site google da görünmüyor yardım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stan007
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

stan007

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eski müdürüm . yeni atandığı okulda ki sitenin meb uzantılı olmaması nedeniyle meb den bir uyarı almış ve beni aradı siteyi değiştirmemi söyledi, ben de mebin şablonuyla meb uzantılı bir site hazırladım ve mebin bize sağladığı ücretsiz sunucuya yükledim, site adresi http://www.fmeal.meb.k12.tr/ , bunu 1 ay önce yapmama rağmen hala google da görünmüyor, siteyi google ekledim site haritası oluşturdum.

Acaba sorun, eski http://www.fmeal.k12.tr/ meb uzantılı olmayan site hosting hizmetlerinden 1 yıllık ücreti olmadığı için kapanmış ama adı hala gözüküyor, google da arama yapınca (mehmet erdoğan anadolu lisesi yazınca) hep eski site çıkıyor,
sorun eski sitenin hala varlığından kaynaklanıyor olabilirmi ?

aynı sorun bende de var ama artık eski site çıkmamasına rağmen yenisini de çıkmıyor

1-index.html dosyasında bir yere okul ismini yazın (sizin sayfanızda okul ismi geçmiyor hiç)
2-google webmaster da bir hesap açın ve sitenizi doğrulatın (*.txt dosyası eklemenizi isteyecek) böylelikle google bootları sitenizi daha kolay bulacaktır
3- bikaç gün http://pingomatic.com/ adresinden sitenizi pingleterek hit sayınızı artırın.
4- lab. taki bilgisayarların açılış sayfasını okul sitesi yapın, böylelikle gündeki tıklama sayısı en az 6 ders X 15 pc = 90 olur. (google IP adresine değil gösterim sayısına bakar)

meta etiketiyle ilgili yapacaklarınızı zaten biliyorsunuzdur. Kolay gelsin.

sawash' Alıntı:
1-index.html dosyasında bir yere okul ismini yazın (sizin sayfanızda okul ismi geçmiyor hiç)
2-google webmaster da bir hesap açın ve sitenizi doğrulatın (*.txt dosyası eklemenizi isteyecek) böylelikle google bootları sitenizi daha kolay bulacaktır
3- bikaç gün http://pingomatic.com/ adresinden sitenizi pingleterek hit sayınızı artırın.
4- lab. taki bilgisayarların açılış sayfasını okul sitesi yapın, böylelikle gündeki tıklama sayısı en az 6 ders X 15 pc = 90 olur. (google IP adresine değil gösterim sayısına bakar)

meta etiketiyle ilgili yapacaklarınızı zaten biliyorsunuzdur. Kolay gelsin.

öneriliriniz için teşekkürler, bunları deneyeceğim inşallah olur....

3. madde haricindekileri zaten yapmıştım. pingomatic i deneyelim madem teşekkürler

sregy' Alıntı:
3. madde haricindekileri zaten yapmıştım. pingomatic i deneyelim madem teşekkürler

Hocam, HTML kodlarının bulunduğu sayfanın içine mutlaka okul adınızın geçtiği bir yazı koyunuz, flash materyalleri veya dinamik medya öğeleri içerisinde yer alan yazılar google da görünmez. Kolay gelsin...

Bir de. www.meb.k12.tr adresinden giriş yapıp, okul web site adresinizi, meb in sayfalarına ekleyebilirsiniz. Meb'de linkinizin olması google de biraz daha üst seviyelere çıkartır.

hocam 3 - 4 haftayı bulabiliyor listelenmek. ayrıcak k12.tr olduktan sonra meb.k12.tr 'ye gerek yok. Müdürünüz olayı anlatamamış sanırım.

Unutmadan, diğer sitedeki bilgileriniz, yazılarınız tamamen aynı veya çoğunluğu aynı ise google yeni sitenizi spam olarak algılayabiliyor. Bu yüzden eski linkleri silmeniz gerekiyordu ki, artık yapmanız mümkün görünmüyor. Google'a durumu anlatan bir eposta gönderin. Zaten en az 3 ay sonra cevaplıyorlar, o zamana kadar da siteniz görünmeye başlar.

sawash' Alıntı:
sregy' Alıntı:

Hocam, HTML kodlarının bulunduğu sayfanın içine mutlaka okul adınızın geçtiği bir yazı koyunuz, flash materyalleri veya dinamik medya öğeleri içerisinde yer alan yazılar google da görünmez. Kolay gelsin...

öncelikle ilginiz için teşekkürler. bbnet şablonunu kullanıyorum. bütün sayfaların başlığı ve her sayfanın başında okulun ismi yazıyor

sregy' Alıntı:
sawash' Alıntı:
sregy' Alıntı:

öncelikle ilginiz için teşekkürler. bbnet şablonunu kullanıyorum. bütün sayfaların başlığı ve her sayfanın başında okulun ismi yazıyor

Aynen hocam bende bbnet şablonu kullanıyorum, o şablondaki okul isimleri .dwt dosyasının içinde yer aldığından google tarafından görüntülenemiyor. Mesala benim okulu aratıığınızda okul isminin geçtiği misyon-vizyon sayfası çıkıyor. Oyüzden index sayfasında table içine okul ismini yazarsanız bulunursunuz.
Yukardaki 4 maddeyide uygulayın, ben 2 hafta uğraştım googleda görünmüyordu dediklerimi yaptıktın sonra 2 gün içinde çıkmaya başladı site.

birkan' Alıntı:
Bir de. http://www.meb.k12.tr adresinden giriş yapıp, okul web site adresinizi, meb in sayfalarına ekleyebilirsiniz. Meb'de linkinizin olması google de biraz daha üst seviyelere çıkartır.

burdan ekledim hocam eski adres kayıtlıymış. google da çıkmayınca yok zannediyorlar siteyi :)

sawash' Alıntı:
sregy' Alıntı:
sawash' Alıntı:
sregy' Alıntı:

Aynen hocam bende bbnet şablonu kullanıyorum, o şablondaki okul isimleri .dwt dosyasının içinde yer aldığından google tarafından görüntülenemiyor. Mesala benim okulu aratıığınızda okul isminin geçtiği misyon-vizyon sayfası çıkıyor. Oyüzden index sayfasında table içine okul ismini yazarsanız bulunursunuz.
Yukardaki 4 maddeyide uygulayın, ben 2 hafta uğraştım googleda görünmüyordu dediklerimi yaptıktın sonra 2 gün içinde çıkmaya başladı site.

bu dediğinizi de yaptım bakalım. İnş. olur. tşkler..

BBNET
Geri