Switch İnterneti Dağıtmıyor

Kodla Büyü

katalan67

Üye
Kendi imkanlarımızla BT Sınıfı kurduk. Okulda Fatih Projesi altyapısı yok. Sınıfta duvarda internet girişi var ve çalışıyor. Ama switch ile denediğimde internet gelmiyor. Çözüm için yaptıklarımı yazıyorum.
* 3-4 farklı switch ile denedim.
* kablolar sağlam.direk bağlayınca çalışıyor zaten.
* Okuldaki ana swithdeki bütün kabloları söküp sadece BT yi taktım o da olmadı.
* Son çare kabloyu direk modeme taktım.Ama sorun çözülmedi.

Yapabileceğim başka bişey var mı? Sorun nedir anlayamadım.

Hocam hangi model ve marka switch kullanıyorsunuz? Portları ayarlamak gerekiyor genelde. Muhtemelen ip bile alamıyordur cihazlar. IP alabiliyor mu cihazlarınız baktınız mı?

Hocam hangi model ve marka switch kullanıyorsunuz? Portları ayarlamak gerekiyor genelde. Muhtemelen ip bile alamıyordur cihazlar. IP alabiliyor mu cihazlarınız baktınız mı?
Tplink ve everest switchler var.4 farklı switch ile denedim. Geçen yıl bu switchleri okulun farklı bölümünde kullanmıştım.Hiç böyle problem yaşamadım.

Kullandığınız switch fatihteki akıllı switchlerden mi? Huawei falan ise dağıtmaz. Onun içerisine girip komple ayarları sıfırlamak gerekli. Yok normal switch yani dummy dediğimiz tak çalıştır tipi switch ise başka bir durum vardır diye düşünüyorum. Geçici 8'li falan switch bulup deneyin. Onlar programlanan switch olmadığı için görecektir.

Sınıftaki uç çalışıyor dediğinize göre bir bilgisayar ile denediğinizi varsayıyorum. Modeme sınıftaki switch bağlayınca da çalışmıyor demişsiniz. Modeminizin ayarlarına bakmanız gerekiyor. Güvenlik, vs. gibi ayarlarda kısıtlama olabilir belki.

Hocam ilk mesajdaki tanımlar net değil. Fatih alt yapısı ve fatih ağı ayrı kavramlar. Tüm kabolaları söktüm diyince bir sistem odası geldi aklıma. Binanın ilk girişindeki internet fiber mi modemin markası nedir; bildiğimiz klasik modemlerse sınıfın internetini ordan alarak deneyin. Ama alt yappı fiberağ poe cihazlardan dağılıyorsa çoklu bt sınıfları için verilen ucu bulmanız lazım. Mavi kablolar. Muhtemelen o uç karışmış sizde

* kablolar sağlam.direk bağlayınca çalışıyor zaten. Yukardaki cevabı bu sözünüze istinaden yazdım tek bir bilgisayara bağladığınızı düşündüm. Olmazsa pzt modemin ordan görüntü arayın bakalım. İstersen özelden atarım numaramı; yapabileceğimiz bişeyse

Switch Adaptör voltajı Switche bağlanınca düşüyordur. Başıma geldi yıllar sonra çözdüm problemi.

Altyapı bina ile beraber yapılmış.Fatih projesiyle ilgisi yok. Modemin yanına küçük bir kabin koymuşlar. İçinde 16 port switch ile katlara dağılıyor.
Okul birleşik 2 blok halinde. Geçen sene kullandığım sınıf diğer bloktaydı.
Bugün eski sınıfıma tekrar götürdüm switchi.Hemen çalıştı.
Switchi modemin yanındaki ana switche götürüp taktım.Orada da çalışıyor.

Yeni sınıfımda ve yakınındaki 2 farklı sınıfta denedim çalışmıyor.

Son düzenleme:
Cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Sonunda çözümü buldum. Duvardaki internet girişinin altında cat6 yazıyormuş. Cat 6 kablo bulup denedim sorun çözüldü.
okuldaki bütün kablolar bildiğim kadarıyla cat5. mantığını anlamadım ama en azından sorun çözüldü.

Cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Sonunda çözümü buldum. Duvardaki internet girişinin altında cat6 yazıyormuş. Cat 6 kablo bulup denedim sorun çözüldü.
okuldaki bütün kablolar bildiğim kadarıyla cat5. mantığını anlamadım ama en azından sorun çözüldü.
Cat5 kabloda renk sıralama standardı yoktu. Cat6 ile renk standardı yakalandı ve 2000'lerin başından beri turuncu beyaz, turuncu...... Sıralaması standart haline geldi.

Cat5 kablolarda belki de karışık renk sıralaması varsa okulunuzda o sebeple çalışmayabilir.

Bu gibi durumu lisede staj yaparken Cafe kurulumunda yaşamıştık ama üstünden 25 yıl geçtiği için böyle birşey aklıma gelmedi hiç. Bunu da öğrenmiş olduk. Geri dönüşünüz için teşekkürler. Aklımızı bir köşesinde dursun.

ilksms
Geri