Sizleri anlamak mümkün değil

Kodla Büyü
formatörlük olmasaydı bt derslerini kaldıramazlardı. bu kadar öğretmeni ne yapacaklar? elbette bu dersler bir şekilde geri gelecekti. 2005-2011 arasında formatörlük haptım her sene farklı yönetmelikler çıkardılar. ne öğretmen olduğun belli nede idareci olduğun belli. formatörsen her işi yaparsın. 1 sene formatölük yapmayın bakın neler olacak.

istemeyen yapmasın ama yapanıda saçma saçma cümlelerle yargılamasın. forumda açılan anketlerde formatörlüğü isteyenlerin oran yüzde 80 çıkıyor siz hala konuşuyorsunuz.

cesur yürek99' Alıntı:
formatörlük olmasaydı bt derslerini kaldıramazlardı. bu kadar öğretmeni ne yapacaklar? elbette bu dersler bir şekilde geri gelecekti. 2005-2011 arasında formatörlük haptım her sene farklı yönetmelikler çıkardılar. ne öğretmen olduğun belli nede idareci olduğun belli. formatörsen her işi yaparsın. 1 sene formatölük yapmayın bakın neler olacak.

Hocam sen yeni öğretmenlerdensin sanırım ben 2002 de başladım göreve 2004 yılında derslerin kaldırılacağı belli oldu. 2006 yılı ilk dönem okullara formatörler geldi. Btciler hala formatör olamıyord o zaman. Amma velakin 40.000 nüfuslu ilçede taş çatlasın 3 btci vardı ve bana 12 saat bt dersi düşmüştü. Maaş karşılığı bile dolduramıyordum.

Vesselam sallamışsın. 2006 yılı ikinci dönemine kadar BT öğretmenleri Formatör görevi alamıyorlardı. [2005-2011 formatörlük yaptım yazmısın.]

asgari ücretin 750 TL bile olmadığı bir ülkede her ay yaklaşık 600 TL fazladan para aldığımızı düşünürsek neden görevlendirme istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır... eğer görevlendirmenin gereklerini yerine getirip fazlasıykla yada başka bir deyişle angarya yada ayak işleriyle uğraşmazsak formatörlük hiçte kötü birşey değil...

togius' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

Hocam sen yeni öğretmenlerdensin sanırım ben 2002 de başladım göreve 2004 yılında derslerin kaldırılacağı belli oldu. 2006 yılı ilk dönem okullara formatörler geldi. Btciler hala formatör olamıyord o zaman. Amma velakin 40.000 nüfuslu ilçede taş çatlasın 3 btci vardı ve bana 12 saat bt dersi düşmüştü. Maaş karşılığı bile dolduramıyordum.

Vesselam sallamışsın. 2006 yılı ikinci dönemine kadar BT öğretmenleri Formatör görevi alamıyorlardı. [2005-2011 formatörlük yaptım yazmısın.]

ben 1998 de göreve başladım ayrıca BT ci değilim ama 2005 li yıllarda formatörlük vardı. o dönemde bt ci sayısı çok azdı formatölük yapanların hemen hemen hepsi başka braştan öğretmnlerdi. 2005 den daha önce formatorlük belgesi veriliyordu hatta il belgeyi veren 2000 yılında ODTÜ oldu. buraya gidp belge alan arkadaşlarımda oldu. derslerin kadrılacağı belli olması ayrı bir şey kaldırılamsı ayrı bir şey. yıllardır formatörlük kalkacak deniyor ama kaldırılmıyor.

Her iki düşünceye sahip olan arkadaşlarda haklı bence.
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Herkes doğru söylemiş haksız olan tek taraf var oda yöneticiler bu işi buralara getirenler.
Doğru söze ne denir ki herkes doğru söylemiş. :|

cesur yürek99' Alıntı:
togius' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

ben 1998 de göreve başladım ayrıca BT ci değilim ama 2005 li yıllarda formatörlük vardı. o dönemde bt ci sayısı çok azdı formatölük yapanların hemen hemen hepsi başka braştan öğretmnlerdi. 2005 den daha önce formatorlük belgesi veriliyordu hatta il belgeyi veren 2000 yılında ODTÜ oldu. buraya gidp belge alan arkadaşlarımda oldu. derslerin kadrılacağı belli olması ayrı bir şey kaldırılamsı ayrı bir şey. yıllardır formatörlük kalkacak deniyor ama kaldırılmıyor.

2006 - 2. dönem öncesi BT Öğretmenleri formatör öğretmen olarak görevlendirilmiyordu. Mevcut durumda hocam BT Formatörlüğü olmasada o labların sorumluluğu BT öğretmen arkadaşa veriliyordu. 7-1 saat ekders ücreti alıyorduk o zaman şimdi ki gibi 10-1 değildi.

BT öğretmenleri formatör öğretmen olmadıklarında inanın formatör olacak o kadar çok kişi var ki diğer branşlar memlekette BT sevdalısı kendi branşında gelişmek yerine pek çoğu kaçar yol olarak formatörlüğe sığınıyor. Yani Hiç bir BT ci formatör olmasın dersler geri gelmez. Tüm BT ciler formatör olsada gelmez olmasada gelmez. İllaki formatörlükleri kaldıracaklar.

kimse kimseyi eleştiremez arkadaşlar kimse kimsenin ne durumda olduğunu bilmiyor. bizler ne zaman karşımızdakinin kararına saygı duymayı öğrenirsek ozaman bişiler düzelir. zorunlu görevlendirmeler iptal olsun isteğe bağlı olsun. ben formatör olsam da olmasamda şuan yaptığım işleri yapıyorum. niye aynı işleri başka bir okulda daha yapayım extra ücret almadan. hiç olmazsa şimdi ek dersimi alıyorum. isteğe bağlı devam etmeli zorunlu olması saçma. dersimiz 2 saate çıkarsa bende istemem formatörlüğü ama şuan öyle bir durum yok 5.sınıflar hariç.formatörlüğü bırakacaz ders geri gelecek bırakın Allah aşkına sanki formatörlük için dersi düşürdüler.

kimin ne yapacağına kimse karışamaz ki.hem eskiden başka branştan formatörler varken ve btciler genelde formatör olamıyorken herkes formatörlük için bağırıp çağırıyordu.şimdi başka birşey oldu.yarın başka branşları yine açsınlar formatörlüğe aynı şey olacak.zira ders 2 saat olursa ve formatör olmazsa başka branşları yapabilirler.ve emin olun bunu isteyen çok fazla kişi var.1000 lira verseler şunu yaparlar demek büyük saygısızlık.sormak lazım sen ne için çalışıyorsun.kimse babasının hayrına birşey yapmıyor ve unutmamak lazım herkes önce kendini düşünür ve düşünmeli.bunda yanlış birşey yok...

tartışmanın bir anlamı yok arkadaşlar ....kimi illerde mecburi formatör oluyorsun , kimi illerde isteyerek oluyorsun....

dersleri azaltan mebin ayıbı bu malesef............

Dün müdür yardımıcımız aradı "formatörlük yazısı geldi uzatmak istiyorsan dilekçeni yaz, yazmazsan diğer bilgisayarcıyı formatör yapacağız" dedi. ikimizden biri zorla olacak yani. Bu ayıp meb indir. Ekdersi olmayan bizlerin değil.

hardeniz' Alıntı:
ya arkadaşım birtek senin mi borcun var. ders saati bir saat olan tek biz miyiz.girecek ders bulamıyorsak tek sebebi bu formatörlüktür.

Allah bereketini arttısın, sizin yan gelirleriniz var sanırım. Herkesin formatörlüğe ihtiyacı var... Çok zorlama, memnun değilsen sen olmazsın...

faky18' Alıntı:
Dün müdür yardımıcımız aradı "formatörlük yazısı geldi uzatmak istiyorsan dilekçeni yaz, yazmazsan diğer bilgisayarcıyı formatör yapacağız" dedi. ikimizden biri zorla olacak yani. Bu ayıp meb indir. Ekdersi olmayan bizlerin değil.
Kimseyi zorla formatör yapamazlar bunu unutmayın, hakkınızı arayın. Hak verilmez alınır.

obsearchver' Alıntı:
antiformator' Alıntı:
Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.

Arkadaş benim formatör olmam BT branşına, BT dersine nasıl bir zarar veriyor açıklar mısın? BT branşından formatör olmuyor mu? Yahu zaten bir sürü BT branşı dışı sertifikalı formatör var. Onlar olur.

Şimdi senin ve senin gibi düşünenlerin açıklaması gereken, BT branşından bir öğretmenin formatör olmasının BT dersine nasıl bir zarar verdiği.

BT dersinin kaldırılmasının nedeni formatörlük değil. BT branşı dışından bir sürü formatör var.
O zaman BT branşı dışındaki istekliler formatör olsun. Biliyorsun herhalde BT branşındaki öğretmenlerin zorunlu formatör yapıldığını. Öğretmen öğrenciye ders verir, sen gördün mü bir başka branştaki öğretmenin okuldaki bir bilgisayarda sorun olduğunda ilgilendiğini ? Kasası olmayan monitörün başına oturup bu bilgisayar niye açılmıyor diyen öğretmen gördüm ben.
BT öğretmenleri borcum var, harcım var zaten ders de yok deyip formatörlüğe mal bulmuş mağribi gibi atladıkları ve zorunlu fomatörlüklerde haklarını aramadıkları, "Ben öğretmenim kardeşim sistemi kurun ben öğrencime dersimi anlatayım sistemin kurulumundan veya arızasından bana ne" demedikçe dersi rüyamızda bile göremeyiz. Çünkü adamın işi neyse düşü de odur. Ben bilgisayar tamircisi olmak istesem niye öğretmenlik okuyayım ki ? Ben öğretmenim kardeşim öğretmenlik yapmak istiyorum onun için okudum. Sanmayın ki bu formatörlükleri idareciler öğrenciler için BT'nin etkin kullanımı için istiyorlar. Hayır. Kesinlikle formatörlüklerin devam ettirilmesinin nedeni idarecilerin, öğretmenlerin kendi işlerini başkalarına yaptırma, kendi beceriksizliklerinin formatörlerce giderilmesini istemedir. Ben ve benim gibi cesaretli ve kararlı BT öğretmenlerinin dışında herkes formatörlük ister. Bizim ek gelirimiz yok bizim gelirimiz öğretmenlik. Ek gelirimiz olsa asıl formatörlüğü kabul ederiz. Parayı seven adamın ek geliri olur, parayı seven adam parayı görünce hemen atlar düşünmez başkalarını. Formatörlüğü seçin siz daha bakalım. Herkes kendi mücadelesini yapacak. Ama bu formatörlükler tarih olduğu zaman sizi öğrencilerin karşısına öğretmen olarak diktiklerinde bakalım ne öğretebileceksiniz öğrencilere.

antiformator' Alıntı:
Ama bu formatörlükler tarih olduğu zaman sizi öğrencilerin karşısına öğretmen olarak diktiklerinde bakalım ne öğretebileceksiniz öğrencilere.
Bu ne şiddet bu celal? Ben de formatördüm arkadaşım bu sene ama derslerimde de öğrencilerime faydalı olduğumu düşünüyorum. Az dersim vardı ama bu benim sorunum değil. Ayrıca formatör olmasam idare maaş karşılığını doldurmam için bana resim, müzik, beden gibi anlamadığım dersleri mecburen yazacaklardı. Bilgisayar tamiri yaparken de kendimi geliştirebiliyorsam eğer ki geliştirebildiğimi düşünüyorum, o zaman beden, müzik, resim gibi derslere girip öğrencilere faydalı olamamak ve kendimi geliştirememektense okuldaki bilgisayar işleriyle ilgilenirim daha iyi...

antiformator' Alıntı:
obsearchver' Alıntı:
antiformator' Alıntı:
Bu formatörlere 1000 lira verelim deseler tuvalet bile temizlerler. Biz de yeni evlendik dünya kadar da borcum var formatör olsaydım şimdiye biterdi fakat ben olmadım iki kez de dilekçeyle zorunlu formatörlüğüme itiraz ettim dava açarım dedim bir şey yapamadılar. Cesaretsiz pısırık öğretmenlerden bıktım ben bu bizim branşta.

Arkadaş benim formatör olmam BT branşına, BT dersine nasıl bir zarar veriyor açıklar mısın? BT branşından formatör olmuyor mu? Yahu zaten bir sürü BT branşı dışı sertifikalı formatör var. Onlar olur.

Şimdi senin ve senin gibi düşünenlerin açıklaması gereken, BT branşından bir öğretmenin formatör olmasının BT dersine nasıl bir zarar verdiği.

BT dersinin kaldırılmasının nedeni formatörlük değil. BT branşı dışından bir sürü formatör var.
O zaman BT branşı dışındaki istekliler formatör olsun. Biliyorsun herhalde BT branşındaki öğretmenlerin zorunlu formatör yapıldığını. Öğretmen öğrenciye ders verir, sen gördün mü bir başka branştaki öğretmenin okuldaki bir bilgisayarda sorun olduğunda ilgilendiğini ? Kasası olmayan monitörün başına oturup bu bilgisayar niye açılmıyor diyen öğretmen gördüm ben.
BT öğretmenleri borcum var, harcım var zaten ders de yok deyip formatörlüğe mal bulmuş mağribi gibi atladıkları ve zorunlu fomatörlüklerde haklarını aramadıkları, "Ben öğretmenim kardeşim sistemi kurun ben öğrencime dersimi anlatayım sistemin kurulumundan veya arızasından bana ne" demedikçe dersi rüyamızda bile göremeyiz. Çünkü adamın işi neyse düşü de odur. Ben bilgisayar tamircisi olmak istesem niye öğretmenlik okuyayım ki ? Ben öğretmenim kardeşim öğretmenlik yapmak istiyorum onun için okudum. Sanmayın ki bu formatörlükleri idareciler öğrenciler için BT'nin etkin kullanımı için istiyorlar. Hayır. Kesinlikle formatörlüklerin devam ettirilmesinin nedeni idarecilerin, öğretmenlerin kendi işlerini başkalarına yaptırma, kendi beceriksizliklerinin formatörlerce giderilmesini istemedir. Ben ve benim gibi cesaretli ve kararlı BT öğretmenlerinin dışında herkes formatörlük ister. Bizim ek gelirimiz yok bizim gelirimiz öğretmenlik. Ek gelirimiz olsa asıl formatörlüğü kabul ederiz. Parayı seven adamın ek geliri olur, parayı seven adam parayı görünce hemen atlar düşünmez başkalarını. Formatörlüğü seçin siz daha bakalım. Herkes kendi mücadelesini yapacak. Ama bu formatörlükler tarih olduğu zaman sizi öğrencilerin karşısına öğretmen olarak diktiklerinde bakalım ne öğretebileceksiniz öğrencilere.

Ben formatörlüğün derslere nasıl bir zarar verdiğini anlamadım.

BT öğretmenleri olmasa bile formatör yetiştiriyor, yani BT öğretmenlerinin formatör olup olmaması, formatörlüğün devamı/bitmesi, BT derslerinin artması/artmamasını etkilemiyor.

Biz formatör olduğumuz için ders az değil, ders az olduğu için biz formatör oluyoruz.

Formatörlük olduğu için ders azalmış değil.

formatör olmak istemeyen arkadaşlar olmasın ama onların yerine de başka branş öğretmenleri olunca kimse de sesini çıkarmasın.

Bence formatörlüğe itiraz edenlerin çoğu, müdürüyle öğretmenleriyle arası iyi olmayanlar ve sabah 8 akşam 5 okulda olanlar, bu durumda formatörlüğe itiraz etmekte haklılık paylarıda var. Böyle bi durumda lanet olsun oradan gelecek paraya 3 okul gezerim daha iyi diyebilirsiniz. Ancak idareci gibi idareciyle çalışanlar, ezilmeyenler ya da kendini ezdirmeyenler de var. Bu durumda istanbul gibi sadece okul dönemi formatörlük yapılan illerde formatörlük de makul görülüyor. Ve unutmayın ki bütün BT öğretmenleri formatörlükten istifa etse bize 2 şer saat zorunlu ders vericekler diye düşünüyorsanız çoook yanılıyorsunuz. Formatörlük geldi diye dersler kalkmadı. Dersleri kaldırdıklarından ve bizi ne yapacaklarını şaşırdıklarından formatörlüğü çıkardılar. (Yeni ders programında bile 8 saat yerine 6 saat seçmeli olsunda 2 saatte zorunlu BT dersi koyalım dediler mi? Burdan anlayın bu dersi is-te-mi-yor-lar) Yoksa siz derse girsenizde idare size bişey yaptıracaksa yine yaptırır. Ha hiiç bişeye de karışmam derseniz o zamanda hiç bir yerde geçinemezsiniz. Özetle birileri formatörlüğü istiyor istifa etmiyor diye sizlere formatörlük verilmiyo ya da dersleriniz elinizden alınmıyor. Valilik görevlendiriyo, amiyane tabirle "BORUMU" ben istemiyorum demek... Diyene saygım sonsuz helal olsun derim, zorunlu olması yanlış ama bu formatörlük yapanların suçu değil...

valla ben 2004 de ilk göreve başladığımda 30 saat dersim vardı 4-5-6-7-8 lerin hepsinde dersimiz vardı.ozamanda formatörlük vardı.dersler gitti bizler formatör olduk.yani formatörlük dersler varken de vardı.olmadığında da var.demekki öenmli olan bizlerin dersi geri alabilmemizde yatıyor.bunun için savaşmalıyız.ancak nasılsa dersler geri gelmez diyen bir zihniyet olduğu sürece formatöörlüğe mahkum kalacağız.

Bir okula bilişim öğretmeni varsa ve bunun üzerine başka branştan birileri gelip formatör oluyorsa ve biz bu durum karşısında okul okul geziyorsak formatör olmamanın bize zararı vardır, başkasına değil. Bazılarımıza para fazla gelebilir ama formatörlüğün getirdiği paraya ihtiyacı olanlar var.Anlamadığımız olaylar karşısında konuşmamak daha mantıklı olur.

Bu şartlarda formatörlük daha cazip tabii ama teknisyen işlerini yapmak öğretmen için çok acı

teknik öğretmenim bu sıkıntıları şimdilik yaşamıyorum.. ama şu yazılanları okudum... Hepiniz haklısınız...
Ama 3 yıl önce bi beden eğitimi dersleri azaldı gibi bişey çıktı bedenciler çıktı düdüklerle güvenparka birlik beraberlik azalmayan ders iki katına çıktı...
Birlik olmak şart..
Birileri fedakarlık yapacak...
Ama şu an bu okuduklarımla boşu boşuna kimseyi de kendinizide üzmeyin.. Düzelmez.............

BBNET
Geri