Sistem Odası Radyasyon Etkisi ?

Kodla Büyü

SGuney

Üye
Merhaba sayın hocalarım,
Sistem odalarına kimse oturmasın diyoruz ama bazı okullarda rehber öğertmenler veya Müdür Yardımcıları Sistem odasında oturmak zorunda kalıyor,
Sizce sistem odasında bu türlü bir oturma/kalma herhangi bir sağlık sorununa yol açar mı ?
yani açıkçası şahsi fikrinizi bilmek istiyorum, cevaplarınız için teşekkür ederim iyi günler iyi çalışmalar dilerim...

Radyasyonun etkileri malesef var, evde wireless, cep telefonu kullanıken bile bunu hissedebilirsiniz. ingiltere'de anasınıfı okullarında wireles kullanımı yasaklandı. teknoloji yaşamın vazgeçilmezi fakat akıllıca kullanmak gerekli

illaki doğrudur ceo telefonu wifi ler, modemler tv ler vs vs hepsi yayıyor radyasyon ama bir memurun sistem odasında bir Kabinet ile birlikte olması acaba sağlık sorunu doğrurur mu ben bunu merak ediyorum.

Hocam bu konu zor. Şöyle ki herkes bu konuda her şeyi söyleyebilir, daha önce zaten buna benzer konular açıldı.
Kesin olarak bunu söyleyebilmek için elektromanyetik kirliliği tesbit eden cihazlar var ve bu işi bu ülkede yapan birkaç firma var bildiğim kadarıyla. Onlarla çalışmak lazım, onu da bu ülkede kimse para verip yapmaz. Kişisel görüşüm ise zararlıdır, mümkün olduğunca uzak durmak lazım ama ne derece.
http://elektromanyetikradyasyonolcumu.blogspot.com.tr/
http://www.temkoder.org/

sistem odası dediğiniz yerde sadece router kablolar fln varsa normal biyerden fakı yoktur.. ama şimdi sınıf içlerinede bile waylıs var zararrlı olan bu. sistem odasında sınıftaki yada koridrrdaki birinden ddaha az radyosyana maruz kalıyo olabilirsiniz.

SGuney' Alıntı:
3-4 tane router ve kablolar ile dolu kabinet var ama insan yine de psikolojik olarak rahatsız oluyor.
al benden de o kadar btr olduğum okulda kulllanbileceğim bi oda vardı o da sistem odası bir yıl kullandım sadece havalandırma amaçlı takılan fan çok ses yapıyordu. oda da olduğum zaman fanı kapatıyordum.bu sene de aynı okula görevlendirilirsem yine aynı odayı kullancam .sınıflardaki a.p ler daha tehlikeli diye düşünüyorum

BBNET
Geri