Sene başı Pc bakımı..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zkz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

zkz

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba;
sene başlarında bilişim sınıfındaki Pc lere özellikle bir bakım yapılsa ne iyi olur değil mi?
Formattan bahsetmiyorum kısayoldan genel virüs ve gereksiz dosyaların silinmesi gibi.
Bunu için formattan daha pratik programlar ve çözümleriniz var mıdır acaba??

Combofix, adwcleaner, cclenear üçlüsü ile tarayarak bayağı bir temizlik yapmış olursunuz. Ancak bahsettikleriniz lab'daki PC'ler ise ve sayı 10'dan fazla ise en temizi güzel bir imaj hazırlayıp, hepsini sıfırlamak olacaktır.
Önümüzdeki günlerde yapmayı planladığım bu. Hem programları en üst versiyona yükseltmiş olacak hem de temizlik yapmış olacağım. Gerçi ben deepfreeze kullanıyorum o yüzden gereksiz dosya birikmesi falan olmuyor, sadece programları güncellemek için yapacağım.

yakuphan' Alıntı:
Combofix, adwcleaner, cclenear üçlüsü ile tarayarak bayağı bir temizlik yapmış olursunuz. Ancak bahsettikleriniz lab'daki PC'ler ise ve sayı 10'dan fazla ise en temizi güzel bir imaj hazırlayıp, hepsini sıfırlamak olacaktır.
Önümüzdeki günlerde yapmayı planladığım bu. Hem programları en üst versiyona yükseltmiş olacak hem de temizlik yapmış olacağım. Gerçi ben deepfreeze kullanıyorum o yüzden gereksiz dosya birikmesi falan olmuyor, sadece programları güncellemek için yapacağım.
yakuphan hocam size bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim;
1.deepfreeze kullandığımda çocuklar bir hafta sonra çalışmak istedikleri dosyalarını göremiyor d ye kaydettirsem yine gereksiz dosya birikmesi olmaz mı?
2.NetSupport kullanıyorum bu programla birlikte kullanacağım bir virüs programı önerebilir misiniz?
3. zırt pırt masaüstü ekran resmini değiştiriyor öğrenciler bunu engellemenin bir yolu var mıdır peki?

1. Meslek lisesinde olduğum için benim öğrenciler çalışmalarını flash belleklerine kaydediyorlar. Ancak sanırım siz ortaokuldasınız. Deepfreeze'i sadece C'yi koruyacak şekilde kullanabilirsiniz. D'deki dosyalar sanırım yıl sonunda gereksiz olacaktır. Bu durumda da D'leri doğrudan biçimlendirerek o dosyalardan kurtulabilirsiniz. Gerçi sabit diskin tam bir imajını (hem c hem de d'yi) alıp, bilgisayarlara yüklediğinizde D bölümü de silinip, yeniden oluşturulacağından daha kısa sürede temizlemiş olursunuz.
2. Virüs konusunda ne yazık ki sıkıntılıyız. Şöyle ki neredeyse bütün antivirüsler usb virüslerini tam olarak tanıyıp, silemiyor. Dolayısıyla bunlardan kurtulmak mümkün olmuyor. Virüslere karşı en agresif olan 360 total security ücretsiz olması yanında kayıt olmayı vs. gerektirmediğinden iyi gibi görünüyor ama agresif olduğundan netsupport'a karşı nasıl davranır bilemiyorum. Avast ise diğer bir çözüm ancak onun da her yıl kayıt olup, ücretsiz kullanımı uzatmak gerekiyor. Gerçi e-posta adresini kontrol etmediğinden gerçek olmayan e-posta adreslerini de kullanabiliyorsunuz ancak her yıl kayıt olmak biraz can sıkıcı.
3. Masaüstü ekran resmi için kısıtlamaya gidebilirsiniz.
http://7.enpedi.com/2010/07/windows-7-m ... plann.html
adresinde anlatılanları yaparsanız sanırım işinize yarar. Gerçi sayfa açılmıyor şu an ama ben dün gece sayfada bahsedilen regedit kayıtlarını indirmiştim. Win 7 kurulu bilgisayarımda denedim işe yaradı, sanırım sizin de işinizi görür.

Ekli dosyalar

dersimizvar' Alıntı:
gpedit.msc ile yapabilirsiniz
gpedit tek başına yeterli olmuyor. Öğrenciler genelde açtıkları bir resmi ya da bir web sitesindeki resmi sağ tıklayıp, masaüstü resmi olarak ayarla diyerek masaüstü arkaplanı yapıyorlar. Dosyada bu menü seçeneğini silme de var.

BBNET
Geri