siteyi nasıl yükleyeceğim

Kodla Büyü

pawofeagle

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hocalarım web sitesini nasıl filezilla ile yükleyebilirim. klasör olarak atılıyor mu yoksa sayfaları tektek mi atacağım nasıl olacak yaw :/

yaptım hocam meb şablonunu indirdim. denem olsun diye öylesine dediğinizi yaptım fakat siteye ulaşılamıyor :/

hocam yüklerken klasöre sağ tıklayarak karşıya yükle diyorum başka bir şey yapmam gerekiyor mu? sunucu kısmına ne yazmam gerekiyor ben ftp.meb.k12.tr yazıyorum doğru mu yazıyorum

hocam karşıya yükleyeceğim klasörün ismini önemi var mı? giriş sayfası olarak hangisini kullanacak belirtmem gerekiyor mu index.html diye nasıl olacak?

Sablondaki tum dosyalari ve klasorleri Karsiya surukleyip birakin, mebin serverinde bir index oluyor genelde onu silin kendi hazirladiginiz index.html yide surukleyip birakin ama sorun meb in sablonundan da kaynaklabilir baska bir sablonlada deneyin isterseniz

sinir oldum yapamadım bi türlü yaaa. daha fazla kafayı bozmayayım uğraşmayayım şimdilik yarın bakarım. bi siteyi yükleyemedim ya.

hocam filezilla kurduysan servera bağlanmak için; sunucu: ftp.meb.k12.tr, kullanıcı: "okul kodu" şifre: "okulun ftp şifresi"
bağlandıktan sonra serverda bişey varsa sil. filezillada sol tarafta bilgisayar klasörleri, sağ tarafta serverdaki site alanı görünür. sen siteyi bilgisayarında hangi klasör içine hazırladıysan, o klasörü sol taraftan seç. o klasörün içindeki index.html, iletisim.html, haberler.html vb. tüm dosyaları ve klasörlerini sürükle-bırak yöntemiyle sol taratan sağ tarafa taşıyacaksın okadar.

chrome sıkıntılı bu konuda. hız ön planda olduğu için ön yüklemede neyi kaydetmişse onu gösteriyor. örneğin ben sitede değişiklik yapıyorum fakat chrome da eski hali duruyor. o yüzden internet explorer kullanmakta fayda var okul sitesiyle ilgilenirken.

BBNET
Geri