Size Bir SORU ve SORUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kodla Büyü

SiyahAdam

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Müdürümüz bugün bir toplantı yaptı ve müdürümüzün ağzından çıkan kelimeler aynen şöyle

Branş öğretmenlerinden ücretli olarak çalışanlar çıkarılacak ama biri hariç ( oda akrabası oluyor )
Daha sonra boşta kalan dersler 15 adet sınıf öğretmenimize eşit olarak dağıtalacak ( İkili öğretimin mucizesi )
Eğer gerekirse kadrolu ücretli öğretmenlerimizin girdiği branşı dışındaki diğer derslerde sınıf öğretmenlerine verilecek..
BTR öğretmeni olarak beni işi bitene kadar tutulacak..ister 8 saat ister 10 saat ister 6 saat gününe göre...(kendi okulumda görevlendirildim ortaokul)
Tabi kendine ve idaresine girmesine gerek olmamasına rağmen 12 saatten 24 saat ders ayırmasınıda belirtiyor (KEndisi ve müdür yardımcısı sınıf öğretmeni)

Şimdi bunların hepsi ben okulda yokken konuşulmuş mevzular..yarın büyük toplantı var ama size danışmak istedim..Sorularım ve merak ettiklerim şunlar

1.Sınıf öğretmeni günde en fazla kaç saat derse girebilir?
2.Sınıf öğretmeni her derse girebilir mi?
3.Müdürümüzün böyle fevri davranmaya hakkı var mı?
4.6 Saat olan çalışma saatimi en uygun nasıl anlatırım müdürüme
5.Görevlendirme listesi geldi ama başlama yazımı göndermedim..Başlama yazımı göndermeden 30 saat ders istiyorum deme imkanım varmı?
6.BTR olarak idareye yardım etme görevim varmı? Eski görevlendirmelerde yazıyordu fakat bunda öyle bir madde göremedim.

sınıf öğretmeni haftalık 30 saatten fazla derse giremez hocam girerse de ek dersini alamaz o yüzden kendileri de kabul etmez. Bu sorunlarınızın çoğunu çözüyor sanırım. Siz sınıf öğretmenlerine 30 saatin üzerinde neye göre ek ders vereceksiniz diye sorabilir, ya da sınıfçıları toplantıya girmeden fitleyebilirsiniz.
Btr çalışma saati ise girdiği dersler dahil haftada 30 saattir.
Btr nin idareye yardım etme görevi vardır. Ancak bu yazman olarak kullanılmanızı gerektirmez yazılımla ya da donanımla ilgili sorunlarda yardımcı olabileceğinizi söyleyin. Aksi durumlar için il ya da ilçe eğitici formatörünüzle görüşüp yardım isteyebilirsiniz.

monat' Alıntı:
sınıf öğretmeni haftalık 30 saatten fazla derse giremez hocam girerse de ek dersini alamaz o yüzden kendileri de kabul etmez. Bu sorunlarınızın çoğunu çözüyor sanırım. Siz sınıf öğretmenlerine 30 saatin üzerinde neye göre ek ders vereceksiniz diye sorabilir, ya da sınıfçıları toplantıya girmeden fitleyebilirsiniz.
Btr çalışma saati ise girdiği dersler dahil haftada 30 saattir.
Btr nin idareye yardım etme görevi vardır. Ancak bu yazman olarak kullanılmanızı gerektirmez yazılımla ya da donanımla ilgili sorunlarda yardımcı olabileceğinizi söyleyin. Aksi durumlar için il ya da ilçe eğitici formatörünüzle görüşüp yardım isteyebilirsiniz.

Yeni ek ders yönetmeliğinde öğretmen yetersizliği durumunda sınıf öğretmeninin haftada 8 saate kadar derse girebileceği yazıyor..

Ders ücreti karşılığında görevlendirme

MADDE 9- (1) Öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde;

a) Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;

1) (Değişik :24/9/2012-2012/3773 B.K.K.) Bu Karar kapsamındaki yönetici ve öğretmenler dışındaki resmî görevliler ile sınıf öğretmenlerine ilköğretim, orta öğretim ve yaygın eğitim kurumlarında haftada 8 saate, (9)

Müdür bakan gidince koltuk boş kaldı zannetmiş, kendisini bakan zannediyor. Ömer Dinçer gidince Nabi Avcı geldi. Sizin müdür kendisini yeni bakan zannediyor.

obsearchverim' Alıntı:
Müdür bakan gidince koltuk boş kaldı zannetmiş, kendisini bakan zannediyor. Ömer Dinçer gidince Nabi Avcı geldi. Sizin müdür kendisini yeni bakan zannediyor.

bunda çok haklısın ama buna engel olmanın bir yolu olmalı

Sınıf öğretmenleri ihtiyaç halinde +8 saat daha ders alabiliyor, ders sınırlamasıda yok bildiğim kadarıyla ama branş öğretmenleri 30 saat ders alamazken, sınıf öğretmenlerinin 30+ ders alması ve sınıf öğretmeni idarecinin ekstra ders alması resmen art niyet ve adam kayırma...
BTR çalışma saatide hocamın söylediği gibi 30 saat senden daha fazlasını isteme hakkı yok.
Böyle yapıyorsa hep beraber 147'yi arayın yesin soruşturmayı...

BTFormator' Alıntı:
Sınıf öğretmenleri ihtiyaç halinde +8 saat daha ders alabiliyor, ders sınırlamasıda yok bildiğim kadarıyla ama branş öğretmenleri 30 saat ders alamazken, sınıf öğretmenlerinin 30+ ders alması ve sınıf öğretmeni idarecinin ekstra ders alması resmen art niyet ve adam kayırma...
BTR çalışma saatide hocamın söylediği gibi 30 saat senden daha fazlasını isteme hakkı yok.
Böyle yapıyorsa hep beraber 147'yi arayın yesin soruşturmayı...

kavga etmek bana göre değil..onu ikna etmeliyim adelet konusunda ama sonuç alamazsam 147 yi düşünüyorum

hocam sınıf öğretmeni arkadaşların durumunu bilmiyorum ama, branşlarda 21 saat dersten sonrası zorunlu değil almıyorum deme hakkın var. 15 saat maaş karşılığı almak zorundayız, müdür isterse sen istesen de istemesen de 6 saat verebilir, yani toplamda 21, haftalık 30 diye öğretmenin 30 saate girme zorunluluğu yok hocam. hocam kavga etme, kanun dışı bir durumla karşılaşırsan da kanun maddesinin metninin içeren dilekçeyi yaz ver idareye bu kadar basit. bide hocam okulun kahramanı olma, herkes gazı verir bu böyle olmaz şöyle olsun diye, iş konuşmaya gelince herkes susar sen konuşur sen göze batarsın.... yaptığın her şeyi resmiyete dökerek yap hocam.

hocam sizi ya sabah tutabilir ya öğleden sonra istediğini desin. Sınıf öğretmenleri ikili öğretim yapan okullarda ben 6 saat diye biliyordum bir hocam 8 saat yazmış ders alabiliyor branş dersine girebiliyor. Müdür ve yardımcısı 12 saat ders alarak ek derslerini sapa sağlama bağlamışlar.kafadan 24 saat ayda ekstra ek ders daha alacaklar demektir bu. kendi kafasından ücretli görevlendirmesini nasıl sonlandırıyor anlamadım bu tarz görevlendirmeleri il milli eğitim veya ilçe yapar.

diğer ücretlilerin yerinde olsam şikayet ederim babası mı veriyor maaşını adama bak bee

hocam çok ilgiinç biryerdesiniz anlaşılan. normalde boş olan dersler olduğunda ders saati fazlaysa başka okulda norm fazlası olan yada ders yükü az olan öğretmen gönderilir. 15 sınıf öğretmeni arasında paylaştırılacak nasıl bir boş derstir bu anlamadım yazdıklarınızı yorumlayamadım galiba

Arkadaşlar btr nin görev süresinin 30 saat olduğuyla ilgili bir resmi yazı var mı yorumlarınız. Bu yönde ama ben böyle bir yazı bulamadım

Müdür böyle bişey için ilçe milli eğitimin onayını almalı bence çünkü görevlendirmeyi yapan onlar.

hocam okulunuz ilkokul ve ortaokul olarak ayrıldıysa aynı binada eğitim veren iki okul oluyor. ve bir öğretmene diğerbir okulda görev vermek için il millieğitimden ders tamamla ile ilgili yazı yazılması gerekiyor.ayrıca bir okulda branş dersi açığı varsa öncelikli olarak eğitim bölgenizden öğretmen bularak tamamlanması gerekir.ayrıca bir arkadaş yazdığı yönetmelik ekders yönetmeliğidir ve dikkat ederseniz en altında" ek ders görevi verilebilir. " diyor bağlayıcı bir hüküm değil kişi isterse kabul etmez.

BBNET
Geri