switchten accesspointe bağlantı yardım

Kodla Büyü

kurnazf

Üye
sayin hocalarim ağ konusunda bilgisi olan birisi lutfen bana yardımcı olsun. okulda airties modem var iki binamiz var modemden kablo diger binadaki switche bağlanmış kablolu sorunsuz calisiyor. arkadaslar bu binaya kablosuz internet verebilmek icin tplink accesspoint almış. bu access pointi aktif hale getirmem gerekiyor. modemin giriş arayuzu 192.168.2.1 ile açılıyor. ap ye girebilmek için ap yi direk bilgisayara bağlayıp önce ayarlarini yapmam gerek diye biliyorum. yaniliyorsam duzeltin. direk kasanin ethernet girisine ap yi taktım. ağ algılandı.ap nin arayuzune girip ayar yapmak istedim fakat, giremiyorum. 192.168.1.1 ve 192.168.1.254 de denedim. 2.1 denedim. yok yok yok. giremiyorum. ap yi de o kadar yükseğe monte etmisler ki bakıp kontrol edemiyorum. ama calisir vaziyette. bir de icinden cd cikiyor ya o bir isimize yariyor mu. yardımcı olun lütfen delirtti beni. arayuze nasıl erisecegim

Öncelikle AP'nizin kitapçığını bulup, varsayılan IP adresini ve şifresini öğrenin. Bu bilgilerle yönetim paneline ulaşmaya çalışın. Kablolu olarak bilgisayarınıza bağlandıktan sonra kendi IP adresinizi kontrol edin. Eğer bilgisayarınız otomatik IP almaya ayarlı değilse, elle IP verilmişse önce otomatik IP almaya ayarlayın. Tekrar bağlandığınızda IP adresinizi kontrol edin. Eğer 192.168.x.x şeklinde bir IP almışsa bilgisayarınız, AP'ye doğru bir şekilde bağlanmışsınız demektir. Yapmanız gereken, AP'nin IP adresini yazıp, arayüze ulaşmak ve ardından AP'nin önce DHCP sunucu özelliğini devre dışı bırakmak, ardından da IP adresini elle 192.168.2.xx şeklinde kullanılmayan (örneğin 192.168.2.250) bir IP adresi vermek olacaktır. Eğer IP ayarladığınız yerde varsayılan ağ geçidi ayarı varsa ona da modeminizin IP adresini (192.168.2.1) yazmayı unutmayın. Ardından AP'nin kablosunu switche bağlayın.
Ya da bunlarla hiç uğraşmayın, AP'nin arayüzüne bağlandıktan sonra DHCP sunucu özelliğini devre dışı bıraktıktan sonra AP'nin IP'sini otomatik olarak almasını da sağlayabilirsiniz.
AP'ye bağlandıktan sonra IP adresini http://www.advanced-ip-scanner.com/tr/ adresindeki programı bilgisayarınıza indirip, IP aralıklarıyla oynayarak AP'nizin IP adresini tespit edip, arayüze ulaşın.

Cihazınız bu arada http://www.tp-link.com.tr/products/deta ... TL-WDR3600 adresindeki mi?

yakuphan hocam soylediginiz programı denedim 2 makine buldu. birinde tplink yazıyor. budur dedim. ip yi explorera yazdım. yine olmadı. :(

Tp-link AP arayüzüne girmek için, Ap ye kablo ile bağladığın bilgisayara sabit IP vermen gerekiyor.Sabit Ip verdikten sonra 192.168.1.254 yaz açılması gerekiyor.

BBNET
Geri