Bugün bende bununla uğraştım eğer okulun
kurum mailini ve
şifresini biliyorsanız kendinize yeni bir ftp şifresi belirleyebiliyorsunuz.
buradan okulunuz alan adınız yazınız. Aç kısmına tıklayınız.
Bu pencerenin sağ üst kısmında "kapat" var. Oradan kapatıp altındaki formu görüntülüyoruz.
Eğer meb.k12.tr adresini doğru bir şekilde almışsanız benim yeşil ile çizdiğim yerde adresinizi görebilirsiniz. Bizim amacımız ftp şifresini yeniden almak olduğu için "Şifremi unuttum" linkine tıklıyoruz.
En son formda okulunuzun kurum mail adını girmeniz gerekiyor. ör
996633@meb.k12.tr Güvenlik sorusu kısmı siz mail adresini doğru girdiğinizde kayboluyor zaten eğer kaybolmazsa da boş bırakın sadece güvenlik kodunu girip girişe basınız.
Eğer herşey tamamsa okulunuzun kurum mailine ftp şifresi belirlemek için bir linkin gelmiş olması gerekiyor. Burada ben kurum mailini outlook ile açtım belki faydası olabilir. Okulda denediğimde mail gelmemişti ama outlook ile açtığımda anında geldi. Bir de dikkat etmeniz gereken konu gönderilen maildeki link belli bir zaman içersinde kullanılabiliyor sanırım 2 saat olması gerekiyor bu süre sonunda "bu bağlantı daha önce kullanıldı " uyarısı alabilirsiniz.
Artık yapmanız gereken gelen maildeki linki tıklamak ve belirtilen şartlarda yeni bir FTP şifresi belirlemek. Şifrenizi belirledikten sonra okulunuz.meb.k12.tr/mebpanel adresinden okulunuzun mail adresi
996633@meb.k12.tr ve şifre kısmına da belirlediğiniz şifrenizi yazarsanız yönetim paneline giriş yapabilirsiniz..
En azından ben bu şekilde girdim giremeyen arkadaşlara yararlı olur inş...