site içi yönlendirme nasıl olur yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mirza54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mirza54

Site Gezgini
okulumuzun sitesi budaklar.meb.k12.tr

fotoğrafa ya da yazıya tıklayınca kendi hazırladığım haber dosyasının görünmesini istiyorum ama bi türlü başaramadım.
<haberler>
<haber>
<baslik>BUDAKLAR KARTEPE' Yİ FETH ETTİ</baslik>
<ozet>Kartepe' ye yaptıgımız gezide hem ogrencilerimiz hem de ogretmenlerimiz çok eğlendi. ogretmen ve ogrencilerimiz yapılan geziden cok memnun kaldılar. ilerleyen gunlerde baska gezilerin duzenlenmesiyle cok mutlu olacaklarını belirttiler.</ozet>
<tarih>08/10/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/kartepe.jpg</resimYolu>
<link>http://www.budaklar.meb.k12.tr/kartepee.exe</link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>

mesela 1. haberin kodları böyle burada hazırladığım html dosyasını nasıl gösterecem bilmiyorum bilenlerden yarım bekliyorum..teşekkürler.

<haberler>
<haber>
<baslik>BUDAKLAR KARTEPE' Yİ FETH ETTİ</baslik>
<ozet>Kartepe' ye yaptıgımız gezide hem ogrencilerimiz hem de ogretmenlerimiz çok eğlendi. ogretmen ve ogrencilerimiz yapılan geziden cok memnun kaldılar. ilerleyen gunlerde baska gezilerin duzenlenmesiyle cok mutlu olacaklarını belirttiler.</ozet>
<tarih>08/10/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/kartepe.jpg</resimYolu>
<link>http://www.budaklar.meb.k12.tr/DOSYANİZ.HTML</link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>

kalın yazdığım yere dosya adresinizi verin...

Bir kere link kısmında okulun adresini yazma. Neden exe dosyasını çalıştırmak istiyorsun? HTML çalıştırmak istiyorsan kartepe.html dosyasına yönlendirmen gerekir. İlla ki exe çalıştıracağım diyorsan o başka. Aşağıda kartepe.exe yazdılarımın yerine yönlendirmek istediğin dosyanın adını yaz.
Yönlendirmek istediğin dosya hangi klasördeyse o klasör yolunu yaz.
Mesela haberler.xml dosyasıyla (xml dosyanın adının bu olduğunu varsayıyorum) aynı klasör içindeyse
<link>kartepee.exe</link> yaz. Veya bir üst klasördeyse yani haberler.xml alt klasörde, link vereceğin dosya da alt klasörğn bulunduğu klasörle aynıysa <link>../kartepee.exe</link> yaz.

haberler.xml dosyan bir klasörde, açmak istediğin dosya bu klasörün içinde başka bir klasördeyse
<link>klasöradı/kartepee.exe</link> yaz.

Yanlış anlamış da olabilirim

eyvallah hocam yresaptım yönlendirme tamam. ama bu sefer şöyle bi sorun oluştu html dosyasındaki resmi göstermiyor.resminüzerinde çarpı işareti çıkıyor.

mirza54' Alıntı:
eyvallah hocam yresaptım yönlendirme tamam. ama bu sefer şöyle bi sorun oluştu html dosyasındaki resmi göstermiyor.resminüzerinde çarpı işareti çıkıyor.
adresi kontrol et hocam.

<haberler>
<haber>
<baslik>CANAKKALE SEHİTLERİMİZ...</baslik>
<ozet>Okulumuzda yapılan programla canakkale sehitlerimiz anıldı.</ozet>
<tarih>07/10/2010</tarih>
<resimYolu>resimler/canakkale.jpg</resimYolu>
<link>http://www.budaklar.meb.k12.tr/canakkale1.html</link>
<hedef>_blank</hedef>
</haber>

kodlar bunlar yönlendirmeyi yapıyor. ancak resim üzerinde çarpı var. İsterseniz siteye siz de girip bi bakabilirsiniz hocam.

BBNET
Geri