Sendikadan toplu istifa

Kodla Büyü
menala' Alıntı:
Geçen hafta 2 Eğitim Bir Sen üyesi arkadaşımız istifa etti... Ana Sınıfı branşının hakları savunulmadığı için.
ne kadar toplu olmuş..
yalanın batsın. inanmam.. :mrgreen: :puhaha:

tenten' Alıntı:
menala' Alıntı:
Geçen hafta 2 Eğitim Bir Sen üyesi arkadaşımız istifa etti... Ana Sınıfı branşının hakları savunulmadığı için.
ne kadar toplu olmuş..
yalanın batsın. inanmam.. :mrgreen: :puhaha:

Ben toplu istifa falan demedim zaten. "Toplu istifa" konusuyla ilgili olduğu için 2 arkadaşımın istifasını yazdım.

Ayrıca sizi inandırmak zorunda değilim. Konuyla ilgilenen arkadaşlara bilgi vermek amacıyla yazdım.
Konuya katkısı olmayan saçma mesajlarla zamanımızı çalmayınız lütfen.

türk eğitimsen ve eğitimbirsen çekişmesi çok komik geliyor bana
türk eğitimsenide gördük..
yeni oluşumları denemeli arkadaşlar örneğin metesen gibi.
daha 23 tane daha eğitim sendikası var..
ne kadar çok bölünürseniz o kadar iyi olur. :(

tenten' Alıntı:
23 eğitim sendikası var 4 ü haricindekileri toplasan 5 bin bile etmez. TES ve EBS 200 bin üye sayısına yaklaşmış durumdalar. bundan sonra irili ufaklı sendilar iş yapamaz. üye sayıları 1000 olsa ne olur olmasa ne olur. metesen yeni kurulmuş sendika sayısıda 300-500 civarını geçmeyecek bu küçük sendika ne iş yapacak.
türk eğitim seni görmüşün ama iyi görememişsin türk eğitim senin kazanımlarını yazsam okumaktan yorulursun. tes 5 mayısta büyük eylem yapacak ama metesen eylem yapabilecek durumu var mı?

CESUR YUREK' Alıntı:
tenten' Alıntı:
23 eğitim sendikası var 4 ü haricindekileri toplasan 5 bin bile etmez. TES ve EBS 200 bin üye sayısına yaklaşmış durumdalar. bundan sonra irili ufaklı sendilar iş yapamaz. üye sayıları 1000 olsa ne olur olmasa ne olur. metesen yeni kurulmuş sendika sayısıda 300-500 civarını geçmeyecek bu küçük sendika ne iş yapacak.
türk eğitim seni görmüşün ama iyi görememişsin türk eğitim senin kazanımlarını yazsam okumaktan yorulursun. tes 5 mayısta büyük eylem yapacak ama metesen eylem yapabilecek durumu var mı?

200.000 üye 10 tl den 2 milyon tl yapar. iyi para hocam.

aylık 5000 tl maaşla 400 tane avukat tutulabilir. zamanında bir sıkıntımdan dolayı yardım istedim avukatımız yok dedi EBS...
sonra çıkardıkları afda tuzu biberi oldu ayrıldım sendikadan. gittim TES'e dedimki avukata ihtiyacım var şu sorunum var.. üye olacağım.. avukat hizmeti istiyorum dedim.. biz baromuyuz avukat lazım olunca geliyorsun dediler.. anlattım durumu anlamadılar.. bende gitti paşalar gibi tanıdık bir avukata 200 tl vererek dilekçe yazması vb gibi konularda yardım aldım.. 20-30 tl yede vekalet verdim.. yazışmaları kendim takip ettim ara sıra avukata sordum.. bu kadar..

çokta önemli değil artık benim için sendika sadece siyasetin öteki hali.. toplu görüşme primi sadece üyelere verilir ve fazla olursa bir sendikaya geçici üye olurum o kadar.. ne yazık ki durum bu.

1- sendikalar madem aynı amaca hizmet ediyorlar neden hep çekişip duruyorlar?
2- neden belirli bir kararda buluşup ortak eylem yapamıyorlar?

BBNET
Geri