Server Satın Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan boss2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

boss2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar arkadaşım işyerine server satın alıp aldığı domaini oraya yönlendirmek istiyor benden yardım istedi benimde pek bilgim yok. Server satın alıp kurmak zor bir iş mi nasıl yapabiliriz? Server alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

bir domain için sunucu alınmaz hocam. bbasit bir host 30 TL senin kuracagın sunucunun yılda sadece elektrik faturası 30 TL yi geçer :)

amaç tam olarak ne ona göre sunucu alınabilir. eğer amaç basit bir domain ile web server ise piyasaydaki en kötü normal bir pc bile bu işi yapar ki benim atom işlemcili netbook ta bile virtualbox üzerinden pfsense ve ubuntu server 20 makinelik bir laboratuar için güvenlik duvarı + web server işini kolaylıkla yapabiiyor.
bu sunucu olayını çok abartmaya gerek yok. sunucudan ziyade onu dünyaya bağlayan hat önemlidir. hat yoksa sunucu uçak olsa uçamaz.

Hacker' Alıntı:
bir domain için sunucu alınmaz hocam. bbasit bir host 30 TL senin kuracagın sunucunun yılda sadece elektrik faturası 30 TL yi geçer :)

amaç tam olarak ne ona göre sunucu alınabilir. eğer amaç basit bir domain ile web server ise piyasaydaki en kötü normal bir pc bile bu işi yapar ki benim atom işlemcili netbook ta bile virtualbox üzerinden pfsense ve ubuntu server 20 makinelik bir laboratuar için güvenlik duvarı + web server işini kolaylıkla yapabiiyor.
bu sunucu olayını çok abartmaya gerek yok. sunucudan ziyade onu dünyaya bağlayan hat önemlidir. hat yoksa sunucu uçak olsa uçamaz.
kesinlikle katılıyorum tek domain için statik ip bile alınmaz ama yinede kendi bilgisayarından dünyaya servis yapmak zevkli olsa gerek

Hocam adamın amacı şu hosting kendi yanında olacak. Belki şirketteki bilgisayarlarda bu servera bağlı kalacak ama asıl amaç sitenin kendi serverında olması ve hızlı olması. Maaliyet önemli değil diyor önemli olan kalite diyor. Bende ne yapacağımı bilmiyorum. Ben kendisine
1-hızlı bir internet ağı gerekir
2-Bilgisayarın sürekli açık kalması lazım
dedim bildiklerim bu kadar. ne yapmak lazım nereden baştan sona kadar bilgi alabiliri? Bildiğinizi bir site var mı?

hocam aslında saymışşınız başka bişi yok sayılır bir tane sağlam sunucu kuracak güvenlik ayarlarını yapacak (bunlar nette mevcut) yayına başlayacak statik ip alması lazım bide

Şimdi kafama takılan bazı konular var.

1- Server mı almamız lazım yoksa normal PC mi alıp onu server işletim sistemi kurmamız lazım.
2-Hat kirası varmış diyorlar bu nedir ne kadardır?

server almaya gerek yok aslında sonuçta tek domain normal bir bilgisayar fazlasıyla işini görür normal adsl modemide Bridge Mode modunda çalıştırarak yapabilir aslında tek yapması gereken statik ip gerisi zaten vardır

boss2' Alıntı:
Şimdi kafama takılan bazı konular var.

1- Server mı almamız lazım yoksa normal PC mi alıp onu server işletim sistemi kurmamız lazım.
2-Hat kirası varmış diyorlar bu nedir ne kadardır?

1- web server kurmak için server işletim sistemine ihtiyacınız yok hocam normal pc'ye normal işletim sistemleri ile de kurulum yapabilirsiniz.

http://www.chip.com.tr/blog/shapard/Evi ... n_608.html

Hocam arkadaşınız size bu soruyu sorduğuna göre sunucu yönetiminden anlamadığı anlaşılıyor. Arkadaşınızın yapmak istediğine Co-Location deniliyor.

Sağlam bir hat için eğer barındırma türkiyede olacaksa çoook para dökmesi lazım ama soruyu cevaplamamız için, daha doğrusu bu hizmete gerek var mı yok mu, önce ne iş için kullanılacak onu bilmemiz gerek.

çok anlamsız bir çaba bence. para önemli değilse dedicated bir sunucu kiralayın. zaten sizin yapmaya çalıştığınızdan 100 kat daha verimli olur.

BBNET
Geri