site engelleme

Kodla Büyü
veya bu programı deneyebilirsiniz.

* yani asteriks karakteri kullanılamıyor hosts dosyasında

cloudfront daki tüm siteleri engellleyen bir program kullanmalısınız. O sitenin adı değişir. Engellendiklerini bildikleri için rastgele ad vermişler.

Söylemeyeyim ama Minecraft açmanın başka yolları da var meb internetinde.

Hocam eğer netsupport 14 üzeri kullanıyorsanız netsupport site engelleme özelliği iyi çalışır.

Öğrenciye soruyorum
hangi site o oyuna girdiğin
Arkadaşı hemen araya giriyor
Söyleme bunu da engeller:)

Serbest bıraktığınızda tamamen başlarından ayrılıp gidiyor musunuz? Girilmeyecek dediğim yere giren varsa kitlerim bilgisayarını herkes oynarken onlar bakar. Katlansınlar sonuçlarına :)

Serbest bıraktığınızda tamamen başlarından ayrılıp gidiyor musunuz? Girilmeyecek dediğim yere giren varsa kitlerim bilgisayarını herkes oynarken onlar bakar. Katlansınlar sonuçlarına :)
Benzer şekilde...
Sınıfta her zaman Klavye monitörünü açık tutuyorum NSS'de. Kamera sürekli açık. İki açıdan çekim yapıyor. Engellediğim siteler dışında eğitim maksadı dışında arayış içine giren varsa NSS'den bilgisayar numarasına bakıp kameradan da tespit edip, bir daha da sınıfa almıyorum. Bu arada ben derste öğrencileri hiç boş bırakmıyorum. Öyle bir vaktimiz yıl boyunca hiç olmuyor. Serbest zaman, son 5 dakika takılın gibi birşey prensibime uygun değil. Benim takibim daha çok ders dışı vakitlerde oluyor. Şöyle ki :

Öğrencilere hergün ödev veririm, verdiğim günün ertesi gece bitirmek zorunda, evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler, ders aralarında sınıfa gelip o ödevi yaparlar + çalışmaları gereken bir konu varsa onu araştırabilirler. İşte o zamanlarda dikkatleri başka birşeye yönelirse diye bu yöntemle caydırıyorum. %1 aklı karışık öğrenci çıkıyor. Genellikle dersle ilgili dolaşıyorlar, kodlama çalışıyorlar, pixel tabanlı çizim yapmayı seven gruplar var. Bu şekilde.

Benzer şekilde...
Sınıfta her zaman Klavye monitörünü açık tutuyorum NSS'de. Kamera sürekli açık. İki açıdan çekim yapıyor. Engellediğim siteler dışında eğitim maksadı dışında arayış içine giren varsa NSS'den bilgisayar numarasına bakıp kameradan da tespit edip, bir daha da sınıfa almıyorum. Bu arada ben derste öğrencileri hiç boş bırakmıyorum. Öyle bir vaktimiz yıl boyunca hiç olmuyor. Serbest zaman, son 5 dakika takılın gibi birşey prensibime uygun değil. Benim takibim daha çok ders dışı vakitlerde oluyor. Şöyle ki :

Öğrencilere hergün ödev veririm, verdiğim günün ertesi gece bitirmek zorunda, evinde bilgisayarı olmayan öğrenciler, ders aralarında sınıfa gelip o ödevi yaparlar + çalışmaları gereken bir konu varsa onu araştırabilirler. İşte o zamanlarda dikkatleri başka birşeye yönelirse diye bu yöntemle caydırıyorum. %1 aklı karışık öğrenci çıkıyor. Genellikle dersle ilgili dolaşıyorlar, kodlama çalışıyorlar, pixel tabanlı çizim yapmayı seven gruplar var. Bu şekilde.
Kastamonu da bir yiboda çalışırken sizinle aynı kafadaydım. Zaten bu özelliği bilmemde o zamandan kalma. Neyse sizin gibi devam ederken öğrencilerin ev gezmesine dahil oldum. Baktım ki devletin bu imkanı bu çocuklar için bir nefes. Aynı evde 5 kardeş 4 ü bizim okulda farklı farklı sınıflarda. Evleri ise tek oda ve 2 metrekare mutfak. O yokluğu görünce bu kadar sıkmayı bıraktım. Misal verdiğim görevi arkadaşlarından önce bitirir ise sonrasına çok karışmıyorum.
Geçen ay ben ders anlatırken bilgisayarı uyarmama rağmen sürekli açan bir çocuk vardı. Üçüncü açışında gittim monitörü söktüm.
Öğrenciler her zaman bizim sınırlarımızı test eder.
Sizin gibi laboratuvarı kullanan tek öğretmen ben olmadığım için aynı şekilde laboratuvarı kullandırmam pek mümkün değil sadece ders esnasında görüyorlar.

Ben ne sormuşum adamlar ne anlatmış yok şöyle ders işliyormuş da yok bilmem ne yaparmış da… Biliyorsan site engellemek için host dosyası konusunda bilgin paylaş, yok ise…

Hocam url blocker eklentisini kullansanız işinizi görmez mi? Başka tarayıcı açacak ya da eklenti devre dışı bırakacak kadar bilgili mi çocuklar?

bu aklıma gelmemişti bir deneyeyim.
işe yarar hocam. olmadı nextdns kullanın. okul ağında nextdns kullanılabiliyor. tek panelden yönetirsiniz alan adı engelleme gibi özellikleri var. ayrıca hangi sitelere istek atılmış takip etmiş olursunuz geçmişe dönük.
Ekran görüntüsü 2025-04-21 100053.webp

Son düzenleme:
StayFocusd chrome eklentisi var güzel işe yarar freedoom uygulaması var işe yarar bir incele istersen hocam.

BBNET
Geri