Tüm hayellerim suya düştü:((kısa dönem er

Kodla Büyü

Caterpillar

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
doğuda çalışıyoruz askeri öğretmen çıkar diye beklerken kısa dönem er çıktı,batıdan çalışan bazı arkadaşlarıma askeri öğretmenlik çıktı,nası bir iştir anlamadım...
tüm planları askeri öğretmen e göre yapmıştım,hayeller uçtu....
5-6 ay ı da düşünmüyorum bi şekilde geçiririm,ama 5 aylık hamile eşim var,maddi yönden sıkıntılı dönemdeydik bide...vayy beeeee hayırlısı gell teskere gelllll

para filan halledilir hocam da en kötüsü doğumda eşinizin yanında olamayacak olmanız. Askerliği halletmeden çocuk fikri doğru bi karar değilmiş :cry: Allah hayırlı teskereler versin, sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı da nasip etsin...

by_katliam' Alıntı:
doğuda çalışıyoruz askeri öğretmen çıkar diye beklerken kısa dönem er çıktı,batıdan çalışan bazı arkadaşlarıma askeri öğretmenlik çıktı,nası bir iştir anlamadım...
5-6 ay ı da düşünmüyorum bi şekilde geçiririm,ama 5 aylık hamile eşim var,maddi yönden sıkıntılı dönemdeydik bide...vayy beeeee hayırlısı gell teskere gelllll

evet aynısı banada olmuştu. ermeni sınırında öğretmenken kısa dönem kıbrıstaki paşaların ayakkabısını boyamaya gittik.. banyo yapmaya bile izin alıyorsun, sıra bekliyorsun.

ne para alıyorsun, ne hizmete sayılıyor.. ne kıdem.. mecburi hizmete sayıldığına şükretmiştim ama 6 yıl doğudan dönememiştim yinede sonrasındada af geldi.. devletin işleri hep böyle. bir anlam veremiyorum. elektiriği kaçıran kaçırıyor biz onu ödüyoruz.. banka üzerimizden haksız kazanç yapıyor. sokakta gasp ediliyorsun adam yakalansa bile bi bakıyorsun serbest kalmış. trafik cezasını ödemeyenlere bi bakıyorsun indirim kolay ödeme gelmiş. burs geri ödemesini düzenli yaptıysan enayisin ödemediysen faizde almıyor hatta bir sürü taksitede bölüyor.. vergini tastamam verirsin ama mahallende yollar bozuk trafik çileli, yapılaşma bozuk.. bir bakıyorsun aynı belediye başkanı %70 le seçilmiş.. ben bu milletide devlet yapısınıda anlamakta zorlanıyorum.

adam gitmiş 30 yıl önce kafasına göre araziyi çevirip ev yapmış sonra adaletsiz bir belediye başkanı gelip kanunsuzca ruhsat vermiş. sonra adam tapu almış.. sonra devlet madem çıkartamıyorum deyip 3 kuruşa araziyi satmış.. bildiğiniz gece kondu yani.. ee.. bugün şehirler genişlemiş. bu araziye apartman yapılacak adam %50 isterim diyor 100 daire yapılıyorsa 40-50 tanesini alıyor.. peki benim gariban dedem zamanında almamış biz şimdi kredi çekip onlarca yıl faiz ödemek zorunda kalıyoruz..

halk büyük kitleler halinde oy verip başbakan yapar ama adamı tutar asarlar..

adalet istiyorum gerçekten.. hayatta herşey yanlış gidiyor gibi.

Bu olasılık her zaman vardı o yüzden üzülmeye değmez. Tez zamanda teskerenizi alıp gelmeniz dileğiyle.

Ben 2002 mezunuyum, 2007'de gitmiştim askerliğe Gebze'de iken. Asker öğretmenlik yapmıştım. Benim dönemden arkadaşlar içinde bildiğim sadece 1 kişi kısa dönem yaptı. O da kendi istediği içindi, bile bile kasım celbinde gitti ve kısa dönem oldu. Bu seneki konulara bakıyorum ne kadar çok kısa dönem çıkmış aramızdan. Özellikle doğudaki arkadaşların kısa dönem çıkması şanssızlık olmuş. Epeydir süreçten uzağım ama acaba bu normlarımızdaki durumlar mı etkiledi bu kadar az asker öğretmen çıkmasını? Kısa dönem çıkan arkadaşlar için belki zor bir dönem olacak ama yapacak bir şey yok. O zamanlar zor oluyor ama yıllar sonra anlatacak çok şey oluyor. Derler erkeklerin askerliğini kadınların doğumlarını anlata anlata bitiremezmiş diye.

2 senedir doğudayım hocam, bende asker öğretmenlik çıkar diye bekledim muğla-denizli kısa dönem jandarma er çıktı. Bende tüm planlarımı asker öğretmenliğe göre yapmıştım olmadı.
kredi borcumun taksitleri, öğrenim kredisinin taksitleri, 2. üniversite kazanacam kaydını bile yapamayacam, görev yerinde kalan eşyalarımı almak için bile fırsatım yok.

by_katliam' Alıntı:

Anlamıyacan daha çooook şey olacak orda hocam bunlar daha başlangıç sen hele bi git de :)

Yanlış anlamayın karışmakta belki haddime değil ama çocuk için en azından askerliği bekleseydiniz keşke yada ne bilim askerliği tecil ettirseydiniz 1 yıl.

xsentiuss' Alıntı:
Yanlış anlamayın karışmakta belki haddime değil ama çocuk için en azından askerliği bekleseydiniz keşke yada ne bilim askerliği tecil ettirseydiniz 1 yıl.
bazen işler planladığınız gibi gitmiyor hocammm :(

by_katliam' Alıntı:

Hocam allah yar ve yardımcınız olsun. aynı düşünceler içerisne bende stres yaşamıştım 2005 yılında allahım yzüzümüze güldü de askar öğretmenlik çıkmıştı. Hocam bizler için hayır gibi görünen şeylerde şer, şer gibi görünen şeylerde hayır vardır?. Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah.

BBNET
Geri