Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...Bazı arkadaşlar yaştan,bulamamaktan bahsetmiş.Benim sorunum bulamamak değil bunu söylemiştim zaten.Önemli olan bulunan kişilerle kafa yapısı,hayat tarzı,bakış açısı ve sıradanlık yaşam isteklerinin olmasından dolayı anlaşamama sorunu.
@hayat86...Hocam mükemmel bir tesbit yapmış teşekkürler.
@yalandünya...Hocam ben parayı zaten sevmiyorum.İnsanın üstüne çıkabilen,satın alma olgusunu yapan hiçbirşeyi seviyorum.Sevgi denen duyguya parayı karıştırıp parasız sevgi olmaz diyenlerden uzak duruyorum.
@obsearchver...Hocam madem pek bişey değişmeyecek neden evleneceğim bayanın da hayatını karartayım.evlenmem daha iyi.
@akrep026...Hocam evlileri görüyorum ve ben onlardan illaki farklı yaşıyorum.Farklı yaşamak Hiç Havai adalarına gitmek değil tabi ama birçok yönden fark var.Aslında ben maddi ve somut şeylerden bahsetmiyorum.Yaşam tarzı ve düşüncede farklılıklardan bahsediyorum.Tabi sizin de dediğiniz doğru bu devirde evlilik kurumu beraberinde maddi ve somut adımların da atılması gerekliliğini ortaya çıkartıyor.
@crosswise....Hocam bana göre bu yanlış.İnsanoğlu mutlaka evlenmek zorunda değil.Mutluluğun yolu sadece evlilikten mi geçiyor? Biz insanoğlu olarak en iyiyi en mükemmeli ararız hep.Peki sizin dediğiniz gibi sırf evlenmiş olmak adına adım atsam ne yararı olacak? Sorun benim ve karşımdaki kişinin mutlu olması.Toplum böyle isitiyor diye evlenmek bence basmakalıp bir olay.Bazıları da çocuğun olsun herşey yoluna girer diyorlar.Ya mutlu olmazsam? Sadece çocuk için evlilik?
@adrenaline....Pek bişey anlamamışsınız konudan belli.Ahlak ile ailenin ne alakası var.Evli olmayan ahlaklı olamıyor mu? Ayrıca ben yaşamım kısıtlanacak diye evlenmek istemiyorum diye bişey demedim ki? Tamamen ayrımcı bir fikir yapınız var bence.
@grandmasterb...Hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.Anlaşılmak güzel
@swanp...Hacı bende öyle bir sendrom yok nerden çıkarttın.(öğrenci mi acaba? konuşma tarzınız çok garip.)
@sibilim_ogretmeni...Hocam tek kendi adıma korkmuyorum inanın.Evlilik önemli bir olay karşımdaki de en az benim kadar etkilenecek ve hayatı değişecek.Ve dul,bekar ayrımı yapmadım hiçbir zaman.İnsan=insan...medeni durumu,hali,vakti,mesleğinin önemi yok.
@folikAsit...Yorum için teşekkürler hocam.Anlık sıkıntılar sorun olmaz çünkü bekarken de buna benzer anlık sıkıntılar var insanın hayatında.Doğru diyorsunuz hayatımızın çoğuna biz yön veriyoruz bazen doğru bazen yanlış.
Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar değerli yorumlarınız için.Bazı arkadaşlar beni yanlış anlamış: Ben evlilik iyi bişey değildir demiyorum ve evlililere karşı da olumsuz bir bakış açım yok.Ben: evlilik olacaksa biraz da mükemmel olsun mutluluk olsun sırf toplum istiyor diye sırf sadece evlenmiş olmak adna bir adım atılmamalı diyorum.Evlilere mutluluklar bana da meçhul sokaklarda meçhul adresleri aramaya devam diyorum