site hatası - ingilizce çeviri sorunu

Kodla Büyü

byvector

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar sitemin host sahibiyle görüştüm sitenin açılmaması olarak şu nedeni belirtti. Biraz çevirdim ama daihi çevirebilen arkadaşlar varsa sevinirim
"This is occurring because your database is hitting the MySQL limits on the server. This block will last for 15 minutes and if it continues to hit the limits in place then it will be blocked again. In order to resolve this you will need to optimize your database and any PHP scripts that are using it."
veri tabanı ve scriptler de limt aşımındanmı bahsediyor yoksa benmi yanlı anlıyorum

hocam size verilen sınırları aşmışsınız. Yani mysql sorgularınız tavan yapmış. 15 dakikalığına bağlantınız duraklatılacak eğer yine aşarsa yeniden duraklatılacak. Sorgularınızı ve kodlarınızı gözden geçirmeniz lazım. eğer sizde çalışıyor ve fazla kaynak tüketmiyorsa sunucunun sınırları düşük olarak ayarlanmış da olabilir.

Tavsiyem yaptığınız sorgulara göre tablolarınıza index ekleyin.

Sitenize saldırıda olmuş olabilir MySQL veritabanlarında bu bazen oluyor...yani bu saldırı sonra siteniz aşıır derecede sorgu göndermeye başlıyor ve sınırı aşıyor tabi...server da kendini korumak için sitenizi bir süre kapatmak zorunda kalıyor...

Aslında bana ait bir reseller var. Sitem ona bağlı. Sitede zaten fazla hit almıyor. Günlük 2000 tekil var. bu kadar az kişi sizce resellerde mysql aşımına neden olabilirmi. Çok şaşırdım doğrusu. Bu hata bugün gün boyunca sürekli tekrarlandı. En son mesaj gönderdiler bana ya vps alın yada sql sorgularınızı optimize edin.
acaba bana vps satmak için üçkağıtçılıkmı yapıyorlar ne dersiniz? Türk şirketlerinde daha önce böyle bir durum görmüştüm ama bu reseller şirketi yabancı. Bunlar yapmaz herhalde diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz.

BBNET
Geri