Sendika değiştirmeyi düşünüyorum

Kodla Büyü

Recep.Hoca

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar, sendika değiştirmeyi düşünüyorum

Hangi sendika, neden? şeklinde sormak istiyorum.

Maalesef her sendikanın kendi siyasi görüşünü dayatması var. Bakanlığın uygulamalarını kendi siyasi görüşü çerçevesinden değerlendiriyor. Eğitim sendikaları öğretmenlerin üye olduğu mini siyasi partiier gibi.

Sendikalar Milli Eğitim bakanlığının yapmaya çalıştıklarını ülke için iyi veya kötü, hayırlı veya hayırsız olduğunu değerlendirirken öncelikle kendi ön yargılı siyasi, kültürel görüşünün süzgecinden geçirdiğinden değerlendirmeleri de isabetli olmayabiliyor. Önyargılı olabiliyor.

Aslında en önemlisi özlük haklarımızın korunması iken özlük hakkımızı en iyi koruyacak sendika da yönetime en muhalif olan sendika olması gerekirken bu sefer de bu sendikaların eğitim-öğretime, müfredatlara bakış açısı ve eğitimle pek alakası olmayan siyasi dayatmaları kafamıza uymayabiliyor.

Gerçekten hiçbir siyasi, kültürel dayatması olmayıp tek amacı özlük haklarının korunması olan bir sendika olsaydı ve öğretmenlerin çoğu bu sendikada olsaydı şimdi bizler daha huzurlu ve refahlı bir çalışma ortamında olurduk.

Hazır istifa ederek yakanı kurtaracakken başkasına yanaşma. En iyisi Allah'a emanet sendikası.

Sendikasızlık. Alet,taraf olmamak için
Hocam bende sendikasız kalmamak için konu açtım, kararınıza saygı duyuyorum, ama buda çözüm değil bence, küçük ilçelerde 3,4 sendika var malumunuz siyasi görüşe göre bunlarda

Amacım üye sayısı azda olsada siyasi partilerden uzak öğretmene çıkarına veya brsnşımız için çalışan sendikaları öğrenmek tavsiye almak

Okulda her işini gördürmek, yönetici olarak atanmak vb. gibi planlarınız varsa sarı sendikaya geçin. Etrafta siyasi görüşü uymasa bile çıkarı için giren ve idareci olan, bol ekders alan, hiç bir zaman okulda sorun yaşamayan bir sürü örnek var. 2 kişilik kurslardan para kazanıp mı yemediler, eski okul müdürlerinin puanlamalarla ayağını kaydırıp ballı kaymaklı okullarda gorev mi yapmadılar. Hepsini yaptilar. Sizde kendinize yakistirirsaniz başarabilirsiniz.

Sendikacılık olayını her zaman sol kesim daha iyi yapmış daha iyi becermiştir. Bunun birçok nedeni vardır ama en önemli nedeni sağ kesimdeki oyoriteye karşı gelmeme yani biat etme kültürüdür. Sol kesim olayları kendi mantık süzgecinden geçirip kafasına yatmayan işe genelde girmez. Bu durum sağ kesim için böyle değildir. Malesef toplumumuzda öyle bir çürüme söz konusu ki sendikaların da bundan payını almadığını söylemek çok zor. Dürüstlük çölde su misali olmuş ara ki bulasın. Mantıklı olan her zaman daha fazla hak elde etmek için muhalif sendikalarda olmak olsada bu durum ülkemiz şartlarında bu şekilde değildir malesef

Hocam bende sendikasız kalmamak için konu açtım, kararınıza saygı duyuyorum, ama buda çözüm değil bence, küçük ilçelerde 3,4 sendika var malumunuz siyasi görüşe göre bunlarda

Amacım üye sayısı azda olsada siyasi partilerden uzak öğretmene çıkarına veya brsnşımız için çalışan sendikaları öğrenmek tavsiye almak
Hocam
siyasi partiden uzak var mı acaba

Öğretmenin, eğitimin çıkarını mı düşünüyorlar yoksa kendi çıkarını mı?

Ben de tercihinize saygı duyarım elbette ama ben hiçbir zaman hiçbirine üye olmadım olmayı da kimseye tavsiye etmem.

Eğitim İş sendikasına üyeyim hocam. Hangi sendikaya geçersen geç bir sayısın. Hangi taraftaki sayı artarsa ona göre birileri birşeyler yapmak zorunda kalıyor. Gel beraber anlamlı bir sayı olalım. Hakkımızı savunmayı bırakırlarsa bizde onları bırakırız.

Gündemi takip etmiyorsunuz galiba. "Sen Türk Eğitim Sen Bir-Sen Bir-Ben" sendikası şu an en yetkili sendika. Şaka şaka.

Sendikacılık olayını her zaman sol kesim daha iyi yapmış daha iyi becermiştir. Bunun birçok nedeni vardır ama en önemli nedeni sağ kesimdeki oyoriteye karşı gelmeme yani biat etme kültürüdür. Sol kesim olayları kendi mantık süzgecinden geçirip kafasına yatmayan işe genelde girmez. Bu durum sağ kesim için böyle değildir. Malesef toplumumuzda öyle bir çürüme söz konusu ki sendikaların da bundan payını almadığını söylemek çok zor. Dürüstlük çölde su misali olmuş ara ki bulasın. Mantıklı olan her zaman daha fazla hak elde etmek için muhalif sendikalarda olmak olsada bu durum ülkemiz şartlarında bu şekilde değildir malesef
1973 yıl yapımı Diyet filmi aklıma geldi. O filmde sendika nedir, ne işe yarar soruları çok güzel işlenmiş..

Ben de hürriyetçi eğitim sen deyim. Türk eğitimsen den mevcut hükümete yakınlaştığı, eleştiremediği için ayrılanların kurduğu bir sendika. Atatürkçü bir sendika araştırabilirsiniz x de genel başkanının twitlerine göz atabilirsiniz.

Ben de Atatürkçü ve muhalif bir sendika olduğu için 2022 yılında Hürriyetçi Eğitim Sen’e üye oldum. Siz de sendikaların internet sayfalarını inceleyiniz; hangi konularla ilgilendiklerini, ilkelerini okuyunuz. Aklınıza yatan, size en uygun gelen sendikaya siz de üye olunuz.

BBNET
Geri