Siteme include ettiğim ankette oylama sorunu yaşıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osiris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

osiris

Süper Üye
Süper Üye
http://www.aysarguven.com/okul/default.asp

Siteden bir bilgisayar öğretmeni arkadaşımızın şablonunu aldım, bikaç değişiklik yaptım ve onun üzerine asp kodlar ekleyerek bu tarz bir site elde ettim.

Ancak ankette bir sorun var. Bir türlü aşamadım. Oylama yapıyorsunuz ve sizi google'a yönlendiriyor.

ne yapmak lazım?

hocam sonuçları kendi veritabanınıza kaydediyorsanız kodların olduğu yerde linki değiştirip anket sonuçları işleyecek sayfa adresini yazmalısınız.
isterseniz şöyle bir siteden anket kullanın. www.pollemik.com

örnek olarak imzadaki sitede olan ankete bakabilirsin.

onu kullanman sart deilse eger bir kac ufak degisiklikten sonra bunu da kullanabilirsin, ben denedim calisiyor.

Akşam iki seçeneği de bi deneyeyim. Zaten bunları hallettikten sonra pek de bir sorun kalmayacak :)

<form action="http://www.google.com/custom" method="get" target="_blank"> İLE açmış olduğun form tagı ankete ait olan formu da içine aldıktan sonra kapanıyor. bu yuzden oy kullanılınca google a yönlendirme yapıyor.

o formu önce kapattıgın zaman problemin ortadan kalkar ;)

rtyucel' Alıntı:
<form action="http://www.google.com/custom" method="get" target="_blank"> İLE açmış olduğun form tagı ankete ait olan formu da içine aldıktan sonra kapanıyor. bu yuzden oy kullanılınca google a yönlendirme yapıyor.

sanırım sorun burda.bi bakayım. sonucu yazarım

rtyucel' Alıntı:

tebrik ederim, o sorun çözüldü. şimdi başka bir sıkıntım var. anket sayfam ftp'de default.asp'nin dizininde değil.

Anket.asp anket dizini altında. şuan oylama yapmaya çalıştığımda oylamıyor :(

bunu nasıl çözücez?

The page cannot be found

formun action kısmında action="anket/anket.asp?anket_id=37" şeklinde değiştir ana sayfan içerisinde

rtyucel' Alıntı:
formun action kısmında action="anket/anket.asp?anket_id=37" şeklinde değiştir ana sayfan içerisinde

Microsoft JET Database Engine error '80004005'

'F:\formatorum243\www.formatorum.info\okul\anket\db\Anket.mdb' is not a valid path. Make sure that the path name is spelled correctly and that you are connected to the server on which the file resides.

/okul/anket/anket.asp, line 17

ya ben bu anket.aso'de veri tabanının yolunu belirlemiştim db/anket.mdb olarak. şuan oylama yapıldığında onu anket klasörü altında db/anket.mdb olarak arıyor.

sanırım default asp ile aynı dizinde kullanmam gerekecek bu dosyaları

rtyucel' Alıntı:

Microsoft JET Database Engine error '80004005'

'F:\formatorum243\www.formatorum.info\okul\anket\db\Anket.mdb' is not a valid path. Make sure that the path name is spelled correctly and that you are connected to the server on which the file resides.

/okul/anket/anket.asp, line 17

ya ben bu anket.aso'de veri tabanının yolunu belirlemiştim db/anket.mdb olarak. şuan oylama yapıldığında onu anket klasörü altında db/anket.mdb olarak arıyor.

sanırım default asp ile aynı dizinde kullanmam gerekecek bu dosyaları

default.asp ile aynı düzeyde bir db klasörü var mı?
hahaha gerçi böyle bilgisayar dünyasının toplandığı bir forumda açık açık yazarsan database'ini indirirler haberin olsun :P
sen en iyisi msnden yaz aysar hocam :wink:

:))) Hocam haklı vveritabanı yolu vs herşey belli dikkatli olmalısın sayın hocam

rtyucel' Alıntı:
default.asp ile aynı düzeyde bir db klasörü var mı?
hahaha gerçi böyle bilgisayar dünyasının toplandığı bir forumda açık açık yazarsan database'ini indirirler haberin olsun :P
sen en iyisi msnden yaz aysar hocam :wink:

:D ya önemli bir veritabanım yok. bu nedenle sallamadım. :)

bendeki veritabanı dosyalarına tenezzül edecek biri varsa hemen ben mail atayım :D

indirmekle uraşmasın

puhahaaaa

BBNET
Geri