Skoda Octavia Almayı Düşünüyorum

Kodla Büyü

patlıcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Maksimum 40000 tl bütçeyle bir araç almak istiyorum. İkinci eldeki sıkıntılardan dolayı yanaşmak istemiyorum. Epeydir ondan fazla seçenek üzerinde durdum açıkcası şu anda hem bütçeme uygun, hem kaliteli, hem de güvenli olduğunu düşündüğüm iki araç arasında kaldım. Bunlardan birincisi astra classic hb diğeri ise skoda octavia. Aslında skoda octavia bayağı bir ağır basıyor. Daha önce abimin 2004 modelini kullanmış birisi olarak o araçta kendimi bastıkça güvende hissettim, ayrıca genişlik ve bana göre daha estetik oluşu da cabası. Opelin de kalitesi tartışılmaz ama kasa çok eskidi artık, ayrıca yeteri kadar geniş değil, özellikle de bagajı. İki seçenek arasında kaldım diyorum ama aslında her haliyle de octavia önde gibi. Aracı alıp hemen değiştirme taraftarı değilim en az 5 yıl bende kalacak bu araç. Maksimum 40000 tl ye sıfır araç benim gözden kaçırdığım ne var arkadaşlar bi de sizden yorum alayım, artık son kararımı verip arabamla kucaklaşmak istiyom.

10 daha ver 2011 passat al derim. 10 sene araba derdin olmaz * saydığın arabalardan hem daha kaliteli hem daha geniş - hem de ikinci eli altın gibi - ne zaman istersen kolayca satabilirsin

Octavianında ikinci eli fena sayılmaz.Ben Al derim hocam..Skoda artık güzel araç yapıyor.Bende İlk kasa ikinci el Fabiasını alacağım..

ikinci eli düşünmüyorum arkadaşlar güven vermiyor, tertemiz kokunusu duymak istiyorum arabanın. bir de üç beş daha verin diyen arkadaşlar zaten biraz krediye bulaşacağım için daha fazla yukarılara çıkmak istemiyorum.

3700 km de hatasız, metalik renkli, çelik jantlı, park sensörlü, lpg li bi 2011 model octavia classic var, kaça alınır acaba piyasasını bilen var mı?

patlıcan' Alıntı:
3700 km de hatasız, metalik renkli, çelik jantlı, park sensörlü, lpg li bi 2011 model octavia classic var, kaça alınır acaba piyasasını bilen var mı?
hocam gecen sene bu aylarda 36 bine sıfırını veriyolardı tupde ekle 37 bin civarına mal olmustur o arac 5 bin kafadan düş zaten sıfırı delmişler :P max 30 eder o bence

iki seçenek arasında isen kesinlikle octavia.....

"azıcık daha ver şunu al" olayına girersen 100 milyarlık arabalara bakarken bulursun kendini :)

hocam bende arayış içirisindeyim ben de astra classic III ve golf arasında kaldım 102 ps golf yada astra III class otamatik arasındayım. bakalım hayırlısı inş ...
ama seçtiğin arabayı binmek için düşünüyorsun o yuzden octivia düşünmen dahamantıklı gibi

pckopat11' Alıntı:
hocam bende arayış içirisindeyim ben de astra classic III ve golf arasında kaldım 102 ps golf yada astra III class otamatik arasındayım. bakalım hayırlısı inş ...
ama seçtiğin arabayı binmek için düşünüyorsun o yuzden octivia düşünmen dahamantıklı gibi

Hocam otomatik arıyorsanız kesinlikle golf. Ben golf v triptonik kullanıyorum vites geçeşleri hissettirmiyor.

Sıfır düşünüyorsanız ve ikinci eli göz ardı edecekseniz yeni aveo ltz dizel modelini tavsiye ederim hem güvenlik testlerinden en yüksek puanı almış hemde yakıtta tararruf edersiniz bide vergisinde düşük olması cabası arabada yok yok 42 bin liste fiyatı var ama iyi bir pazrlıkla 2 bin indirim yapabilirler
http://www.chevrolet.com.tr/modellerimi ... n-ltz.html
bir inceleyin

octavia classic modeline bakıyorum aslında bütçe gereği, yani giriş modeli. ama giriş modelini de o kadar boş yapmışlar ki, arka camlar bile elektrikli değil.

patlıcan' Alıntı:
octavia classic modeline bakıyorum aslında bütçe gereği, yani giriş modeli. ama giriş modelini de o kadar boş yapmışlar ki, arka camlar bile elektrikli değil.

hocam 0 değilde 5000 -6000 kmde ikinci elini düşün istersen.sırf 0 diye O kadar para veripte hiç bi özelleiği olmayan arabayı alma hocam :+1:

sinerjique' Alıntı:
patlıcan' Alıntı:

hocam 0 değilde 5000 -6000 kmde ikinci elini düşün istersen.sırf 0 diye O kadar para veripte hiç bi özelleiği olmayan arabayı alma hocam :+1:

:+1: :+1:

gakgoskentli' Alıntı:
zzh' Alıntı:
orjinali dururken yan sanayi alınmaz... jetta al...
Yan sanayimi???
Skoda Octavia Jetta ya on basar sayın hocam.

Skoda VW firmasını batırmak üzere.

Bu bir rastlantı olmasa gerek.
SKODA DA motor sadece vw nindir kasa vw ye göre daha dayanıksız ve dirençsizdir.
nedenide skoda audi seat hepsi aslında vw nindir batan kimse yok vw isterse skodayı yerin dibine sokar. işlerine böyle geliyor herkez vw kullanmasın die böyle yapıyorlar.

ha skoda ha wolkswagen desem bile olur wv den az daha kalitesi düşük ama iyi araba.
alınabilir.

Octavia iyidir iç malzeme kalitesi meksikada üretilen jettadan iyidir. Tip olarakta ilgi çekicidir. 6 ay kullandım superb almak için sattım. Gözünü kapatıp alabilirsin.

vw firması dünya için 1.liğe oynamaktadır. 2011 yılında en çok otomobil satan firma GM, ikinci toyota, 3.sü vw dir. Skoda arabalarında vw motoru kullanmaktadır.
Ben Jetta-Oktovia arasında kallsam aynı donanım aynı motora sahip araçlar arasında fiyat aynı veya jetta 1-2bin fiyat yüksekse kesinlikle jetta alırım. Ancak fiyat farkı 5-6bin ise o kadar parayı vermem sırf vw logosu için.

JETTA 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 69.900
Oktavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tipt. 65.700

e-oto dergiden alınan Ocak-şubat 2012 Satış rakamları:
Jetta 1648
Oktavia İlk 10da olmadığı için bilgi yok.

BBNET
Geri