Seminer Dönemleri ile ilgili oyegm ve ikgm mesaj gönderdim.

Kodla Büyü

ercinc98

Süper Üye
Süper Üye
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne
kendi siteleri üzerinden e-posta gönderdim.
http://oyegm.meb.gov.tr/
http://ikgm.meb.gov.tr/

Merhabalar,
Muğla'da Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak görev yapmaktayım.
Eba uzem üzerinden öğretmenlerimize e-eğitimler verilmeye çalışılmıştır. İlçemiz e-konferans salon görevlisiyim. Ve bu sistem üzerinden seminer dönemlerinde verilmeye başlanan eğitimlerin tamamına katıldım, müdürler, müdür yardımcıları, öğretmenlere verilenler dâhil.
Buna göre söyleyebilirim ki, bu eğitimlere tüm personelimizin katılımı sağlanmış olmasına rağmen gerekli verim alınamamıştır. Boşa geçen zarurî zaman nitelemesi daha iyi olur. sistem üzerindeki aksaklıklar, ses, internet problemleri, konuşmacıların vasat ve uyutan konu anlatımları, etkileşimin olmaması, telefonla veya web üzerinden bağlanan katılımcıların bağlanma sürecinin uzun ve dediklerinin anlaşılamaması, havaların sıcak ve salonların yeteri kadar iyi olmaması, (bizim salon iyiydi), ... Ve bu gibi sebeplerden öğretmenlerimizin dikkat ve motivasyonu düşmüş, çoğunluğu dinlemez hale gelmiştir. Dolayısıyla verim düşmüştür. Görüştüğüm öğretmenlerin hemen hemen ortak kanısı, bunun böyle olmayacağıdır. Ancak (üst) amirler soru sorduklarında veya onlarla sohbet ettiklerinde ise iyiydi, çok iyiydi, verimliydi gibi görüş bildirmeleri enteresandır. Bunu samimi olduğum tecrübeli hocalarıma sorduğumda, olmamış dersen başına iş alırsın, demeleri, zaten düşündüğümüzü söylesek de ne değişecek, kendi bildiklerini okurlar, hiçbir amir hata yaptığını kabul etmek istemez, doğruyu söylemek, yüzüne vurmaksa büyük hatadır, bir de ukalalıkla nitelendirilebiliriz.

Seminer dönemlerinin iyi geçirilebilmesi için Şehir üniversitelerindeki eğitim görevlilerinin (özellikle eğitim fakültesi) kullanılabileceği, üniversite ilgili eğitmenin MEB tarafından anlatılacak konu üzerine gerekli bilgilerin verilmesi, ve bu personellerin ilçelerde öğretmenlere erişerek eğitimlere onların katılması çok uygundur. Durum bu vaziyette düzenlenirse, Öğretmenlerimiz daha çok dinleyecek, sorular sorabilecek, sessizlik sağlanabilecek, ara verme durumları daha disiplinli olacak, üniversite ve şehir üniversiteleri ile personelleri daha verimli kullanılacak, Onlarda biz öğretmenlerle görüşmeleri Üniversitelerindeki öğrencilerine de yarayacak, mevcut MEB durumunu ihtiyaçları, eksiklikleri gözlemleyip öğrencilerini ona göre yetiştirecekler, Üniversite öğretim görevlileri bu şekilde kendilerinin aktif olarak kullanılması, MEB ve üniversite işbirliğini geliştirecek, İnternette yer alan MEB-üniversite uyumsuz, bağdaşamıyorlar, YÖK ne derse onu yapıyorlar, gibi yorumlara net bir cevap olacaktır.

Sizden eğitim-öğretim yılı sonu ve sene başı seminer dönemleri için Üniversite öğretim elemanlarının kullanılması (beyin güçlerinden faydalanılması) ve gerekirse onların bu eğitimler için eğitimlere alınmasını istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Aynen hocam bizde kendi okulumuzda ilk gün hevesle oturduk baktık seste sorun var. Sonraki günlerde ses ve mimikleri bile değişmeyen 1 2 kişi çıkınca iyice tadı kaçtı. Okul zaten kalabalık 55 60 öğretmen var tamamen zaman kaybına dönüyor bir zaman sonra.

EBA Seminerleri, İlçe Belediyesi konferans salonu 140 kişilik, ilçede toplam 190 kadar öğretmen (idarecilerin çoğu gelmedi), biraz düzensiz olmuştu, 2 gün sonra diğer illerin ve ilçelerin eğitimleri okullarından takip ettiklerini öğrenmiştik.

Taşradan haberi olmayan merkezî zihniyetin yapacağı bu kadar olur zaten. Sırf bu yıl şu kadar öğretmen (personel) eğittik diyebilmek için buna devam ediyorlar. EBA ana sayfasındaki eğitimlerle ilgili haberlerde bile sayılar konuşuyor, herkese erişildiği ne malum. Ayrıca bakana rapor verirken ve uluslararası raporlarda yer verirler eminim.

Hocam çok güzel yazmışsın, sana tamamen katılıyorum ama keşke öğretmenlerin çoğunluğu böyle düşünebilse... Düşünebilse diyorum çünkü hiç düşünmüyorlar, şu uzaktan eğitim sonunda yapılan ankette doğru düzgün uzaktan eğitime bile katılmadan sırf bir daha yapmasınlar, bizi uğraştırmasınlar düşüncesiyle öğretmenlerin %90'ı "mesleki gelişim sağladı" , "çok faydalı" , "çok memnun kaldık" vb. şıkları işaretlediler.
Adamlar dönüp anketlere bakınca az bile yapmışız seneye daha sıkalım diyecekler eğitim sonunda sınavda yapacaklar... :!:

BBNET
Geri