Sorunu Yanlış yerde arıyoruz...

Kodla Büyü
Zaten hocam sizinde bildiğiniz gibi öğretmenlik mesleği sürekli kan kaybediyor.. Hergün yeni yeni sorunlar çıkıyor sadece bizim için değil bütün branşlar için. Mevcut durumda yine biz Allah'a şükür ekders sorunu elan yaşamıyoruz. Şimdi dersler geri gelse bi okulda ders tamamlama şansımız çok az.. Ben geçen yıl asker öğretmendim ders tamamlayabilmem için 2 lise 1 ilköğretime görevlendirildim ona rağmen 18 saat dersim vardı. Bunları da görmek lazım. Bu gün Resim, müzik, beden, tek. tasarım v.b. branşların hepsi bahsettiğim sıkıntıyı yaşıyor.

Hocalarım hükümet değişene kadar dersin durumunun değişmesini kimse beklemesin :!: bu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Norm sorununa bence belli dönem sonra biz istemesekte onlar çözüm bulmak zorunda kalacaklar. çünkü bu veriler bakanlığın elinede gidiyor. ve bizim branştan her geçen gün norm fazlası artıyor.

Dün konuşmayı dinlemedim ama bu bakanda zorunlu ders konusunda olumsuz bakıyorsa norm üzerine yoğunlaşmak en mantıklı adım gibi. Ki zaten bu hükümet politikası. Norm için öğrenci sayısının esas alınması olayın teknik boyutundan çok rehberlik boyutuna yoğunlaşılmasının ilk adımı olur. Rehber öğretmenler için de böyle galiba...

arkadaşlar burdan ne kadar yorumlasakta somut düzeye yani sanaldan gerçek dünyaya inmeliyiz bu konuda çalışmalar yapan derneğimiz 150 kişi ile başardıkları ortada o rakam binler onbinler olsa sesimiz duyulmazmıydı

Yıllardır söylüyorum dersler zorunlu olmaz geri gelmez BT sınıflarına fatih projesi varken ekstra bütçe ayırıp yenilemezler. Dedim ki ders gelecek olsaydı 4+4+4 sistemiyle 36-37 saate çıkan programda zorunlu olurdu. 8 saat seçmeli yaptıktan sonra bunu 6 ya düşürüm 2 saat zorunlu BT koymazlar dedik. BT sınıflarını yenilemezler nerde ders yapacaksınız dedik. Hepimiz ister dersi olsun ama yok işte bu konuda başarılı olamadık. Adamlar yok diyosa yeni bakan zorunlu olmayacak diyosa olmayacaktır. Boşuna çabalamayalım artık bu konuda. Adamlar bize şimdilik bir yol çizmiş BT Rehberi olacaksın diyor. Yani bak aslında ben dışardan bu iş için 800 tl ye de adam tutabilirim ama madem siz öğretmen olmuşsunuz memuriyetten de atamıyoruz alın bu işi siz yapın işinize geliyorsa diyorlar. Tek yapmamız gereken norm sorunu üzerine çalışmaktır. Yok bilişim çağı bilmem ne biz elimizden geleni yaptık mı yaptık. Onlar gereksiz mi görüyor evet. Bu hükümet olduğu sürece unutalım dersin zorunlu olmasını. Bu çabayı norm konusuna harcasak belki de kazanırdık. Ama Bin bir türlü taleple gittik hep karşılarına. NORM diyorum başka da bişey demiyorum. Umrumda da değil ders falan artık.

Sevgili Arkadaşlarım,
Sabah yazıyı okuyunca acayip moralim bozuldu. Ve bir çok şeyin pişmanlığını yaşıyorum.
Yüksek lisans, MYO'ya geçmemek vs.
Eş durumuyla meslek lisesinden ilköğretime geldim ve bu sorun yumağının içine düştüm.
Nasıl bu kadar plansızca yapılıyor bazı işler, özellikle eş durumunda binlerce aileyi etkileyen kararlar bu kadar kolay veriliyor anlayamıyorum.
Norm olayına da hiç bişeye inanmıyorum artık.
2 yıl sonra eşimin başka bi yere memlektine tayini çıktığında ben sanırım burda kalmaya devam edeceğim ve eş durumunda tayini olmayan tek meslek grubu olacağız sanırım.
Umarım bi an önce herşey yoluna girer.
Ama en son açıklamayla severek yaptığım öğretmenlik mesleğini yapamayacağımızı anladım. Mühendisin bi altı teknikerin bi üstü biyere sıkışıp kalacağız :(

Hocam ders konusunda en büyük eksik ders saatlerini tamamlayamamak.. Şuan BT Rehber öğretmeni olarak görev yapıyorum toplam 2 saat dersim.. Günlük değil arkadaşlar haftalık 2 saat.. Ben inanıyorum ki bütün arkadaşlarım derse girmek öğretmenlik yapmak istiyor ama mevcut şartlarda da bırakalım ek dersi maaş karşılığı için bile 3 okula gitmemiz gerekiyor.. :(

BBNET
Geri