Seminer Döneminde tablet eğitimi.....

Kodla Büyü

aysegul86

Aktif Üye
Bu seminer döneminde müdürüm 1 günlük tablet eğitimi önerisinde bulundu.İçerikte neler olabilir nerden başlamalıyım, bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var işin zor kısmı da şu ki Okulumuza nisan ayında general mobile tablet dağıtımı yapılmıştı genç öğretmenler zaten işi çözdüler ve hiç kullanamayan yaşlı öğretmenler de var. En temelden başlasam bilenler dinlemek istemeyecek.Tablet eğitimi ile ilgili güzel bir plana ihtiyacım var galiba...

Öğretmenim öneri çok aslında. Başlangıç; öğretmenlerin tableti kullanarak vermek istedikleri kazanımı netleştirmelerinden ibaret. Küçük birkaç kazanım belirleyin (eba/kitap bölümünde kılavuz kitaplar fazlasıyla iş görür). Öğretmenleri kendi derslerinden örnekler vererek şaşırtın. Tabletlerden erişilebilen eğitsel olarak da işlevsel olan web 2.0 araçlarını da kullanarak bu kazanımları öğrencilere nasıl verebileceklerini gösterin. Örneğin
1. Zihin haritaları
2. Kelime türetme oyunu (eba markette olması lazım emin değilim)
3. Öğrenci blogları
4. Edmodo ile ödev dağıtımı ve toplanması

Can alıcı bir konu içermesi ve basit uygulanması önemli. Yoksa "off puff"dan geçilmez:)

1-Eba tanıtımı
2-Her branşa uygun bir içeriğin gösterimi
3-Google Drive kullanımı
4-Google docs kullanımı
5-King soft office, eba not defterim, adobe reader,.....
7-Öğrenci mail adresleriyle grup oluşturma toplu mail gönderme mail düzenleme mail gönderme özellikleri(cc? bcc? vs.)
6-tabletlerde kullanılabilecek faydalı uygulamalar (........)
7-Google play hakkında bilgi
8- tabletleri kitap okuyucu olarak kullanma
tabi tüm bunlar 1 güne sığmaz...
-------------------------------------
Olcay Büyükçapar' Alıntı:
Öğretmenim öneri çok aslında. Başlangıç; öğretmenlerin tableti kullanarak vermek istedikleri kazanımı netleştirmelerinden ibaret. Küçük birkaç kazanım belirleyin (eba/kitap bölümünde kılavuz kitaplar fazlasıyla iş görür). Öğretmenleri kendi derslerinden örnekler vererek şaşırtın. Tabletlerden erişilebilen eğitsel olarak da işlevsel olan web 2.0 araçlarını da kullanarak bu kazanımları öğrencilere nasıl verebileceklerini gösterin. Örneğin
1. Zihin haritaları
2. Kelime türetme oyunu (eba markette olması lazım emin değilim)
3. Öğrenci blogları
4. Edmodo ile ödev dağıtımı ve toplanması

Can alıcı bir konu içermesi ve basit uygulanması önemli. Yoksa "off puff"dan geçilmez:)
---------------------------

Öğretmenim, tabletler üzerinden google drive ile öğrencilerle çalışma yaptıran bir öğretmenimiz var, izin aldım o nedenle şimdi yazıyorum. @demirhatice34 twitter hesabından son birkaç günkü yazılarında görebilirsiniz. Kendisi Adapazarı Özel Enka Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni. Drive üzerinden çok etkili bir çalışma yapmış eminim siz de beğeneceksiniz.

çok güzel uygulamalar...teşekkürler hatice hocama saygılar..emeklerine sağlık

hatice hanım güzel çalışmalar yapmış gerçekten öğretmenlerimizle mutlaka paylaşacağım bunları

umarım benden istemezler.egitm dönemi gibi bu seminerler de can sıkıntısından başka bir şey degil...egitim sistemimiz evrak düzenleme ve idare dışında hiç bir şey yok.Bilim yuvası olacagına evrak çöplügü ve imza atma yeri.yanlış mıyım :mrgreen:

bende de aynı durum var bakalım ne yapcaz :wink:

arkadaşlar @demirhatice34 hocanın paylaştığı videoları paylaşabilir misiniz. bulamadım ben

Müdür bey benden de aynı şeyi istedi. ve ne yapacağımı hiç bilmiyorum. önce akıllı tahtayla alakalı istedi. ama benim akıllı tahta hakkında hiçbir fikrim yok. bu yüzden tablet hakkında bilgi vermek istiyorum

BBNET
Geri