system volume information virüsü var mı?

Kodla Büyü

oziie

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,007
system volume information dosyası, normalde windows un sistem geri yükleme dosyalarıyla alakalı olan bir sistem klasörü - buraya kadar sıkıntı yok.

Fakat system volume information klasörü oluşturan bir virüsten haberiniz var mı? Bu klasörü görünce sinir oluyorum, sistem yüklemeyi kapatıyorum-flash a format atıyorum yine geliyor.
Bu virüs müdür - bundan kurtulmanın yolu varmıdır?
 
anti virus uygulamalari kimi zaman bu dizinde virus olduguna ve temizlemek icin full scan yapmaniz gerektigine dair mesajlar verir. full scan yaptiginizda ise herhangi bir virus bulamadigini soyler. bu durumdan kurtulmak icin system restore u disable edersiniz ama hala ne bu dizine girebilirsiniz ne de silebilirsiniz. hidden ve system attribute larini kaldirmak icin attrib komutunu calistirmaniz da fayda etmez.

sebebi bu folder a sadece system user inin erisme hakki olmasidir. windows xp icin bu durumdan kurtulmanin yolu simple file sharing in disable edilmesi ve system volume information dizinine erisebilmesi icin mevcut kullaniciya gerekli haklarin verilmesidir.
 
içine girip dilediğinizce at koşturmak için: sağ tık -> properties -> security ekranında, "group or user names" kısmına o an giriş yaptığınız kullanıcı adını (genelde administrator'dur bu tek kullanıcı için) girip, girdikten sonra altındaki izinler kısmında "full control"ü seçip ok demeniz yeterli olabilmektedir. salak windows'umu her drive'ın rootundaki svi klasörleri kesmemiş olacak ki film klasörümün içine de yapıvermişti bunlardan birini, az önce anlattığım şekilde kurtuldum kendisinden.
 
unlocker programıyla silinebiliyor lakin bu sorunu çözmüyor çünkü kendi kendine yeniden oluşuyor. illa ki ben bunu sileceğim orada durmasına gıcık oluyorum diyorsanız...

denetim masası / yönetimsel araçlar / hizmetler yolunu izleyerek mevcut hizmetleri görmemizi sağlayacak bölüme gelelim, sistem geri yükleme hizmeti'ne sağ tıklayarak özellikler'i görelim. hizmeti durdurup, akabinde de devre dışı bırakalım. son aşamada oturum aç sekmesinden ilgili profili devre dışı bırakalım.

unlocker ile klasörü yeniden kaldıralım, artık tamamen kalktı.
 
linux ortamında ile diske eriştiğinizde üzerinde istediğinizi yapabileceğiniz klasör. özellikle virüsleri temizlemek için linux ile erişip silmek en temiz yöntemdir.
 
bu dosyalar Window ve Hard Disk için olmazsa olmazlanrdandır! Bir şekilde silseniz dahi, HDD'yi bilgisayara bağladığınızda yeniden oluşacaktır!!!

RECYCLER - Windows XP için Geri dönüşüm kutusudur. Yani çöp sepeti..
$RECYCLE - Windows 7 için Geri dönüşüm kutusudur. Yani çöp sepeti..
System Volume Information ise, HDD bilgisini içeren klasördür.

Bu klasörler içine gerekli izinleri vererek ulaşabilirsiniz. İçeriğini silseniz de bilgisayar yeniden başladığında veya HDD'yi taktığınızda yeniden bilgiler oluşacaktır. Bu dosyaların izni SYSTEM tarafından yönetilir. Gerekli izni verirseniz Administarors veya kullanıcı adınıza, bunu sizde yönetebilirsiniz.
Virüs vs. bulaşmış ise, System Volume Information klasörü içeriğini silebilirsiniz.

Bilginize ve kolay gelsin..
 
Geri
Üst