Sevenle mi sevilenle mi hayatı paylaşmak istersiniz?

Kodla Büyü

yağmurtan

Aktif Üye
İki tarafın birbirini sevmesi herkesin istediği bir durum. Ancak bazen birinin çok iyi olduğuna inanırsınız. Namusludur, güvenirsiniz, karakterlidir, kendini geliştirmiştir, mesleği vardır ama naparsanız yapın sevemezsiniz.

Veya birine delicesine aşıksınızdır onu çok seversiniz ancak ne karakteri, ne huyu ne suyu uygun değildir. Ne yazıktır ki o kişinin olumsuz yönlerine rağmen ondan vazgeçemezsiniz.

Bu iki durumdan hangisini tercih ederdiniz? Ben maalesef ikinci durumdayım :( Kararsızım..

şahsen ilkini asla tercih etmem
ikincisi için objektif bir insanın fikri alınabilir bu kötü huylar göz ardı edilebilecek şeyler mi, ona olan sevginiz bu huyları göz ardı etmeye yetecek mi
eğer bir insanı vazgeçemeyecek kadar çok seviyorsanız ve o da sizi seviyorsa en azından bu kötü huyları aza indirmeye çalışmalısınız.
sonuçta hiç birimiz mükemmel değiliz.
bence sevgi cümleleri eğerle başlamamalı, rağmenle başlamalı

"Selvi boylum al yazmalım" filmindeki durum olmuş.

Hocam bu huyu suyunu beğenmediğin kişi senin için beğenmediğin şeylerden vazgeçecek mi. vazgeçmiyecekse yaklaşma derim çünkü belli bir süre sonra bu kadar anlayışlı olamıyoruz. bazılarına zor gelebilir ama evlilikler mantık üzerine kurulunca daha sağlam oluyor.

bence EKSİ yönleriyle yaşayabileceğin kişiy seç...
birincisinde şüphe duyuyorsun çünkğ onda da kusur var. sevgiden önce eksik yanlarını kabul edebiliyor musun o önemli..
2. kişide şüphelerin var belli onun eksi yanlarını kabul edebiliyorsan neden olmasın...

en önemlisi karşındaki insanlar ne olursa olsun önemli değil çok başarılı veya başarısız kariyerli kariyeri olmayan fark etmez işnsan olarak hatalarını kabul ediyorsa kendini tanımışsa gerçekten kendini bilen olmalı....

kariyer sahibi insanlar kendi ruhlarındaki eksiklikleri yüzünden kariyerlerini verirler (bazıları!!!) kendini tanımazlar o tehlikeli olduğu gibi bazı kaprisli insanlar kendilerini saklamak için bazen çok farklı davranabilirler yapmacık olurlar bence evleneceğin insanda bunların ayrımına varmak lazım...

Çok zor bir durum ama birinci şıkkı tercih ederdim. Zamanla sevdiğiniz insanın olumsuz yönleri gözünüzde daha da büyür.Hatta şu an farkedemediğiniz olumsuzluklarda çıkar. Şunu unutmayın hocam birşey nasıl başlarsa öyle devam eder. Sevdiğiniz kişi olumsuz yönlerinden vazgeçmeyecektir.Sizde o olumsuzlukları görmekten vazgeçemeyeceksiniz. Evliliğiniz yaşanmaz olur.

zor bi durum olsa gerek ... sevmek ve sevilmek....ikisi de çok güzel...ahhhh.duygulandım :cry:

yağmurtan' Alıntı:
İki tarafın birbirini sevmesi herkesin istediği bir durum. Ancak bazen birinin çok iyi olduğuna inanırsınız. Namusludur, güvenirsiniz, karakterlidir, kendini geliştirmiştir, mesleği vardır ama naparsanız yapın sevemezsiniz.

Veya birine delicesine aşıksınızdır onu çok seversiniz ancak ne karakteri, ne huyu ne suyu uygun değildir. Ne yazıktır ki o kişinin olumsuz yönlerine rağmen ondan vazgeçemezsiniz.

Bu iki durumdan hangisini tercih ederdiniz? Ben maalesef ikinci durumdayım :( Kararsızım..
Çok sevmeyeceksin, çok sevince acı çekiyor insan. Ben 1. seçenek diyenlerdenim. Eğer birisi beni çok severse onu çok sevmek için elimden gelen herşeyi yapıcam, seven taraf olmucam bundan sonra. :(

bu cümlemi yanlış anlamayın, yanlış yerede çekmeyin ama insan kedisini köpeğini bile seviyor hocam. yukarda arkadaşta demiş ya selvi boylum al yazmalıma benzemiş diye. orada sevgi nedir diye sorar bir replikte.

sevgi nedir hocam bunu sor kendine. sevgi bir güzel yüz güzel bir vücut mu? ya da güzel bir gülüş güzel bir bakış mı? paylaşmak mı bölüşememek mi? anlamak mı anlaşılmak mı?

benim fikrim seni sevene değer verdiğin sürece 1. tercih. sende seversin. ama değerini bilmeyip hor kullanacaksan bu sevgiyi, hiç başlama buna.
2.si ise hayatının en büyük hatası olur. düzelir, ben veririr çabalarım, düzelir kalkar falan filan bunlar bahane hiçbir zaman olmaz. kendinden verdikçe verir bakmışsın bir gün kendini de tüketmişsin.

o yüzden 1. seçenek. ama bu sevgi karşısında sende birşeyler vermek kaydıyla.

yoksa ikiside değil. daha zamanın gelmemiş. ikisinden de uzak dur

şimdi seviyorsun ama aşk bitice ne olacak.herkesin dediği gibi evlendikten sonra iş değişiyor.2. şıkkı seçersen hevesin geçtikten sonra pişmanlık başlayacak.sevgin ne kadar tahammül etmeni sağlayacak onu düşün.hayat boyu tahammül edecbilecekmisin

hocam evlilkte anlaşam önemlidir.belli bi süre sonra "deli gibi aşk" gözün görmemesi meslek hatta para vs... bunlar hiç bi işe yaramıyor.anlaşamadığın uyuşamadığın biri ile evlilik sana haytı zindan eder.flört de ayrılık kolaydır ama evlenince ayrılmak hakkaten zor.

1. Şık Diyorum
2. Sorunlar hiçbir zaman düzelmez. Görmezden gelirsin yüzüne söylersin düzelmez. Buna rağmen seversin hem de hiç olmadığı kadar. Sorular da hayatın boyunca kafanı tırmalar durur. Kesinlikle 1 diyorum

1.şık daha makul bence. İlerde değişi diye sakın düşünme asla değiştiremezsin. Ben katlanırım, sorun değil diyorsan senin bileceğin iş...

İnternette bi yerde gözü değmişti: "Erkekler sevdikleri kadınla evlenir, kadınlar ise evlendikleri adamı severler..."
ilginç ama gerçeğe yakın bir ifade...
her ikisininde dezavantajları olacaktır, mühim olan hangisini tolere edebileceğin onu iyice ölçüp tartmak gerek...

1. seçenekte eğer sen hiç bir şey hessetmiyorsan olmaz
2. seçenekte de karşı taraf sana bir şey hessetmiyorsa hiç olmaz.

Velhasıl, karşılıklı bir şey hissetmek ve akla uygun olması çok önemli.

sevmediğiniz insanla evlenecek kadar hayattan umudunuzu kesmeyin.

yağmurtan' Alıntı:

Zaten birincisi mantık evliliği ikincisi aşk oluyor.Aşk ta olsa acı çekmeye razıysan ikincisini seç yok acısız bir mutluluk istersen nasıl olsa seveceksin.Senin dediğin gibi naparsanız yapın sevemezsinize katılmıyorum

Eğer insan kendini seveni sevse hiç bir problem kalmayacak ama neden olmuyor bilmem,
insan kendini sevmeyen birini niye sever ?
yada kendini seven birini niye sevmez ?
hayat gerçekten tuhaf, ama bu aşk sevgi denilen şey daha da tuhaf....

BBNET
Geri