Sizce de artık yetmedi mi?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Merhaba arkadaslar
Sürekli olarak karşılaştığım-karşılaştığınız;
-btr mesai saati
-btr iken şöyleyim böyle olsam olur mu
-nöbet
-başka okul vs gibi
Yada branşın durumu ile ilgili yakarışlar norm fazlalığı ekders vs vs vs
Konularda hep dönüp dolaşıp aynı şeyleri sormak veya sorulduğunu görmek sizleri sıkmadı mı?

Haa ilkokul çocuğu gibi "istemiyorsan yorum yapma, bakma, başka yerlere git" gibi cevap yazmayın lütfen...

Hani açsan 657 okusan, ekders yönetmeliğini, ortaöğretim veya ilköğretim yönetmeliğini okusan, btr ile ilgili resmi dayanaklarını, az buçuk da norm fazlalığı için yönetmeliği okusan...

Sonra bi durumla karşılaştığında arabeske bağlayıp sızlanmak yerine "ben şunları bunları biliyorum, böyle böyle karşı çıkmayı yada şu yöntemi düşünüyorum ne dersiniz" gibi fikir sorsan daha güzel olmaz mı?

Bazen bazı yorumları veya paylaşımları görüyorum yok artık demekten kendimi alamıyorum.

yazının geneline katılıyorum hocam. zira BTR çalışma usul ve asaslari var gorevleri var bunlar okunmadan bazen sorular sorulabiliyor. biraz buralara bakıp sonra anlaşılmayan bisey varsa sorulması daha doğru.

Ben bu forumda neler gördüğümü söyleyeyim de siz YOK ARTIK deyiverin :mrgreen:
Arkadaşar derste öğrencilerden bir tanesi başlat çuğubunu (Win XP) ekranın üstüne almış. Bunu nasıl eski yerine alabilirim
.
Tüm arkadaşlarım (ben dahil) bu sene başı paylaştığı gibi planları paylaşmış. Bilgisayar öğretmeni bir arkadaş da yeni konu açmış ACİLL XX DERSİ PLANI. Konu açıp CEVAP BEKLEYECEĞİNE forumda çok uzaklarda değil kendi konusunun 1 - 2 altında istediği planlara ulaşacak.
.
daha da anlatıp zümrelerimi rezil etmeyeyim. Ama Bilgisayar öğretmeni olarak bizler bile ARAMA butonunu, GOOGLE da arama yapmayı bilmiyoruz, kullanmıyoruz, daha da kötüsü Ü-ŞE-Nİ-YO-RUZ. "Armut piş, ağzıma düş" diyoruz da başka bişey demiyoruz.

O yüzden foruma S.S.S. bölümü açsan. her foruma girişte POP-UP ile üyelerin gözüne de soksan, bir çok arkadaş "SORUMUN CEVABI VAR MI BAKAYIM" demek yerine, "FAZLA BEKLEMEDEN BİRİ CEVAP YAZSA BARİ" düşüncesini maalesef değiştirmezler...

BaRBaRYaN' Alıntı:
Ben bu forumda neler gördüğümü söyleyeyim de siz YOK ARTIK deyiverin :mrgreen:
Arkadaşar derste öğrencilerden bir tanesi başlat çuğubunu (Win XP) ekranın üstüne almış. Bunu nasıl eski yerine alabilirim
.
Tüm arkadaşlarım (ben dahil) bu sene başı paylaştığı gibi planları paylaşmış. Bilgisayar öğretmeni bir arkadaş da yeni konu açmış ACİLL XX DERSİ PLANI. Konu açıp CEVAP BEKLEYECEĞİNE forumda çok uzaklarda değil kendi konusunun 1 - 2 altında istediği planlara ulaşacak.
.
daha da anlatıp zümrelerimi rezil etmeyeyim. Ama Bilgisayar öğretmeni olarak bizler bile ARAMA butonunu, GOOGLE da arama yapmayı bilmiyoruz, kullanmıyoruz, daha da kötüsü Ü-ŞE-Nİ-YO-RUZ. "Armut piş, ağzıma düş" diyoruz da başka bişey demiyoruz.

O yüzden foruma S.S.S. bölümü açsan. her foruma girişte POP-UP ile üyelerin gözüne de soksan, bir çok arkadaş "SORUMUN CEVABI VAR MI BAKAYIM" demek yerine, "FAZLA BEKLEMEDEN BİRİ CEVAP YAZSA BARİ" düşüncesini maalesef değiştirmezler...

Doğru söze ne denir.

Hocam elbette birçok haklılık payı var. İllerin yanlış ve yoruma açık uygulaması da çok.
Örneğin
Bir il boş saatleri btr diye gösterirken diğeri göstermiyor
Bir il büyükşehir belediye sınırlarında görevlendirme yaparken diğeri yapmıyor,
Bir il öncelik olan liseleri doldururken diğeri ortaokula bile yazabiliyor,

Elbette ki google den arama yapılabilir ancak bilgi kirliliği çok dayandığımız en fazla 10 sayfa evrak
Ortalıkta gezen yüzlerce binlerce tecrübe ve yorum

ya bu işin takipçisi yok iller kafasına göre takılıyor ya da açık ve net olmayan yönetmelikler var.
Ya da hala eski kültür çocuklarımızın ayakları üstüne basmasını istemiyoruz her işte yardımına koşuyoruz, ben ce forum olarak artık geyik ortamından izaklaşmalıyız, biraz yok demesini bilelim, her yazıya yorum yazmayalım o zaman

İller elbetteki element uyduracak.
Ve tecrubelerden yararlanacaz amenna. Tek lafım yok buna.
Ama misal;
Arkadasımız desin ki derslerin eşit dağıtılma ilkesi oldugunu biliyorum yönetmelikte de öyle yazıyor ancak benim okul şöyle yaptı ne yapabilirim?
Başım gözüm üstüne... Her türlü yardımı yapalım. Ama öyle olmyor.

BBNET
Geri