Siber Güvenlik Eğitimi, Sanal Makine Virtualbox ve Kali Linux Kurulum ve Ayarları
Son düzenleme:
Merhabalar evet seri olacak ilk aşamada kullanılan pro kurulumlardırVideoda Kali Linux kurulumunu gördük de siber güvenlik kısmını göremedik. Bu bir video serisi mi olacak. Öyle olacaksa açıklamalar kısmına belirtseniz çok iyi olurdu. Kolay gelsin.
??Siber güvenlik eğitimi çok zorlu bir süreç bence.Bu konu 3 başlığı barındırır.1.donanım ve işletim sistemi konusunda iyi olmak,2.network konusunda iyi olmak,3-tersine mühendislik ve hack tools geliştirme .sonrası kolay metasploit,burpsuit,nikto,veil vs araçları bilmek ve siber döngüyü bilmektir.Gerisi çorap söküğü gibi gelir sanki.Bu yola girmek cesaret ister çünkü yıllarını harcayıp istediğini elde edememek de var.Açıkçası hazırlıklar yaptım ama başlamaya çesaret edemedim.Kapasiteyi yoksa olmuyor kapasite ve aşırı disiplinli olmak bayaga zor.Ayrıca 3 kısımda önemli aşamalar barındırıyor.Donanım kısmı mesela adam akıllı saate nethunter kuruyor veya rasperry pi ile saldırı geliştiriyor.Azimli olan insan başarır.Kali başlangıçtır cezbediyor gerçekten.Bu yolda yürüyeceklere Allah sabır versin.Umarım içimizden uzmanlar çıkar önemli bir konu.Terminator filmini boşuna çekmemişler.
??Sonraki en önemli aşama pentest lab oluşturmaktır.Para varsa bazı online platformları denemek daha iyi.Gerçek bir dünyada bazı saldırı metotlarını denemeyiz.O yüzden pratik olması açısından lab oluşturma zorunluluğu vardır.Bu noktada sanal makineler devreye girer.Şöyle de yapılabilir çevrimdışı evinizde ekstra pc ler veya cihazlar varsa onlar ile de pentest lab oluşturulabilir.
hack the box da openvpn ile bağlantı da çok iyi iş çıkarıyor. Parrot da iyi. Hack the box da bildiğin hack yapıyorsun.Hack the box pwn serisiSiber Güvenlik Eğitimi, Sanal Makine Virtualbox ve Kali Linux Kurulum ve Ayarları
hack the box da openvpn ile bağlantı da çok iyi iş çıkarıyor. Parrot da iyi. Hack the box da bildiğin hack yapıyorsun.Hack the box pwn serisi
olsa süper olur.meb agında web üzeri baglantıda sorun olmuyor fakat verdikleri deneme saati bitince vip al diyor.normal şekilde de meb ağında baglanamadım o kısmı kötü.Bu arada try hack me de güzel.Sistemlere sızıp aktif saldırı yapmak için müthis siteler.Kendilerini geliştirmişler.Sanal lab da donanım yetersizliği ortadan kalkmış oluyor.
hack the box da openvpn ile bağlantı da çok iyi iş çıkarıyor. Parrot da iyi. Hack the box da bildiğin hack yapıyorsun.Hack the box pwn serisi
olsa süper olur.meb agında web üzeri baglantıda sorun olmuyor fakat verdikleri deneme saati bitince vip al diyor.normal şekilde de baglanamadım o kısmı kötü.Bu arada try hack me de güzel.Sistemlere sızıp aktif saldırı yapmak için müthis siteler.Kendilerini geliştirmişler.Sanal lab da donanım yetersizliği ortadan kalkmış oluyor.