Sizce Hangi Araba

Kodla Büyü

mtokcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
80-85 bin bütçe ile siz olsanız hangi aracı alırdınız? Neden? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

skoda nın son modellerinde octavia ve superb hem tasarım hem konfor/genişlik anlamında rakipsiz
ekonomik ve geniş rahat bir araç

1.6 motor üstü 100bin ve üstü bmw merso gibi ötv oranının artacağı bir araç alır yaz ayına kadar gezerim. ocak ayında ötvden dolayı yüzde 20 dolar kurunda dolayı zam yeni yıl zammı da derken 30 bin tl cebe atarım yaza da sahibinden koyar artık ne almak istiyosam ona yönelirim. hem karizmanız olur hem paranız artar

tavsiyem 1.6 dizel otomatik astra sedan sport paket
civic lpg li. lpg li araca o kadar para verilmemeli bence ayrıca atmosferik motor çok bağırıyor.
astra nın diğerlerine göre de hem beygiri hem torku yüksek. ikinci eli iyi.

otomatik alacaksan honda ya da toyota.
özellik donanım konfor düşünürsen jetta ya da octovia.
ancak şunu unutmamak lazım ki dsg şanzımanlar her zaman sıkıntı çıkarma potansiyeli var.

bidene' Alıntı:
otomatik alacaksan honda ya da toyota.
özellik donanım konfor düşünürsen jetta ya da octovia.
ancak şunu unutmamak lazım ki dsg şanzımanlar her zaman sıkıntı çıkarma potansiyeli var.
Kesinlikle otomatik alacağım. Ama donanım ve konfor da olsa fena olmaz :)

50bin üstü araca sıcak bakan biri değilim sokağa koyuyoruz çizenı var vurup kaçanı var. İnsan bu gibi kötü durumlarda kalıp canı sıkılabılıyor.

Almayı düşündüklerinız arasından Octavıa derim

darkprog' Alıntı:
50bin üstü araca sıcak bakan biri değilim sokağa koyuyoruz çizenı var vurup kaçanı var. İnsan bu gibi kötü durumlarda kalıp canı sıkılabılıyor.

katılıyorum.. Ha bahçeli bir eviniz ya da apartman altında kapalı bir otopark/garaja sahipseniz 50 bin üstü araba alınır lakin bunlar yoksa hasta olursunuz.. Bizim sokakta çöp kamyonu ve top oynayan çocuklar yüzünden çizilmedik, vurulmadık araba kalmadı..

Öncelikle benzinli seçenek olan civic'in üstünü çizdim =)

Şuan advance 1.4D-4D otomatik corolla'nın liste fiyatı 91.000 olması lazım. Sene sonu kampanyaları ve pazarlıkla 87.000'e almak mümkün. Ama nedense bana sıcak gelmiyor. Ayrıca dizel otomatikte bildiğim kadarıyla hız sabitleyici yok, bu bile alınmaması için yeterli bir sebep.

Seçenekler arasında octavia varken jettayı direk elerim, octavia'nın karşılığı passat olmalı.

Son olarak octavia incelendiğinde style donanımda yok yok... Yakıt tüketimi, konfor, sağlamlık, kalite, 2. el pazarı her şey bir arada. Tek "acaba?" dedirtecek nokta dsg şanzıman. Ki bu şanzımana rağmen araç deli gibi satıyor. Ayrıca liftback olan bagajı ile son derece kullanışlı bir yapısı var. Eğer yolculuk yapan birisiyseniz, çocuk varsa bu şartlar altında sadece bu özellikten dolayı dahi bu araç alınabilir =) 2015 1.6 TDI Style Octavia için naçizane iki önerim olur, birincisi 17 jant ve sunroof olanı tercihen ön planda tutmak mantıklı olacaktır. Jant değişimi muhtemelen lastiğe verilecek parayı ve yakıt tüketimini (makul seviyede) artıracaktır.

Param olsa da ben alsaaaammm =))

keşke DSG sorun çıkartmasa o zaman OCTAVİA havada karada tek geçilirdi... ama her DSG er yada geç sorun çıkartacaktır...bu yüzden 3-5 sene sonra da muhtemelen çok daha yüksek bi fiyata satabileceğiniz honda civic ...

Etrafına bak. Diğerleri otomobil üretir Honda ise makina :P

Hondaları göreceksin :wink:

dengem' Alıntı:
darkprog' Alıntı:

katılıyorum.. Ha bahçeli bir eviniz ya da apartman altında kapalı bir otopark/garaja sahipseniz 50 bin üstü araba alınır lakin bunlar yoksa hasta olursunuz.. Bizim sokakta çöp kamyonu ve top oynayan çocuklar yüzünden çizilmedik, vurulmadık araba kalmadı..
Kapalı olmasa da otoparkımız var. Dışarda da genellikle otoparka koyarım arabamı.

giryan' Alıntı:
Öncelikle benzinli seçenek olan civic'in üstünü çizdim =)

Şuan advance 1.4D-4D otomatik corolla'nın liste fiyatı 91.000 olması lazım. Sene sonu kampanyaları ve pazarlıkla 87.000'e almak mümkün. Ama nedense bana sıcak gelmiyor. Ayrıca dizel otomatikte bildiğim kadarıyla hız sabitleyici yok, bu bile alınmaması için yeterli bir sebep.

Seçenekler arasında octavia varken jettayı direk elerim, octavia'nın karşılığı passat olmalı.

Son olarak octavia incelendiğinde style donanımda yok yok... Yakıt tüketimi, konfor, sağlamlık, kalite, 2. el pazarı her şey bir arada. Tek "acaba?" dedirtecek nokta dsg şanzıman. Ki bu şanzımana rağmen araç deli gibi satıyor. Ayrıca liftback olan bagajı ile son derece kullanışlı bir yapısı var. Eğer yolculuk yapan birisiyseniz, çocuk varsa bu şartlar altında sadece bu özellikten dolayı dahi bu araç alınabilir =) 2015 1.6 TDI Style Octavia için naçizane iki önerim olur, birincisi 17 jant ve sunroof olanı tercihen ön planda tutmak mantıklı olacaktır. Jant değişimi muhtemelen lastiğe verilecek parayı ve yakıt tüketimini (makul seviyede) artıracaktır.

Param olsa da ben alsaaaammm =))
Hocam şu araç için yorumlarınızı merak ettim. Style paketten farkı ne? En fazla ne kadar verilir? vb. gibi. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita- ... 051/detay/

usare' Alıntı:
https://www.toyota.com.tr/new-cars/c-hr/index.json?WT.ac=%2Fnew-cars%2Fc-hr%2Findex.json
Toyota yeni araç çıkardı. 98000 tl ye hybrid... Prius ta yıllardır kullandığı elektrikli motoru bu araca da koydu. Tavsiye edilen fiyat 135000 tl, lansmana özel 98000 tl imiş. Ortalama yakıt 3.8 lt.
Hocam bütçe azami 85-86 bin. :(

Dizel otomatik düşünüyorsanız Güney Kore'li araçlara da bakabilirisiniz. İkinci el garantisi bitmiş yada bitmeye yakın dizel otomatik wolksvagen grubu bir araç almak birazda şans işi. O fiyatlara sıfır dizel otomatik Kia veya Hyundai sedan bir araç alabilirsiniz. En azından garanti konusunda problem yaşamazsınız. Kia'yı bilmiyorum ama Hyundai'nin 3 yıl sınırsız km , 5 yıl 100.000 km veya 7 yıl 80.000 km garanti seçenekleri var. Buara da ben 7 aydır yeni Elantra dizel otomatik kullanıyorum. Gayette memnunum.

Yeni honda civic te şanzıman ve kasa değişmiş ama yanılmıyorsam motor hala 2006 da çıkan civic motoru ile aynı.

usare' Alıntı:
https://www.toyota.com.tr/new-cars/c-hr/index.json?WT.ac=%2Fnew-cars%2Fc-hr%2Findex.json
Toyota yeni araç çıkardı. 98000 tl ye hybrid... Prius ta yıllardır kullandığı elektrikli motoru bu araca da koydu. Tavsiye edilen fiyat 135000 tl, lansmana özel 98000 tl imiş. Ortalama yakıt 3.8 lt.
:+1: güzelmiş

BBNET
Geri