Seneye Ders Kitapları Pardus a göre olmalı

Kodla Büyü

hastasıyız dede 01

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Elimizdeki ders kitapları hep Windows işletimsistemine göre hazırlanmış, işletim sistemlerimiz artık Pardus olduğuna göre gelecek sene bize kitap göndermeleri bir zorunluluk oldu, Pardus ayarları, Pardus ta program kurulumu, Panel ayarları , Kullanıcı hesapları vb...

Ne kadar haklı bir başlık kesinlikle gerçek hayattaki karşılığıyla hazırlanmanlı tüm ders materyalleri, artık pardus kurulumu ve kullanımı zorunlu hale geldi madem öyle tüm ders içerikleride pardus'a göre yeniden en baştan oluşturulmalı.

Güzel konu, teşekkür ederiz hocam.Ben de uzun zamandır şunu düşünüyorum, acaba üniversitelerde de Pardus a geçiş var mı? Ya da işletmeler(küçük işletmeler, fabrikalar vs) ? Ya da dünyanın çoğunluğunda, is hayatında Windows kullanılıyorken bizim Pardus kullanmamız dünya ile(en azından yeni nesil için) entegre olma konusunda sıkıntı yaratır mı
? (Yanlis anlaşılmasın, kesinlikle dönüşümü okullar için faydalı buluyorum, destekliyorum ve kullanıyorum)

Güzel konu, teşekkür ederiz hocam.Ben de uzun zamandır şunu düşünüyorum, acaba üniversitelerde de Pardus a geçiş var mı? Ya da işletmeler(küçük işletmeler, fabrikalar vs) ? Ya da dünyanın çoğunluğunda, is hayatında Windows kullanılıyorken bizim Pardus kullanmamız dünya ile(en azından yeni nesil için) entegre olma konusunda sıkıntı yaratır mı
? (Yanlis anlaşılmasın, kesinlikle dönüşümü okullar için faydalı buluyorum, destekliyorum ve kullanıyorum)
işletmelere yada fabrikalara kimse karışamaz hocam, ama tüm devlet kurumları pardus a geçsin madem biz geçtik.

"Fransa, dijital bağımsızlık hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Ülkenin kamu kurumlarında kullanılan iş istasyonlarında Windows yerine Linux kullanılacak"
Dünya'da da Windows kullanımı azalır zamanla. Özellikle son dönemde. MEB planlamasında akıllı tahtalardan sonra bütün bilgisayarların Pardus'a geçirilmesi fikri mevcut.

Çok haklı bir istek. Ders içeriklerinde de Pardus'a yönelik ve açık kaynak programlar olmalı.

Meslek lisesi bazında bakarsak özellikle Adobe yazılımları bazında problemler mevcut. Adobe yazılımları pardusta çalışmıyor. Ders içeriğinin değişmesi gerekebilir .

Bazı iller pardus e geçmiş.pardus ile ilgili sıkıntılar yaşıyorlar nereyi arayacaklarını bilmiyorlar.bize görev verdiler şu okula git pardus kur diye.sene içinde müdürler beni arıyor.ben yetkili servis miyim.şube müdrüleri git bak diyor falan.dersim de 30 saat.meb kurumu o kadar cahil bir kurum ki.neyse meb kurumu btr de istemiyor bir de sen ne iş yapacan ki der gibiler.ama git bedaya yap diyorlar.biri gitmiş şifreleri değiştirmiş ogretmen kullanıcıyı silmiş vs beni arıyor giremiyoruz diyor.okul müdürleri de Windowsu kullanmayı bilmiyordu.bir de pardus yüklü.ben btr istediğimde bazen olmuyor.imsanlık adına yaptım diyelim fakat ben arasam bir arabanı ver işim var desem müdür sen kimsin der:)vallahi tımarhanelik olaylar yaşıyoruz.pardus yükle ok sorun yok.bende linux kullanıyorum ama önce bir kitapcık çıkar bir yönerge çıkar müdürler parduse şüpheyle bakıyor.deki tübitak geliştiriyor türkiyenin falan diye bir kitapçık çıkar ver adamlara.nereyi arayacaklarını ne yapacaklarını bilsinler.adamlar acaba izleniyor muyum diyor heralde.neyse akıllı biri varsa mebe biri dönüt versin.

ilksms
Geri