Son hafta ne yapıyorsunuz

Kodla Büyü

karaçam

Site Gezgini
Tüm işleri bitirdim, yapacak bir şey kalmadı , sınıflarla son hafta ne işliyorsunuz?

1.seçenek-ben kolay kolay çocukları serbest bırakmadığım için son hafta serbest bırakırım.ama netsupporttan ekranlarını kontrol ederim,bazı yasaklarımız var
2.seçenek -öğrencilere anket hazrlar-dağıtırım, mesela sosyal medya kullanımı ile ilgili,kim nekadar kaç saat kullanıyor neler yapıyor yararlı mı zararlı mı gibi.böylece herkesin net kullanımı hakkında az çok bilgim oluyor
2.seçenek-boş kağıda belirli konularda fikirlerini alırım dersimiz hakkında ne düşünüyorsunuz?2.dönem neler değişmeli,neyi nasıl yapalım? gibi...
3.seçenek-okulun int sayfasını,eba yı tanıtırım (özellikle 5.snflar).nasıl girilir nerde ne var gibi
4.seçenek - yarışma düzenlerim.klavye yarışması,powerpointte veya flashta hazrladığım bilgi yarışması

hangisini yapacağımı sınıfın durumuna göre belirliyorum.şuan aklıma gelenler bunlar...

Burada çok güzel oyunlar var genel tekrar gibi onları oynatıyorum ben donanım klavye vb

anket güzel bir fikirmiş....
veri konusunu geçen hafta anlattığım için bu hafta sıfır ve birlerle ilgili video 20 dk...
videolarıma eba onay vermeidiği için yayınlayamadım.. youtube zaten yasak..
geçen haftaların tekrarları ve eksik konularım... her sınıfın anlatmadığım konularını her ders not alırım..
birinci ders böyle sınıfta geçiyor..
ikinci ders, lab winrarı indirip kuracak... siteye yüklediğim mesajlaşma programını kurup ark. ile chat yapacak. maksat azıcık klavyeye alışsın...

6.sınıflara yandex üzerinden mail hesabı açmayı anlatıyorum. Şu an birbirlerine dosya gönderip duruyorlar :D

Malum lab. olmadığından dolayı istediğimizi yapamıyoruz :(
Ben son hafta dönem sonu değerlendirmesi yaptık çocuklarla özellikle"ikinci dönem derste neler yapabiliriz?" sorusuyla çocukların görüşlerini aldım ikinci döneme hazırlık yaptık bu dönem neler öğrendik vb.
Ama keşke lab. olsa çocuklara dersi daha fazla sevirsem ama nerdeeeeee :x

Dönem tekrarı yaptırmak için oyun oynatıyorum 5 lerde .Soru kağıtları hazırladım,torbaya koydum,araya da "hadi bize bir fıkra anlat" yazan kağıtlardan koydum.Biri torbadan kağıdı çekiyor,seçtiği bir arkadaşına veriyor,o kişi de soruyu doğru cevaplarsa soruyu veren kişiye kişisel bir soru sorma hakkı kazanıyor:"En sevdiğin renk nedir?" gibi.Bu şekilde devam ediyor oyun.Çok eğleniyorlar,hem de genel tekrar yapmış oluyorlar.

BBNET
Geri