TÜBİTAK - ULAKBİM Sunucu sorunu ve EBA Erişimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan samil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

samil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar günaydın.
2 gündür EBA erişiminde sorunlar vardı. Sorunun Yeğitek tarafından değil sunucuların barındığı ULAKBİM tarafından kaynaklandığı belirtildi. Ayrıca EBA bilgilendirme toplantılarının erişim sorunları ortadan kalkıncaya kadar ara verilmesi yönünde bilgilendirme yapıldı.
Okullarda toplantı yapacak arkadaşların dikkatine.

evet dün rezil olduk.. zaten öğretmenler zoraki toplantıya geldiler.. bir de EBA'ya erişim olmayınca millet dudak büktü.. ben de müdüre söyledim ileri bir tarihe erteleyelim diye..

EBA nın anlatılmasına mani olan ULAKBİM inde görevine son verilsin. Bir daha görev verilmesinin. YEGİTEK in gücü sadece Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmenine yeter.

O kadar kişi Eba ya girince Eba çöktü heralde.

e-konferans' Alıntı:
EBA nın anlatılmasına mani olan ULAKBİM inde görevine son verilsin. Bir daha görev verilmesinin. YEGİTEK in gücü sadece Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmenine yeter.

Açılımı tübitak ulusal ağ ve bilgi merkezi olan, resmi kurumlar ve üniversitelerin ağ altyapısını oluşturan ve yöneten kurumdur ULAKBİM.
Yeğitek in altında bir birim değil.

Bugün il bazında bir toplantı var eğer sunucular açılmazsa vay hallerine.

e-konferans' Alıntı:

:+1:

Bence de ULAKBİM'in görevlendirmesini iptal etsinler,adamlar yatıyor zahar... :D

Eba' nın gün geçtikçe kullanıcı sayısı ve içerik yönünden büyüdüğü düşünülürse bir an önce EBA için iyileştirme çalışmaları yapılmalı.....

öyle zırt pırt toplantı tarihi mi değişir

haftaya salı günü toplantı için imza sirküsü çıktı ve herkes imzaladı. eba açılmasa da toplantı olacak. Zaten slaytlar üzerinden asıl anlatım yapılacak. zira tam o dakikada internet veya eba sorun çıkarabilir.

samil' Alıntı:
hasari' Alıntı:
samil' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Bugün il bazında bir toplantı var eğer sunucular açılmazsa vay hallerine.
Umarım bir B planları vardır. Yoksa dediğiniz gibi vay hallerine.
İlçelerde gelecekti birde yolluk veriliyor ona göre hesap et. :D
:) Zamanlama çok manidar olmuş sizin il için hasari hocam.
Bu işte kasıt var kasten adam bitirmeye kadar gider. :lol:

Twitter miwitir olayına bir şey diyemem ama bu olayda eba'nın, ebacıların bir suçu yok bana göre. Sunucuların barındığı veri merkezinde sorun var.

ThatBeatsAll' Alıntı:
e-konferans' Alıntı:

:+1:

Bence de ULAKBİM'in görevlendirmesini iptal etsinler,adamlar yatıyor zahar... :D

kapıya kilit vurup gitsinler hocam.Bu yeğitektekilerin başına BTRciler kadar taş düşsün kendi beceriksizliklerini BTRlere ... atarak kurtarmaya çalışıyorlar

Ya özür diliyorum arkadaşlar ama "eba altından sopa göstermek" diye başlık açıldığında herkes kızan açıklamalar yapıyordu. Anlayamadığım birşey var. ARadan bir kaç gün geçti. ORtalıkta eba afişleri, yok eba sunumları, pazar günü eba toplantıları filan. Kusura bakmayın ama eğer böyle işliyorsa süreç, adamlar haklı çıktı. Ben mi yanlış düşünüyorum? Biraz direnmemiz gerekmez miydi? En azından pazar günü nedir ya? Hafta içi mesai saatleriniz içinde kısım kısımda olsa 1-2 seerde eba tanıtımı yapmanız gerekmezmiydi? Bilemiyorum ben mi yanlış düşünüyorum. Ama şu görüntüye göre adamlar haklı çıktı. Boşa kızmışız adamlara.... :cry:

BBNET
Geri