hasari' Alıntı:
Birde şöyle bir cihaz var bu cihaz ile tüm katlara interneti rahat bir şekilde sağlarız. Aranızda bu cihazı kullanan oldu?
http://www.hepsiburada.com/liste/tp-lin ... goryId=410
hasari hocam bu ürün mükemmel bir ürün. araştırmışınız sonuç olarak ne yaptınız bilmiyorum inşallah bu ürünü denemişinizdir. tplink in bu ürünü fiyat performans olarak 1. sırada bir üründür. daha önce kurulumunu yaptım.
http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=u ... TL-WA5210G
bu siteden alabilirsin. ben buradan almıştım fiyatı daha uygun burada ve 2 günde kargo ile geliyor. hepsiburadanın tedarik sürecini bekleme bence
bu ürünü modemin kablosuz olarak çektiği bir noktaya monte edin.
menülerini tam hatırlamıyorum ancak kurumu çok kolay.
genel ayarlardan ap modunu seçin.
alttan kablosuz çalışma modundan üniversal repeater modunu seçin ve çevrenizdeki kablosuz ağların listesinden modeminizi seçtiğinizde modeminizin mac adresi gelecektir. ok diyoruz ve son olarak ta
kablosuz güvenlik bölümünden bağlanacağınız modemin kablosuz şifre türüne uygun şifre türü aktif olarak geliyor ve kablosuz modemin kablosuz ağ şifresini yazıyor ve kayıt ediyorsunuz. ( sorun çıkarırsa modemin kablosuz ağ şifresini basit ve 10 haneli rakamlardan oluşan web şifre yapın , baglantıyı test ettikten sonra modemden de ap den de şifreleri tekrar değiştirirsiniz)
bundan sonrası bu tp link cihazı açık alanda gören 1 km mesafeye gidip kablosuz olarak internete bağlanıyorsunuz.
Not: yukarıda yazmışınız : üniversal repeater modda ağ adı kayboluyor diye.
repeater modda tplink sadece tekrarlama yaptığı için modeminizin kablosuz ağ adı ne ise onu görürsünüz. modemin yanında iken sizin yaptıgınız ayarların çalışıp çalışmadıgını anlayamazsınız çünkü kablosuz ağ adı aynı görünür. onun için modemin daha önceden kablosuz yayın yapamadığı bir noktadan bağlantıyı test edeceksiniz.
kesinlikle tqavsiye ederim. açık alanda 5 km den çektiğini söylemişler. bizzat test ettim 2 km den çok rahat çekiyor. test için daha uzak acık alan bulamadım

ap yi almadan önce int den yorumlara bakıyordum mersinde bu ap yi kullanıp kıbrıstaki kablosuz ağları buldugunu yazanlar olmuş çok gülmüştüm ama artık bende inanıyorum. harici antenle çekebilir bencede.
kolay gelsin.