Sendikadan toplu istifa

Kodla Büyü

karakurt74

Site Gezgini
Eğer ek ödeme alınmaz ise biz okul olarak tüm arkadaşlar karar aldık ve sendikadan istifa edeceğiz...Tüm arkadaşlar bu konuda hassas olmalı bence..........

15 Mayısta yetkili sendika belirleniyor. 15 Mayıstan önce zam ve öğretmene hayali ek ödeme belli olsaydı istifalar nedeni ile yetkilerini kaybedeceklerdi. 15 Mayıstan sonra istifa etmeniz bir şeyi değiştirmeyecek. Önce 1 yıllık yetkili sendika belli olacak sonra da gelecek 2 yıllık memur zammının oranı ve yılan hikayesi dönen öğretmene ek ödeme verilip verilmeyeceği netleşecek.

fahrican' Alıntı:
15 Mayısta yetkili sendika belirleniyor. 15 Mayıstan önce zam ve öğretmene hayali ek ödeme belli olsaydı istifalar nedeni ile yetkilerini kaybedeceklerdi. 15 Mayıstan sonra istifa etmeniz bir şeyi değiştirmeyecek. 1 yıllık yetkili sendika ve 2 yıllık memur zammı ondan sonra belli olacak.

çok ii hesaplanmış tarihler

Eğitim bir sen göz boyamalık 2 gösteri yaptı. Ama bir tane haber bülteninde bile çıkmadı yaptıkları. Asıl istifa edilmesi gereken sendika eğitimbirsendir. Ben Türk eğitim sene geçtim.

İstifa edilecekse bu tarihte edilmelidir. Yetkiden sonra işe yaramaz. Sırf yetkiyi almak için isteksiz eş dosta 1 aylık üyelikler biliyorum. Az sayı da değil.

yalandünya' Alıntı:
Eğitim bir sen göz boyamalık 2 gösteri yaptı. Ama bir tane haber bülteninde bile çıkmadı yaptıkları. Asıl istifa edilmesi gereken sendika eğitimbirsendir. Ben Türk eğitim sene geçtim.

sendikal hareket herzaman olmalıdır

ama ne yazıkki öğretmen sendikalarında particilik fazlasıyla önplanda

zira çok fazla oy potansiyeli mevcut

a veya b sendikası (şu andakiler için söylüyorum) hiç bir şekilde öğretmen odaklı değildir

tamamı siyasi odaklı görüş bildirir ya da eylem yapar (direk olmasa da en direk şekilde)

o yüzden başlığı açan arkadaşın dediğini tam olarak bende uygulayacağım

hatta çevremdeki insanlara şunu söylüyorum

memur zammı olarak % 50 bile vermiş olsa öğretmene ek ödeme verilmez ise istifa edeceğim

yalandünya' Alıntı:

DİYORUM Kİ HÜKUMET O EYLEMLERDEN ÇOK KORKTU KESİN ÖDEME YAPACAK..VERMEME GİBİ BİR LÜKSÜ YOK HÜKUMETİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

karakurt74' Alıntı:
yalandünya' Alıntı:

DİYORUM Kİ HÜKUMET O EYLEMLERDEN ÇOK KORKTU KESİN ÖDEME YAPACAK..VERMEME GİBİ BİR LÜKSÜ YOK HÜKUMETİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hocam kendi kendini kandırıyosun görecez ne kdar zman verdiğini ölmesek eğitimbirsen göz boyamaktan başka bişey yapmadı hiç bir haber kuruluşunada çıkmadı. eğitim birsene milletin neden üye olduğunu herkes biliyor.

karakurt74' Alıntı:
zaten 20 kişiyiz hepimiz de EBS üyesiyiz
Biraz konu dışı ama;
EĞİTİM BİR SEN SİTESİne girmeyin.Site virüslü arkadaşlar.
İddaa sahibi sabahın 04.42 de başlık açmış burada :sleep:
http://forum.memurlar.net/konu/1510885/?page=1
Bu iddasını caps ile görüntülü olarak desteklemiş.
4rb22.png

vala onu bunu bilmem ama bu aralar eğitim birsenliler dehşet bir şekilde sendikasızlara baskı yaparak üye yapmaya çalışıyorlar bizim bir arkadaşa meslek lisesinde bölüm şefliği bile teklif ettiler.

EBS hafta içi 81 ilde göstermelik eylem yaptı. yaptığınız eylem medyada ilgi uyandırmıyor ve hükümeti rahatsız etmiyorsa bunun bir anlamı yok. her ülde üç beş kişi ile eylem olmaz. amam üyelerden gelen baskıyı azaltmak ama bunu yaparkende hükümeti rahatsız etmemek ne şişyansın ne kebap

EBS büyük baskılara devam ederek üye sayısını artmıya devam ediyor ama buna rağmen bir tarftanda istifaları durduramıyor.

Sendikalar siyasetten uzak,mesleki ve özlükle ilgili sivil toplum örgütleridir. Dünyada hak kazanan hiçbir sendika hükümet yanlısı değildir. Şu kesindir ama, işin içine siyaset sokmadan personelinin hakkını savunur. Bunun içindirki tüm sendikalar muhalif olmalıdır.

hipopotam' Alıntı:
vala onu bunu bilmem ama bu aralar eğitim birsenliler dehşet bir şekilde sendikasızlara baskı yaparak üye yapmaya çalışıyorlar bizim bir arkadaşa meslek lisesinde bölüm şefliği bile teklif ettiler.
rüşvet veya baskı ile sendikacılık yapılmaz.

Bizim okuldan da var. Ben dahil 5-6 kişi istifa edecek bu bir aylık sürede gereğini yapmazlarsa. 15 Mayıs'tan sonra da olsa toplu istifalar ses getirir bence.

Ya bırakın hikaye anlatmayıy, istifa edecek olan şimdiye ederdi. Benim bildiğim şu şartlarda bile hangi sendika olursa olsun durmamak gerekiyor o sendikada. Baskı varmış felan hepsi hikaye ortada bir gerçek varsa son yıllarda özellikle hükümete yakın sendika üye sayısının artışı sadece riyakarlık çıkar üstüne dayalı sistemde bir parça kemik kapmak içindir. Ben bu adamların gözle görülür tek bir hak arama işini görmedim bu gidişlede görmeyeceğim. Diğer sendikalarda yine keza aynı durumda.

Bizde biliyoruz sendikalı olmanın gerekliliğini ancak şu şartlarda kimsenin değirmenine su taşımak istemiyorum aklı olan adam herşeyi görüyor zaten.

aynı cümleyi kuracağım kızmayın darılmayın bana.TVler hep dayak yiyen doktorlardan bahsediyor onlara kırmızı hat kurulacak onlara kimse el kaldıramaz filan.
Yav kardeşim Allah rızası için bir kere de öğretmeni düşünün yav.TOKAT ATMANIN ZAMANI GELMİŞTİR SENDİKALARA yurt genelinde binleri bulacak istifalar televizyon v gazetelere internete düştüğünde birileri dönüp işte o zaman bakacak.Eğer değişiklik olmazsa bana buradan tükürmek serbesttir

adamlar İLKSANI ele geçirmenin planlarıı yapıyor benden gelip oy istediler ben de dedim banan 65km için özel araba tutun dedim tamam dediler
böylesine tek tek artı işareti koyup hesap yapıyorlar

kulis çalışmaları bunlar. istifa eden eder. ama istifa edeceklerin kendi hür iradeleriyle bu kararı almaları akıllıca olur. Birilerinin her yıl bu aylarda karalama kampanyaları ile milleti yönlendirmeye çalışması ile değil.

sendikanızın çalışmalarından memnun değilseniz bence istifa etmek en güzeli, ancak tamamen sendikasızlaşmaya karşıyım, araştırın ve siyasi görüşünüze ters olsada çalışan mücadele eden bir sendikaya mutlaka üye olun...

EBS her ilde göstermelik bir şey yaptı ama koskoca illerde dahi 20-30 kişiyi geçmedi... :puhaha: :puhaha:
amma güldük adamlara

ama mücadele eden sendikanın 14 sene evvelde ahh bir yetkili olsak ah bir yetkili olsak öğretmeni yücelteceğiz dediği günleri de bilirim hiçbir şey olmadı ve olmayacak.İnşallah ben yanılırım.Ülkede hiçbirşey yapmayan sendikalar eğitim öğretmen sendikalarıdır dergilerinin içi şurada şöyle bağırdık burada şu temsilcimiz şu solaganı attı doğanlar şunlar ölenler bunlar şurada piknik yaptık burada bu kursu açtıktan öteye gidemediler.
Bir tanesi çıkıpta teevizyonda işçi sendikaları gibi bıçaklanan dövülen kaçırılan haksızlığa uğrayan öğretmenlerini savunamıyorlar

Türk eğitim sene geçin eğitim bire en büyük kazık bu olacaktır. Bakan öğretmen küfretse eğitim birden ses çıkmaz. :-1:

15 mayısntan sonra istifa etmenizin hiç bir anlamı olmayacak hatta size niye istifa ettiniz diyende olmayacak. EBS nin en büyük rakibi Türk eğitim sendir. bu sendikayıda takdir etmek gerekir. EBS ise hükümet desteği gerekse cemaatlerden aldığı desteğine rağmen yetkiyi az bir farkla almış ama yetkisini çok kötü kullanmıştır. yatıkları eylemlerde bile ciddiyetten uzak oldukları görünmekte göstermelik eylemler EBS nin nasıl biyapıda olduğunu göstermketedir. KESK ki beğenmeye bilirler ama adamlar eylem yaparken günlerce medyadan hükümetin dilinden düşmediler

ya arkadaşlar siz hala işin para kısmına göre sendikaya bakıyorsunuz bakın geçen hafta bir arkadaşımız öğrencisi tarafından bıçaklandı öncelikle yetkili sendikamız eğitimbirsen dahil olmak üzere doğru düzgün hiç birinden tepki ve kınayan açıklama yok. bakanlık ise zaten niye ölmemiş diyecek nerdeyse.. biz iki kuruş zam vermezlerse sendikadan istifa edelim diyoruz. hadi hep beraber tüm sendikalara ve bakanlıkta ilgili birimlere baskı yapalım doktorların yaptığın yarısını yapabilecekmiyiz acaba...

Geçen hafta 2 Eğitim Bir Sen üyesi arkadaşımız istifa etti... Ana Sınıfı branşının hakları savunulmadığı için.

BBNET
Geri