Smart tv için ses sistemi önerisi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan DotCom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba ,

Philips smart tvimiz var. mkvleri oynatırken ses formatı desteklenmiyor hatası var.

5+1 ses sistemi alsak çözüm olur mu?

Hangi sistemi önerirsiniz?

LG nin 5+1 sistemlerini öneririm. Fyatları da uygun genelde. Filmleri tv nin usb sine değil - LG nin ünitesine bağlayacaksınız, direkt DTS sesleri dinlersiniz.

DotCom' Alıntı:
Merhaba ,

Philips smart tvimiz var. mkvleri oynatırken ses formatı desteklenmiyor hatası var.

5+1 ses sistemi alsak çözüm olur mu?

Hangi sistemi önerirsiniz?

Muhtemelen televizyonunuz DTS ses formatını desteklemiyor. ses sisteminin buna çözüm olacağını sanmıyorum. sorun ses sisteminde değil televizyonunuzun DTS codeğini çözememesi. yapmanız gerek film formatını bilgisayarınızın desteklediği bir formata çevirmeniz yada DTS codeğini çözebilen bir playerda işiniz görür.

Ses sistemiyle değil tv ile alakalı bir durum oluşmuş. Ses sistemi alsanız da fayda etmez.

Filmi izlemeniz için bir bilgisayarı tv'ye
vga
images

imgres

ya da
HDMI kablo
images

images

aracılığı ile bağlayın.

bilgisayarınızda
oynatıcı olarak
vlc media player(http://www.videolan.org/vlc/)
ve
k lite kodec pack(http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j ... 8144,d.Yms)
öneririm.

smart tvlerin de güncellemesi oluyor. sitesine bakın, bende panasonic smart tv var. flasha güncelleme dosyasını atıp tvyi açtığınız anda güncelliyor. ama bunun dosya oynatabilme özelliğine faydası var mı bilmiyorum.

Son güncel sürüm yüklü tv'de şu anda.

Ses sistemi de çözüm değil demek ki.

media playerlar varmış 100 TL civarında. onlardan gerekecek o zaman.

Sayın Hocam logitech z 5500 5+1 ses sistemi, bünyesinde DTS ve Dolby Dijital çözücü barındırdığı için sorununuzu çözer diye düşünüyorum...
cihaza gelince ses kalitesi ve gücü anlatılamaz dinlemeniz lazım, thx sertifikalı bir cihaz
benim hiç müzik sistemi almak gibi bir düşüncem yokken arkadaşımda dinledim ve hayran kaldım hemen gidip ben de aldım, apartman dairesinde sesini açamıyorsunuz bile, hatta bir törenden önce okulun amfisi arızalanmıştı okula götürdüm açık havada bile süperdi okulun sisteminden daha iyiydi..
yani ses sistemi almayı düşünüyorsanız şiddetle tavsiye ederim, fiyatı vatan bilgisayarda daha uygun oluyor!!

Hocam ben de de Philips LCD var. LG Ses sistemim var ve filmleri v.s ses sisteminin USB sine takarak izleyince DTS sesleri çözüyor - bir sıkıntı yok. TV den tamamen bağımsız bir olay yani. Yalnız benim LG sistemi alalı çok zaman geçti, benim sistem mkv oynatmıyor - yeni sistemlerde tanıdığı format sayısı artmıştır ki demin baktım mkv oynatıyor bir çok modeli.
Ben format açısından sıkıntı olmaması için media player aldım( popcorn A-200), piyasada 150 tl den başlayan çok güzel media player lar mevcut ( misal EGREAT ). Çok film izleyen biriyseniz siz de - MEdia player ve ses sitemi alırsanız çok memnun kalırsınız. Tabi apartman da oturuyorsanız ses sisteminin bas ı komşularda huzursuzluk yapabilir.

Bağlantı şeklimi anlatayım belki yardımı dokunur:
Media player ı HDMI kablo ile TV ye bağladım.
LG ses sistemini, optik kablo ile Media Player a bağladım ( LG nin optik girişi var, burası önemli)
Receiver ı scart kablo ile LG ye bağladım ( TV yayınlarının da sesini LG den dinlemek isterseniz )

Şu durumda sıkıntısız filmlerimi izliyorum, her türlü ses formatını ve video formatını izleyebiliyorum, tavsiye ederim.

öneriniz içn @oziie teşekkürler.

media playrer cihazı görünüyor o zaman.

ses sistemi şimdilik düşünmüyorum.

BBNET
Geri