obsearchver' Alıntı:
antiformator' Alıntı:
Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.
Arkadaş benim formatör olmam BT branşına, BT dersine nasıl bir zarar veriyor açıklar mısın? BT branşından formatör olmuyor mu? Yahu zaten bir sürü BT branşı dışı sertifikalı formatör var. Onlar olur.
Şimdi senin ve senin gibi düşünenlerin açıklaması gereken, BT branşından bir öğretmenin formatör olmasının BT dersine nasıl bir zarar verdiği.
BT dersinin kaldırılmasının nedeni formatörlük değil. BT branşı dışından bir sürü formatör var.
O zaman BT branşı dışındaki istekliler formatör olsun. Biliyorsun herhalde BT branşındaki öğretmenlerin zorunlu formatör yapıldığını. Öğretmen öğrenciye ders verir, sen gördün mü bir başka branştaki öğretmenin okuldaki bir bilgisayarda sorun olduğunda ilgilendiğini ? Kasası olmayan monitörün başına oturup bu bilgisayar niye açılmıyor diyen öğretmen gördüm ben.
BT öğretmenleri borcum var, harcım var zaten ders de yok deyip formatörlüğe mal bulmuş mağribi gibi atladıkları ve zorunlu fomatörlüklerde haklarını aramadıkları, "Ben öğretmenim kardeşim sistemi kurun ben öğrencime dersimi anlatayım sistemin kurulumundan veya arızasından bana ne" demedikçe dersi rüyamızda bile göremeyiz. Çünkü adamın işi neyse düşü de odur. Ben bilgisayar tamircisi olmak istesem niye öğretmenlik okuyayım ki ? Ben öğretmenim kardeşim öğretmenlik yapmak istiyorum onun için okudum. Sanmayın ki bu formatörlükleri idareciler öğrenciler için BT'nin etkin kullanımı için istiyorlar. Hayır. Kesinlikle formatörlüklerin devam ettirilmesinin nedeni idarecilerin, öğretmenlerin kendi işlerini başkalarına yaptırma, kendi beceriksizliklerinin formatörlerce giderilmesini istemedir. Ben ve benim gibi cesaretli ve kararlı BT öğretmenlerinin dışında herkes formatörlük ister. Bizim ek gelirimiz yok bizim gelirimiz öğretmenlik. Ek gelirimiz olsa asıl formatörlüğü kabul ederiz. Parayı seven adamın ek geliri olur, parayı seven adam parayı görünce hemen atlar düşünmez başkalarını. Formatörlüğü seçin siz daha bakalım. Herkes kendi mücadelesini yapacak. Ama bu formatörlükler tarih olduğu zaman sizi öğrencilerin karşısına öğretmen olarak diktiklerinde bakalım ne öğretebileceksiniz öğrencilere.