SQL database için sunucu adı nedir?

Kodla Büyü

ofkeli82

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, asp.net ile access kullanarak problemsiz tüm veritabanı işlemlerini yapabiliyorum. ama sql database kullandığımda bilgisayarımda veritabanı işlemlerini yapabiliyorum fatak sunucuya yüklediğimde hata veriyor.(yazma izinlerini verdim) hata şu

Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Belirtilen Sunucuyu/Örneği Bulma Hatası)

stringim şu

connectionString="Data Source=.\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\Database.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True" providerName="System.Data.SqlClient"

bu haliyle bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor. Anladığım kadarıyla . (nokta) olan yere sunucu adını yazmam. sunucu adından kasıt nedir . Ya da ne gibi bir hata yapıyorum. Epey araştırma yaptım ama çözemedim...Yardımcı olursanız sevinirim.

. olan yer dedigin gibi sunucu adıdır ve nokta localhost anlamına gelmektedir. orası bir ip adres iolabilir bir dns ismi olabilri eger cpanle yada pleskten hostuna girip mssql pencerene girip bakarsan orada server name gozulur onu yazman ardındanda kullanıcı adını ve sifrenide yazman gerekecek uid ve pwd eklentisi ile

<connectionStrings>
<add name="baglan" connectionString="Data Source=sqlsunucuadınıyaz;database=databaseismini;Persist Security Info=True;User ID=kullanıcıadı;Password=şifre" providerName="System.Data.SqlClient"/>
</connectionStrings>

kalın harfle yazdığım yerleri kendi hostunu aldığın sunucu ayarlarını yapıp çalıştır. sqlsunucu adını mssql oluşturduğun yerin sağında yazar(plesk panelde) eğer göremezsen shost aldığın firmaya söyle onlar sunucu adını sana söylerler.

Hocalarım bahsettiğiniz yerlere göre bişeler yaptım plesk panelde ODBC DSN denen yerden add new ODBC DSN dedim orda connection name diyor. bir isim yazıyorum sonra ileri deyince SERVER : (local) yazıyor parantezli bir şekilde bunu sqlsunucuadınızyaz kısmına yazdım (herhalde hatam yine burda), bir de kullanıcı adı şifre filan diyor. sonra test connection dediğimde şu hatayı veriyor panelde

Hata: Unable to connect to the data source using the defined settings. Server has returned:
ODBCError 28000: [Microsoft][ODBC SQL Server Driver][SQL Server]Login failed for user 'kullanıcıadım'.

sayfaya girmeye çalşıtığımda da haliyle şu hatayı veriyor

Login failed for user 'kullanıcıadım'.

Hocam sqlexpress ile hazırladığınız database dosyasını (mdf) öyle Access gibi kullanamazsınız. En azından bazı server ayarları yapılması gerek ki... Eğer uzak server kiralamışsanız bu sqlserver ayarlarını siz yapabilirsiniz... Eğer reseller veya pakt yer aldıysanız sizin yapmanız gereken şey database dosyasını (mdf) ekleyip mail attıp (veya ftp de şu klasörde olan dosyayı deyin) Bunu sql server'e şu Attach etmelisiniz deyin... Şifre ve user tarafınma bildirin deyin... daha sonra arkadaşın dediği gibi

Sunucu adına: site adresi, bazen sql.siteadi.com gibi olabilir.... hostinge bağlı site yönetim panelinden girip databese lerde ip no yazar ordan öğrenebilirsin... Çoğu zaman site ipsi ile aynı olur...

database = database dosyası ismi... (.mdf olmadan)

kullanıcı adı pass mail ile gelecekççç

ashaxx' Alıntı:
<connectionStrings>
<add name="baglan" connectionString="Data Source=sqlsunucuadınıyaz;database=databaseismini;Persist Security Info=True;User ID=kullanıcıadı;Password=şifre" providerName="System.Data.SqlClient"/>
</connectionStrings>

kalın harfle yazdığım yerleri kendi hostunu aldığın sunucu ayarlarını yapıp çalıştır. sqlsunucu adını mssql oluşturduğun yerin sağında yazar(plesk panelde) eğer göremezsen shost aldığın firmaya söyle onlar sunucu adını sana söylerler.

Arkadaşlar teşekkürler ilginiz için, visual studio 2008 kullanıyorum. ben sql i direkt olarak Add New Item den datasoruce olarak ekliyorum (accessde veritabanı ekler gibi).tablomu oluşturuyorum daha sonra gridview filan, bir de textboxtaki değerleri databaseye göndermeye çalışıyordum. hosting firmasına mail atayım bakalım ne diyecekler.access de sorun olmadı hiç :) ama bu sql kendinden soğutuyor vallahi... Çok teşekkürler, yardımcı olduğunuz için. cevap gelene kadar sizin yardımlarınıza göre biraz daha kurcalayayım bakalım .

Hocalarım tekrardan teşekkür ediyorum, işi hallettim. SQL Express 2008 yükledim (hosttan veritabanına tablo ekleyemiyordum), expressten bağlandım tabloyu oluşturdum, refleto hocamın dediği gibi connection stringi yazdım, çalıştı. aylardır bu ayarlar için sql e girmiyordum , zorladı ama oldu ... Teşekkürler tekrardan...

ofkeli82' Alıntı:
Hocalarım tekrardan teşekkür ediyorum, işi hallettim. SQL Express 2008 yükledim (hosttan veritabanına tablo ekleyemiyordum), expressten bağlandım tabloyu oluşturdum, refleto hocamın dediği gibi connection stringi yazdım, çalıştı. aylardır bu ayarlar için sql e girmiyordum , zorladı ama oldu ... Teşekkürler tekrardan...

conection işini ashaxx hocam halletmişti... Hakkını yemiyelim... :)

Sevindim çözdüğüne...

:) :) yanlışlık olmuş :) Allah razı olsun yardım edenlerden... sql e giriş yaptım artık, aylardır boşa korkmuşum vallahi. on numara bişe bu sql...

BBNET
Geri