Tanım olarak bulmak zor. MSDN de var ama, tam olarak tanım denmesede, kitabi terim olarak yazılmış, çeviri yapılmış.
öncelikle silverlight bilmiyorum, kimse bir şey yazmadığı için yardımcı olmak istedim. ingilizcelerinden çıkarım yapıyorum:
Contentcontrol: içerik kontrolörü, içerik kısmı diyebiliriz.
http://msdn.microsoft.com/tr-tr/library ... ntrol.aspx sayfasında
*"Yeni bir örneğini başlatır ContentControl sınıfa"
*"Herhangi bir tür içerik tek bir parçası olan bir denetimi temsil eder." demiş.
DatePicker: bir çok programlama editöründe vardır bu. tarih seçici diye tanımlayabiliriz. kullanıcıya görsel olarak bir tarih seçmesini sağlar. el ile farklı farklı tarih formatları girilmesini engellemek için böyle bir şeyi kullanmak önemlidir. e-okul daki sınav tarihlerini girerken kullandığımız nesne'nin aynısıdır.
DragPager: doğru yazdığına eminmisin. MSDN de çıkmadı. Silverlight bilmediğimden de doğrulupunu bilmiyorum. tahminim ise:
drag => sürükle bırak
Pager => sayfalama
stackpanel Stack: yığın, öbek demek. aynı tür nesneleri, tekrarlayan nesneleri eklerken kullanılan bir şey olsa gerek. bilet sırası gibi tek sıra olmalı ama. yani her eklenen alt alta ekleniyor.
WrapPanel wrap panel de stack panel gibi aynı tür nesneleri göstermek için kullanılıyor, netten anladığım kadar. stack den farkı. stack alt alta gösterim yaparken. wrap yanyana ekliyor. genişliğine göre de alta kaydırabiliyor.
Stackpanel= 1X1 tablo dersek
wrappanel= 4X3 olabilir. (4 ve 3 değeri sana kalmış.)