Serbest Kıyafet Uygulaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

talp

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bizim okul 2 hafta önce serbest kıyafete geçti ve öğrenciler kendilerini öğrenci gibi hissetmiyor sanki dershaneye gider gibi geliyorlar. Disiplin bozuldu değişik değişik üstler giyiyorlar;dar pantolon vs... bu uygulamayı hiç doğru bulmuyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz?

Olması gereken bu aslında, istediği gibi gelsin öğrenci ama 4+4+4 gibi altyapısı, planlaması yapılmamış, düşünülmemiş, belli amaçlara hizmet eden bir karar. Kapıda güvenlik yok, okul etrafında polis yok nöbetçi öğretmen ayıklasın bu bizim öğrenci - bu değil diye!!!
Bizde de 2-3 hafta oldu uygulamaya başlanalı öğrencilerin tavırlar değişti hemen, iki sınıf birbirine girdi neymiş öteki sınıftakiler kız arkadaşlarına amele gibi giyinmiş gelmiş demiş onu da geçtim geçen perşembe tesadüfen bt sınıfı kapısında bir öğrenciyi çevirdim dersin yokmu niye geziyorsun diye, Ben öğrenci değilim arkadaşımı bekliyorum oldu cevabı :verymad: :verymad:

ben 10 15 yıl sonra çok merak ediyorum bu ülkeyi bakalım bu kadar başıboş bırakılan öğrenciler iyimi olacak kötümü olacak şahsi görüşüm kötü olacak.

özellikle dışarıdan gelen bireylerle öğrencilerin ayırt edilememesi nbetçi öğretmen ve okul yönetimlerini çok zora sokabilir.

avrupa serbest kıyafetten geri tek tip kıyafete donerken bizde bir deniyelim dedik artık okullarda öğrenciler BU GÜN NE GİYSEM programı yapar artık

serbest kıyafet olmalı ama zamanı değil.
öncelikli halledilmesi gerekn sorunlar için adımlar atıldı mı ki serbest kıyafet kaldı bir

versace' Alıntı:
avrupa serbest kıyafetten geri tek tip kıyafete donerken bizde bir deniyelim dedik artık okullarda öğrenciler BU GÜN NE GİYSEM programı yapar artık
Hocem gerçekten durum vahim.

bence çok güzel oldu. sıkılmıştım izlenilen abuk sabuk dizilerden sonra eteklerini kısaltan, yaka bağır açık kızlardan, gömleği dışarda kravat bir yerde erkeklerden. kılık kıyafet kontrolü yapmaktan sıkılmıştım. sen kontrol edip az ilerde başka bir öğretmen arkadaşın hiçbirşey yok gibi davranması. ben çok rahatladım, iyiki geldi. nasıl olsa bizim öğrenciler işin cılkını çıkarırlar.3-5 yıla kalmaz tek tip kıyafete geri döneriz...

şimdi sarhoşluk dönemi hocam olur böyle şeyler.bi iki yıl sonra durulur.ondan sonra kim ne giydiğinin farkına bile varmaz.olayı cidiye almayın.bide bu hükümetin uygulaması ya ondan canımızı sıkıyor.kılık kıyafetle ben eğitim öretim kalirtesinini artacvağına inanmıyorum.ne formayı kaldırmak eğitime kalite getirir nede zorla forma gçydirmek.zeka-başarı giyinmek yada soyunmakla alakalı bişey değil.

ilyas33' Alıntı:
şimdi sarhoşluk dönemi hocam olur böyle şeyler.bi iki yıl sonra durulur.ondan sonra kim ne giydiğinin farkına bile varmaz.olayı cidiye almayın.bide bu hükümetin uygulaması ya ondan canımızı sıkıyor.kılık kıyafetle ben eğitim öretim kalirtesinini artacvağına inanmıyorum.ne formayı kaldırmak eğitime kalite getirir nede zorla forma gçydirmek.zeka-başarı giyinmek yada soyunmakla alakalı bişey değil.

:alkis: :+1:

öğretmenler serbest değilken öğrencilerin serbest olması kadar saçma bir uygulama yok zaten.

Benim anlamadığım nedenn yangından mal kaçırır gibi hemen uygulamaya geçildi... Artıları da mevcut eksileri de ..Eksilerinden en mühin olanı arkadaşlarımızın dediği gibi GÜVENLİK boyutu..Önce bunu için bir önlem alınmalıydı..Daha sonra uygulamaya geçilecekse geçilseydi..İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum.

bir sene denenip tekrar sınırlama getirilir bence. bir kaç kıyafet seçip okul o şekild edevam eder.

veya özel okullara tanıdıkları hakkı (velilerin %60 ı isterse okul kıyafet belirleyebilir) devlet okullarına da tanırlar. Çünkü özellikle liselerde sıkıntı kaçınılmaz.

Seneye inş. okul aile birliği toplantısıda bir kaç uygun kıyafet seçeriz de öğrenciler ona göre gelir okula.

Serbest kıyafete geçtiniz mi?

Beylikdüzünde ilçe MEM serbest kıyafet taraftarı olunca ve öğrencilere yaptığımız ankettede %80-90 serbest kıyafet olsun diye istekler olunca dün itibariyle bizde (meslek lisesi) serbest kıyafete geçtik. Sabah okula gittiğimde biraz garipsedim, ancak zamanla alışırız herhalde. Serbest kıyafeti destekliyorum ancak zamanla okullarda başka sorunlar çıkacağına eminim. Çünkü serbest kıyafetinde sınırları var, ancak bu sınırlara kimse çizgi koyamaz. Kimine göre dar olan kimine göre değil gibi. Ayrıca bu kurallara da hiçbir öğrencinin uyacağını pek sanmıyorum. Bu kış ayında bile vücudu tamamen belli eden kıyafetler giyenler yaz gelince ne giymezki.
2. si artık okulda gördüğümüz kişiler öğrenci olmayabilir! Büyük sıkıntı çıkabilir. Özellikle kalabalık nüfuslu liselerde durum pek iyi olmayabilir. Sizlerin okullarda ne yaptınız. Serbest kıyafete geçen varmı.

Re: Serbest kıyafete geçtiniz mi?

2. Dönem erzurum pasinler

Re: Serbest kıyafete geçtiniz mi?

Bakan sağolsun her fırsatta kıyafete uymayanlara göz yumun deyince bizimkilerde maşallah fırsatı kaçırmazlar. Benim ki orta okul ama bizim okulda serbest kıyafete geçti, 2.haftasındayız...

Ben serbest kıyafet uygulamasının bir yerlerde aksayacağını düşünüyorum. Ve yeniden belirli bir kıyafet düzenine dönüleceğine inanıyorum. Bu durum ilk çıktığı zaman dersine girmiş olduğum bir sınıfa (10. sınıf) sordum. Kaç kişi serbest kıyafet uygulamasını destekliyor diye. Sınıfta 27 öğrenci vardı. Destekleyen sadece 6 öğrenci çıktı. Bu öğrencilerin tamamı da erkek öğrenciler. Sınıfta kız-erkek öğrenci sayısı birbirine çok yakın.

İlköğretim için olabilir belki ama lise için çooookkkkkk kötü oldu.Ben imam hatipte olduğum halde yaşadığımız sıkıntının haddi hesabı yok.
Artık gelecekten çok değil biri iki yıl sonrası umutsuzum.
Bizim gördüğümüzü görmüyorlarmı diyecem ama zaten atanmayan öğretmenleri de görmüyor o gözler.Sadece seyredtmekle yetiniyorum

BBNET
Geri