunları bilmiyordum hocam çok teşekkürler. Ben rufus ile İSO modunda yazdırmıştım evet.
Linux için rufusta DD modu olmalı hocam. Ayrıca ventoy ile ilerlerseniz hem bunun ile uğraşmazsınız hem de çok daha esnek olur flash belleğiniz. Flash bellek içinde istediğiniz kadar kurulum iso dosyası taşıyabilir, boot ekranında istediğiniz isodan sistemi başlatabilirsiniz. Rufus flash bellek içinde tek bir iso ile çalışabiliyor.
Ayrıca flash belleğe Clonezilla atayım ve boot yaptıktan sonra flashın içinde kalan kısmına da imaj yedeği alırım filan derseniz de olmuyor. Clonezilla boot edildiği flash bellek içersine imaj almıyor, geri yüklemiyor, içine önceden attığınız imajları da kullandırtmıyor. Garip hatalar veriyor. Bilginiz olsun, kolay gelsin

BBNET
Geri