Sendikalar bizim için ne yapıyor?

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu ay maaş bordrosunu aldığımda yeni üye olduğum (hatır için üye oldum yoksa tamamen üye olmaya karşıyım. Çünkü hiçbir varlık göstermiyorlar) bir sendikanın aidat kesintisini gördüm ve aklıma "acaba bunlar bizim için ne yapıyorlar?" sorusu tekrar geldi. Diyeceksiniz ki yapılan kesinti çok mu? hayır 10 TL. gibi bir rakam.

Ancak bizim için hiçbir şey yapmayan bir sendikaya ben neden aidat ödeyeyim diye de aklıma gelmedi değil.

Merakım bunlar hbizim için ne yaptılar? Ne yapıyorlar? Daha doğrusu bizim sıkıntılarımızı bile biliyorlar mı, haberdar mıdır? Sitelerine yorum da yazdım bakalım cevap gelecek mi? (umudum yok ama)

Zira yeni üye olduğum sendikadan üyeliğimi iptal etmeleri için başvuruda bulunacağım.

Sayın hocam üç ay da bir de toplu sözleşme ikramiyesi adı altında 45 tl alıyoruz.Yani 30 verip 45 alıyoruz:)
Ama bizim için ne yapıyorlar diye ben de kendime sorduğumda koca bir hiç cevabı geliyor aklıma..

ben söyleyeyim sendikalar okullarda genelde ayrımı gruplaşmayı sağlıyorlar felancalar eğitim senli felancalar eğitim bir senli diğerleri türk eğitim senli mantığını tetikleyerek kişilerde hemen bir ön yargı oluşturmaya sebep oluyor yetmez mi ne kadar gruplaşmalar arasında durum hep güzel gibi görünse de emin olun gruplar birbirlerinden pek haz almıyorlar gibi zamanla anlarsın. tabi sözüm herkese değil istisnalar da var

biz kendimiz için ne yapıyoruz ki sendika bişi yapsın? sendika dediğimizde zaten bizim gibi öğretmenlerin yöneticilik yaptığı yerler ilçeler için söylüyorum.adana da istanbul da arkadaşlar toplanıyor açıklama için 30 kişi katılıyor biz 30 kişimiyiz topu topu 12-13 bin kişiden bahsediyoruz twtiter etkinliği diyoruz yine okadar kişi çıkmıyor. ama ne zaman arkadaşımız norm fazlası oluyor ozaman foruma yazma akıl alma gereği duyuyor yardım istiyor. sendikalar evet bizim için çok fazla bişi yapmıyor ama öğretmenlere bakalım kendileri için ne yapıyorki sendikaları yapsın :-1:

Sendikaların hepsi tırt, bilişim öğretmenleri sendikası gibi bir şey olacak ki sadece bizden oluşan - ancak o zaman olur ne olursa,

uysalhalil33' Alıntı:
ben söyleyeyim sendikalar okullarda genelde ayrımı gruplaşmayı sağlıyorlar felancalar eğitim senli felancalar eğitim bir senli diğerleri türk eğitim senli mantığını tetikleyerek kişilerde hemen bir ön yargı oluşturmaya sebep oluyor yetmez mi ne kadar gruplaşmalar arasında durum hep güzel gibi görünse de emin olun gruplar birbirlerinden pek haz almıyorlar gibi zamanla anlarsın. tabi sözüm herkese değil istisnalar da var

Bingo...
İşte bir Cuntacı asker projesi ürünü daha..
Parçala ve yönet..
700 bine yakın devasa bir personel kadrosu hakkını arayamıyor. Herhalde başka bir ülkede yoktur.
Sony,LG,Apple da bile bu kadar kadro yok.Ama onlar dünyayı kasıp kavuruyorlar.
Parçalayarak işlemez hale getirilmişiz.
Tepedeki ağa babaları cep dolduruyor..

evrim0626' Alıntı:
biz kendimiz için ne yapıyoruz ki sendika bişi yapsın? sendika dediğimizde zaten bizim gibi öğretmenlerin yöneticilik yaptığı yerler ilçeler için söylüyorum.adana da istanbul da arkadaşlar toplanıyor açıklama için 30 kişi katılıyor biz 30 kişimiyiz topu topu 12-13 bin kişiden bahsediyoruz twtiter etkinliği diyoruz yine okadar kişi çıkmıyor. ama ne zaman arkadaşımız norm fazlası oluyor ozaman foruma yazma akıl alma gereği duyuyor yardım istiyor. sendikalar evet bizim için çok fazla bişi yapmıyor ama öğretmenlere bakalım kendileri için ne yapıyorki sendikaları yapsın :-1:

Katılıorum ve ekliyorum;
Sadece BT öğretmenlerinin kurduğu ve birşeyler yapmaya çalışan bir dernek var ve ona bile üye olmaktan aciziz. Bu insanlar bizler için uğraşıyor, bizim elimizden geleni yapmamız gerekirken derneğe her türlü desteği vermemiz gerekirken biz ÜYE BİLE OLMUYORUZ.

Bunu da BT öğretmenlerinin geçmişi olmamasına bağlıyorum. Diğer eski branşların hepsi bir anda birlik olabilirken biz bunu beceremiyoruz. Belki sürekli Bilgisayar başında oturduğumuz için herşeyin Bilgisayar üzerinden yapılabileceğini sanıyoruz ama işler bürokrasi ile siyaset ile yürüyor. Bunun farkında değiliz.

Son günlerde Twitter etkinliği düzenleniyor, ben de katıldım ama gerçek dünyada böyle bir baskı oluşturmazsak Twitter daki sadece bir etkinlik olarak kalır...

Sanal dünyadan gerçek hayata inmemiz gerekiyor.

Sendikaları sevmeyebilirsiniz ama mutlaka bir sendikaya üye olun arkadaşlar. Yoksa tabii ki sendikaların sizden haberi olmayacaktır.

Diğer branşların hepsi üye olurken siz neden üye olmayacaksınız ??? Sendika siyasi bir olay diyorsunuz. Sendikacıların hepsi siyasetçi oluyor diyorsunuz. Peki bu ülkeyi kim yönetiyor sanıyorsunuz. Bu ülkeyi yönetenlerin BT öğretmeni olmaması için bir engel mi var? Siyasete, idari yönetime , liderliğe bulaşmaktan korkmayınız. Yoksa tüm Milli Eğitim Müdürleri sınıf öğretmenleri olacaktır ve bizler de onlardan bizi anlamasını bekleyeceğiz...

arkadaşlar bizler hareketlenirsek sendikalar arkamızda duracaktır, nitekim dün adanada yaptığımız basın açıklamasına ebs hariç diğer sendikalar(eğitim sen, türk eğitimsen, eğitim iş) destek oldular, ve hatta sayıları bizden kalabalıktı, ben ebs li bir eğitimci olarak en kısa zamanda ebs den istifa edeceğim.

sendikaların bizim için birşeyler yapması için birazda bizim girişimde bulunmamız gerekiyor; mesela,

ben kendi sendikamın web sitesine derneğimizin hazırladığı ne_oldu_ne_oluyor_ne_olacak_BTE_dernegi çalışmasını koydurdum,

http://www.afyon.tesweb.org/duyuru_gost ... 0c29085474

bize de ses verin dedim, sağolsunlar ilgileniyorlar. Ayrıca derneğimize de üyeyim!!!

aakcakaza' Alıntı:
sendikaların bizim için birşeyler yapması için birazda bizim girişimde bulunmamız gerekiyor; mesela,

ben kendi sendikamın web sitesine derneğimizin hazırladığı ne_oldu_ne_oluyor_ne_olacak_BTE_dernegi çalışmasını koydurdum,

http://www.afyon.tesweb.org/duyuru_gost ... 0c29085474

bize de ses verin dedim, sağolsunlar ilgileniyorlar. Ayrıca derneğimize de üyeyim!!!
evet dile getirmişler inşallah çözümde üretirler

ebs nin zaten eylem yapması yapılan eyleme destek vermesi düşünülemez :-1:

suvari58' Alıntı:
uysalhalil33' Alıntı:

Bingo...
İşte bir Cuntacı asker projesi ürünü daha..
Parçala ve yönet..
700 bine yakın devasa bir personel kadrosu hakkını arayamıyor. Herhalde başka bir ülkede yoktur.
Sony,LG,Apple da bile bu kadar kadro yok.Ama onlar dünyayı kasıp kavuruyorlar.
Parçalayarak işlemez hale getirilmişiz.
Tepedeki ağa babaları cep dolduruyor..
hocam o kadar derin yazmışsın ki anlamak ne mümkün şimdi yerdin mi sevdin mi :?

evrim0626' Alıntı:

çok yanlış düşünüyorsun. sen tek başına yada sendikasız olarak eylem yaptığında bu suç olur. sendikayla yaptığında yasal hakkın olur.

ayrıca 200.000 üyeli sendikanın kişi başı 10 TL den ayda 2 Milyon TL geliri var. Bu gelirle birçok sorun hukuksal olarak çözümlendirilebilir. Ancak sendikaların aşka siyasi amaçları var.

tayinci42' Alıntı:
evrim0626' Alıntı:

çok yanlış düşünüyorsun. sen tek başına yada sendikasız olarak eylem yaptığında bu suç olur. sendikayla yaptığında yasal hakkın olur.

ayrıca 200.000 üyeli sendikanın kişi başı 10 TL den ayda 2 Milyon TL geliri var. Bu gelirle birçok sorun hukuksal olarak çözümlendirilebilir. Ancak sendikaların aşka siyasi amaçları var.
hocam sizin bahsettiğinizin zıttında bişi yazmadımki ne gelirinden bahsettim nede suç olayından ama sendika dediğinizin temsilcileri ilçe yöneticileir kim öğretmenler. sendikanı harekete geçirecek üyeleridir onlarda bizleriz siz gidip sendikadan yardım istediğinizde size yardım etmiyorlarsa gelin burda şikayet edin.sonuçta sendikaları harekete geçirecek bizleriz önce biz kendi aramızda toplanacaz sonra sendikalarımızdan destek isteyecezki hiçbir sendika destekten kaçmaz bu anlamda

hocam her ay 10 tl bayılırsın.. eğer soruşturmalık olursan sendika yardımcı olur.. iktidar yanlısı sendikaysan arkan sağlam olur.. kısaca sendika =para+siyaset

BBNET
Geri