site giriş sorunu...

Kodla Büyü

bilisimcomu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
https://okulwebyonetim.meb.gov.tr/mebpa ... 62c7e1357f
şimdi buradan ben girmeye çalışıyorum diyorki kurumsal e postayı ve ftp şifresini gir...giriyorum hatalı diyor...acaba dedim ftp şifresi de mi değişti...unuttum diyorum aşağıda paylaştığım gibi uyarı alıyorum...ne yapmam gerekiyor acaba???

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    8.3 KB · Görüntüleme: 1,488
normalde bu gibi durumlarda kurumsal e posta ya yönlendirmesi lazım. İlk defa karşılaşıyorum :sleep:

Hocam bu yıl okulların e-postası ve şifreleri değişmiş, bende girmek istedim girememiştim. Sizinki gibi bir uyarı almadım ama idareyle görüştüğümde bu yıl adres ve şifrenin değiştirildiğini söylediler. Yenisini aldım. Problem bu olabilir mi acaba?

aynı uyarıyı bende alıyorum şifremi unuttum kısmından kurum mail adresini girdiğimde mail gönderdildi yazıyor ama daha mail felen gelmedi...Yaklaşık 8 saat oldu :)))

ben maile de giremiyorum ki...hatalı şifre diyor anlamadım...yeni adres ve şifrenin bu olduğunu söylediler...ne yapacağım bilmiyorum:S

Hocam ayni hatayı ben de alıyordum başka bir ildeki arkadaşımdan rica ettim benim yerime giriş yapıp ftp şifresinin e posta adresine gelmesini sağladı.

Bugün bende bununla uğraştım eğer okulun kurum mailini ve şifresini biliyorsanız kendinize yeni bir ftp şifresi belirleyebiliyorsunuz.
g4xvy.jpg

buradan okulunuz alan adınız yazınız. Aç kısmına tıklayınız.
g4xxk.jpg

Bu pencerenin sağ üst kısmında "kapat" var. Oradan kapatıp altındaki formu görüntülüyoruz.
g4y23.jpg

Eğer meb.k12.tr adresini doğru bir şekilde almışsanız benim yeşil ile çizdiğim yerde adresinizi görebilirsiniz. Bizim amacımız ftp şifresini yeniden almak olduğu için "Şifremi unuttum" linkine tıklıyoruz.
g4y4s.jpg

En son formda okulunuzun kurum mail adını girmeniz gerekiyor. ör 996633@meb.k12.tr Güvenlik sorusu kısmı siz mail adresini doğru girdiğinizde kayboluyor zaten eğer kaybolmazsa da boş bırakın sadece güvenlik kodunu girip girişe basınız.
g4y8l.jpg

Eğer herşey tamamsa okulunuzun kurum mailine ftp şifresi belirlemek için bir linkin gelmiş olması gerekiyor. Burada ben kurum mailini outlook ile açtım belki faydası olabilir. Okulda denediğimde mail gelmemişti ama outlook ile açtığımda anında geldi. Bir de dikkat etmeniz gereken konu gönderilen maildeki link belli bir zaman içersinde kullanılabiliyor sanırım 2 saat olması gerekiyor bu süre sonunda "bu bağlantı daha önce kullanıldı " uyarısı alabilirsiniz.
Artık yapmanız gereken gelen maildeki linki tıklamak ve belirtilen şartlarda yeni bir FTP şifresi belirlemek. Şifrenizi belirledikten sonra okulunuz.meb.k12.tr/mebpanel adresinden okulunuzun mail adresi 996633@meb.k12.tr ve şifre kısmına da belirlediğiniz şifrenizi yazarsanız yönetim paneline giriş yapabilirsiniz..

En azından ben bu şekilde girdim giremeyen arkadaşlara yararlı olur inş...

Tamam bir iş yapıyorsun
Yazıları gönderirken herkesin girebileceği kullanıcı adı şifre tanımlasalar çok mu zor olurdu.
Ben de giriş yapamıyorum mail attım sallayan yok.
Yapacak birşey yok bende onları sallamıyorum.

gınnnaaaaaaaaaaaaaa geldi. bir türlü giriş yapamıyorum. teknik destek nereden alabiliriz. il memi aradım bilen yokkkkkkk.kafayı yiyecemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....................

arkadaşlar ben eski mail ve ftp şifresi ile giriş yaptım yeni mail adresinden girmedi neden olabilir sizdede durum aynı mı

Zizu_' Alıntı:
Tamam bir iş yapıyorsun
Yazıları gönderirken herkesin girebileceği kullanıcı adı şifre tanımlasalar çok mu zor olurdu.
Ben de giriş yapamıyorum mail attım sallayan yok.
Yapacak birşey yok bende onları sallamıyorum.
bende aynen öle yapıyorum kayıt oluşturdu bir daha giriş yapamadım.

BBNET
Geri