sorunu ve yaptığım işlemleri ayrıntılı yazayım donanım soru

Kodla Büyü

dobra1979

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar kasanın biri devamlı reset atıyor yaptığım işlemler
1- ramleri diğer bilgisayarınkiyle değiştirip denedim aynı
2- diğer bilgisayarın harddiskini denedim aynı
3- diğer bilgisayarın power subını taktim aynı
4- tüm bilgisayarlarda aynı dvd den kurdum işletim sistemini.
5- işlemcinin sıcaklığını bir program vasıtasıyla takip ettim 37-50 arası min maksimum
6-Başka win7 kurdum yine aynı xp kurdum yine aynı
6- ve sonunda anakartta ya da işlemci macununda bir sorun var diye düşünüyorum
ve ayrıca kafayı yemek üzereyim :)

*Reset tuşu takılıyor kalıyor olabilir.
*Termal macun donmuştur
*İşlemci fanı gevşemiştir.

zaten suçlu adayı
anakart ve işlemci kaldı.

işlemci fanına bak
hasarinin dediği gibi gevşemiş olabilir
benimkinin yaptıgı gibi bi bacagı kırık olabilir.

ya da anakart gitmiştir...

fanı çıkarıp taktım hatta sinirden fanın bir kablosunu koparmışım :) o işi bugün yaptım yani önceden sağlamdı ama reset devam ediyordu termal macun yüzeyi tamamen kaplaması gerekiyormu birde işlemci ısısı çok fazla değil yine de termal macun sürmek gerekebilir mi? Zaten son çare termal macun alacam olmadı servise ama bayaa inatlaştım bilgisayarla :)

Okula yeni atandığım zamanlarda bilgisayarın birinin işlemci pinini kırmıştım - taktım, yıllarca sorunsuz kullandım.
Günlerden bir gün işlemcinin tozunu alayım dedim, baktım pinini kırdığım işlemciymiş. Taktım bu sefer zırt pırt reset attı. Windows un kurlumunu bile tamamlayamadı reset atmaktan. Sizin sorununuz da bu olabilir cyln nin dediği gibi.

Çok düşük ihtimal ama anakart ın üzerine takılı olan ne varsa sökün bir de öyle deneyin( pw reset switc, usb bağlantı kablosu, kurtarma kartı v.s)

oziie' Alıntı:
Okula yeni atandığım zamanlarda bilgisayarın birinin işlemci pinini kırmıştım - taktım, yıllarca sorunsuz kullandım.
Günlerden bir gün işlemcinin tozunu alayım dedim, baktım pinini kırdığım işlemciymiş. Taktım bu sefer zırt pırt reset attı. Windows un kurlumunu bile tamamlayamadı reset atmaktan. Sizin sorununuz da bu olabilir cyln nin dediği gibi.

Çok düşük ihtimal ama anakart ın üzerine takılı olan ne varsa sökün bir de öyle deneyin( pw reset switc, usb bağlantı kablosu, kurtarma kartı v.s)

hocam işlemci fanını çıkardım sadece ben ve macuna bakayım dedim macun rengi beyazmı az bişey var yüzeyde tamamen yok kurumuş gibi duruyor daha önce hiç macuna bakmamıştım böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. mesela xp kurdum bazen tam yükleme yapıp biraz bekleyip reset attı bazen başlangıçta bazende masaüstü geldi ama hata mesajlarıyla birlikte bugün resmen savaş yaptık ama kazanamadım şimdilik yarın olmazsa termal macun alayım onuda deneyeyim

ana kart üzerinde gözle kontrol ettiğinizde kondan satörler zerinde patlak veya şişmiş olan var mı? b

Hocam macun ile alakalı değil sizin problem. Verdiğiniz sıcaklık aralığında resetlenme problemi yaşamazsınız. Kaldı ki, sıcaklık eşiği aşıldığında bilgisayar resetlemez kapanır.

tenten' Alıntı:
ana kart üzerinde gözle kontrol ettiğinizde kondan satörler zerinde patlak veya şişmiş olan var mı? b

hocam baktım ama göremedim yada gözden kaçırdım ben anakart diyorum sorun ama bakalım olmazsa teknik servise götürürüm artık

Anakart test cihazı ile arıyayı arayabilirsiniz.
Önce anakart üzerinde gözle bir konrol yapın kondansatörlerde sişme veya patlama var mı veya yanık bir parça...
Biosu güncelleyin diyeceğim ama riskli...

hocam anakart test cihazı yok ama gözle kondansötörleri kontrol edeyim hepinize tşk ederim bu arada.

dobra1979' Alıntı:
tenten' Alıntı:

hocam baktım ama göremedim yada gözden kaçırdım ben anakart diyorum sorun ama bakalım olmazsa teknik servise götürürüm artık

Okulda HP'nin bir modeli olan dizüstü bilgisayarımız var. Geçenlerde formatlamak üzere aldım makineyi, USBden win7 kurmak için biosunda gezerken biosu fabrika ayarlarına geri yükledim. Sonra işletim sistemi kurulumunu sorunsuz gerçekleştirdim ama bilgisayar açılırken windows ilk karşılama ekranında reset atıyor makine sürekli. XP yükledim olmadı, güvenli modda açamadım vs. Sonra hocam, yine biosta gezerken harddisk ile ilgili bir menüde çeşitli seçenekler var oradaki seçenekleri değiştirdim ve sorun düzeldi. Tam olarak hangi menü hangi seçenek hatırlamıyorum isterseniz yarın okulda bakar yazarım.

unknownrealmman' Alıntı:
dobra1979' Alıntı:
tenten' Alıntı:

Okulda HP'nin bir modeli olan dizüstü bilgisayarımız var. Geçenlerde formatlamak üzere aldım makineyi, USBden win7 kurmak için biosunda gezerken biosu fabrika ayarlarına geri yükledim. Sonra işletim sistemi kurulumunu sorunsuz gerçekleştirdim ama bilgisayar açılırken windows ilk karşılama ekranında reset atıyor makine sürekli. XP yükledim olmadı, güvenli modda açamadım vs. Sonra hocam, yine biosta gezerken harddisk ile ilgili bir menüde çeşitli seçenekler var oradaki seçenekleri değiştirdim ve sorun düzeldi. Tam olarak hangi menü hangi seçenek hatırlamıyorum isterseniz yarın okulda bakar yazarım.

hocam yazarsanız sevinirim bakmakta fayda var.

real temp gibi bir programla tam reset anında işlemci sıcaklığına bakın derim. aşırı ısınmadan atıyor olabilir.

BBNET
Geri