Hocam ben de de Philips LCD var. LG Ses sistemim var ve filmleri v.s ses sisteminin USB sine takarak izleyince DTS sesleri çözüyor - bir sıkıntı yok. TV den tamamen bağımsız bir olay yani. Yalnız benim LG sistemi alalı çok zaman geçti, benim sistem mkv oynatmıyor - yeni sistemlerde tanıdığı format sayısı artmıştır ki demin baktım mkv oynatıyor bir çok modeli.
Ben format açısından sıkıntı olmaması için media player aldım( popcorn A-200), piyasada 150 tl den başlayan çok güzel media player lar mevcut ( misal EGREAT ). Çok film izleyen biriyseniz siz de - MEdia player ve ses sitemi alırsanız çok memnun kalırsınız. Tabi apartman da oturuyorsanız ses sisteminin bas ı komşularda huzursuzluk yapabilir.
Bağlantı şeklimi anlatayım belki yardımı dokunur:
Media player ı HDMI kablo ile TV ye bağladım.
LG ses sistemini, optik kablo ile Media Player a bağladım ( LG nin optik girişi var, burası önemli)
Receiver ı scart kablo ile LG ye bağladım ( TV yayınlarının da sesini LG den dinlemek isterseniz )
Şu durumda sıkıntısız filmlerimi izliyorum, her türlü ses formatını ve video formatını izleyebiliyorum, tavsiye ederim.