Hocam hepsinde tam ağ kullanımı ile ilgili izin vermiyor musun? Mecbur veriyorsun. Bu durumda neyi alıp neyi almadığını, ne şekilde kullandığını bilemiyorsun işte. Bana göre hepsi sıkıntılı.Olabilir ama whatsapp gerçekten sıkıntılı. Telefonunuzda whatsappa verdiğiniz izinlere bakın.
Peki sözleşme neden geliyor tekrae?Rekabet Kurulu Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ve WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu.
Bu da doğru.Birşey ücretsiz ise o şeyi kullanmak için ödenen bedel sizsinizdir.
Zaten bu tür ücretsiz uygulamalar babasının hayrına yapılmış değildir Elbet bir bedeli olacak.
Hocam aynen ben de böyle düşünüyorum. Kesinlikle e-posta grupları oluşturulmalı. Hem anlık mesajlaşma kurulabilen telefonların tamamında eposta da kullanılabilir. E-posta grubundan gelen epostalar da ayarlanıp belli bir klasöre atılıp oradan takip edilebilir. Bu iş bu kadar basit. Fakat en basit bir dyned eposta ve şifresi elli kere soruluyor. Eba şifresi soruluyor. Hiçbir zaman o şifre tc kimlik gibi banka kartı şifresi gibi ez-ber-le-ne-mi-yor. E-posta gruplarının gözünü seveyim. Hem kimse e-posta ile laklak yapmak için uğraşmıyor. Yanlışlıkla çocuklarının sesini göndermiyor. Saat 00.30 da dosya gönderip bildirim sesiyle ödümüzü koparmıyor.E-mail gibi harika bir seçenek var iletişim için. Kurumdaki herhangi bir bilgisayara kendi sunucumuzu kurup, herkese e-mail adresi dağıtabiliriz. Veri gizliliği ise veri gizliliği, yerlilikse yerlilik, millilikse millilik. Ama halen bip deniyor, telegram deniyor, signal deniyor vs. Acil bir şeyse arayacaksın, değilse mail atacaksın. Olay bu kadar basit. Bir web mesajlaşma platformu bile yazılıp kullanılabilir. Daha önce çalıştığım ilçede üç bilgi işlemci arkadaş ilçenin sitesini kendiler kodlamıştı, dosya paylaşım sistemi, anket sistemi, yerel mail sistemi vs. vardı. Sunucu pc de ilçe milli eğitim binasında, normal bir sunucu bilgisayardı. Ama meb okul sitelerine bir standart getireceğim diye tutturunca hepsi yalan oldu bunların. İnsiyatifi illlere, ilçelere hatta, okullara vermeliler bu konuda. Mesela yani.(Kemal Sunal repliği)
Meb böyle bir şeye asla izin vermez tabii ki. Whatsapp'ta yapamadığınız şeyleri e-mail üzerinden yaparsınız, örgüt falan kurarsızınız siz. Bu konuda insiyatif alan bt öğretmeninin başı dakikasında belaya girer zaten. Şimdi girmese yarın girer. Bu yüzden bulaşmamak en iyisi sanırım. Kurum amirlerimiz, bürokratlarımız bizden iyi bilir.
Kurum olarak e-mail'e geçilse bile velilerle iletişim konusu sıkıntı işte. E-mail'in ne olduğunu bilmeden sosyal medya, anlık mesajlaşma devrimi yaşadığımız için başka bir yol gerekir. İnsiyatif alamayacağımız için yine göklerden gelen kararı beklemekte fayda var.
Sayın hocam biraz daha geniş düşün senin gibi milyonlarca kişinin alışveriş yönelimlerini,siyasi tercihlerini, arkadaş gruplarını....bilmek az şey mi adamlar seçim olmadan seçim sonucunu tespit ederek pozisyon alıyorlar. Ya da insanların tepkilerini kontrol altında tutup tam patlama aşamalarında sanal patlamalar yapıyorlar bkz. Arap Baharı... böylece gücü sürekli ellerinde bulunduruyorlar. Aklıma ilk gelen bunlar.he trilyonluk adamlar bizim Tc kimik nomuzu kullanarak adımıza şirket açacaklar değil mi hocam. bırak hocam bu kadar korku insanı hasta eder. rahat ol.
Yerli güvenli olmayabilir de. Yabancı ya ne demeli sayın hocam çok mu güvenli. O sözleşme de yazdığı sözde şartlara uyduğunu nerden biliyoruz. Telegram a mı güvenelim Rus şirketi...200 yıldır ne yaptıklarını biliyoruz bu millete, yoksa Elon Musk adı verilen kişinin işaret ettiği sözde vakfın ürününe mi ya da Zukenberg denen halen davaları devam eden, arkasında büyük lobilerin olduğu parlak ! Çocuğa mı. Evet yine unuttum yerli malı haftası ilkokulda vaşington portakalı yediğimiz, coca cola içtiğimiz bir haftaydı sadece!Güvenlik riski nedeniyle çıkıp, sadece yerli olduğu için başka uygulamaya geçiyor insanlar. Bu garip değil mi? Yerli demek güvenli demek değildir. Bunu anlatmak lazım.
Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/9485...atte-25-milyon-kullanici-aramiza-katildi.htmlTelegram'ın kurucusu Pavel Durov: "Sadece son 72 saatte 25 milyon kullanıcı Telegram'a katıldı. Yarım milyar aktif kullanıcı ile Telegram, mahremiyet ve güvenliğe adanmış bir iletişim platformu arayanlar için en büyük sığınak haline geldi. Bu sorumluluğu çok ciddiye alıyoruz. Sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız"
12 Ocak 2021 17:57
Orman kısmı akıldan geçmiyor değil.Sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamalarının para kazanma mantığı belli. Hatta açık kaynak hariç hemen hemen bütün ücretsiz uygulamaların kazanma mantığı belli. Burada önemli olan neleri feda ettiğini bilmek. Bilerek kabul ediyorsan sorun yok, bilmeden kabul ediyorsan çok safsın. Kabul etmiyorsan da kullanmazsın zaten. En basitinden bir web sitesi kurmaya kalksan domain, hosting, ssl gibi sabit giderleri oluyor ki dünya devi şirketlerin masraflarını sen düşün. Sonra tüm dünya hayrına kullansın diye ücretsiz sosyal medya veya haberleşme uygulaması sunsun (Çok safsın kısmı bu). Tepki gösterebilirsin tabi ama Whatsapp'ı kaldırıp vatanı kurtarmışçasına Facebook'tan duyurunca komik oluyor. Tabi ki daha az bilgi toplayan uygulama kullanmak mantıklı olabilir ama bunu yaparken bile modaya uymak yerine bilinç olmak veya bilinçlenmek gerekir. Whatsapp uygulamasını kaldırıp, alışveriş merkezini gezerken "Şu mağazadan memnun kaldın mı" şeklindeki Google bildirimine gevrek gevrek gülüyorsan sana zaten diyecek bir şey yok. Büyük teknoloji şirketlerinin amacı para kazanmak ve kazanmaya devam etmektir. Senin birine ne yazdığın, hangi resmi gönderdiğin umurunda olmaz. Sadece mesajlarının içerisinde paraya dönüştürülebilecek bir şey var mı onu ilgilendiren budur. Okullardaki sınıf ve veli grupları bu açıdan en kesat yerlerdir. Adamların yerinde ben olsam bu grupları yasaklarım. Dünya devi şirketlerin en güzel yanı herkesin müdahale edememesidir. Seni bilgi anlamında sağar ama uygulama güvenlikleri çok daha fazladır çünkü bu alanda yatırımları ve çalışanları çok fazladır. Senin kimlik numaranı alıp seni dolandırmaya, senin adına kredi çekmeye, bireysel olarak yazdıklarınla seni tehdit etmeye çalışmaz (En azından çok çok önemli biri değilsen. O zaman da bunları kullanmazsın zaten) ve güvenlik önlemleriyle başkalarına da yaptırmaz. Babasının hayrı için değil para kazanmaya devam etmek için yaptırmaz. "Yerli ve milli" tamamen gaz almak için uydurulmuş kelimeler. Bir şeyin adı ne kadar fazla telaffuz ediliyorsa kendisi o kadar yoktur. Hadi olsun ülkemizde faaliyet gösteren yerli bir şirket mesajlaşma uygulaması yapmış olsun ki vardır da. Siyasi bir baskıya ne kadar dayanabilecek de sizin verilerinizi gizleyecek acaba merak ediyorum. Sunucularını söker götürürler adamın ne diyorsun sen. Uzun lafın kısası bilinçli ol kendi tercihini yap. Tüm teknolojiden uzak ormanın bir köşesinde elinde mızrak yaşasan da bu sefer dronla görüntülerini çekip satarlar veya koruma alanı deyip ziyarete açarlar durum böyle
![]()
Bence de böyle yazılımlara ihtiyacımız var. Biz eğitime yöneldiğimiz için yazılıma zaman ayırmak zor oluyor ama bu memlekette yazılım mühendisleri programcılar var. Güzel bir destek sağlanabilir. Ekip oluşturulabilir. Tubitak projeleri bu alanlara odaklanabilir.Kendi şirketlerimiz siyasal baskıya dayanamaz ama yabancı kaynaklı büyük olanlar dayanır mealindeki yaklaşımlar hayata bireysel bakış açısından kaynaklanıyor kendi açısından doğru olabilir. Gemisini kurtaran kaptan misali. Ama eğer derdimiz sadece kendimizi kurtarmak değil ülkemiz için bir değer üretmekse, yarınlarımızı sağlama almaksa Yerli'den başka yolu yok bunun. Hem bu bakış açısı satır arasında gizli peşinen bizim büyük şirketimiz olamayacağını kabul etmek anlamına geliyor ki çok üzülüyorum. Mesleğimize de inanmıyoruz sanırım. Bir de herşeyi tiye alan yaklaşım var vatsapdan çıkmış Google ı kullanıyormuş vs. Bunun için ne yaptıkta buna gülüyor ya da üzülüyoruz. Hem zararın neresinden dönersen kârdır. Bir çiçekle bahar gelmez belki ama. Her bahar bir çiçekle başlar. Yerli ve milli kavramlarına gaz alma aracı, uydurulmuş yoktur şeklindeki ifadeler ise Bu kavramların belli kesimlerin tekelinde olduğunu zannedip ona göre konum almak yanlışından başka birşey değildir. Yerli ve milli kavramları bu ülkede yaşayan kapitalizmin bilerek ya da bilmeyerek esiri olmuş kişilerin dışındakilerin ortak paydasıdır.
hocam bu başlık altında yazdıklarımı toparlayıp şöyle son defa açıklayım kendimi;Sayın hocam biraz daha geniş düşün senin gibi milyonlarca kişinin alışveriş yönelimlerini,siyasi tercihlerini, arkadaş gruplarını....bilmek az şey mi adamlar seçim olmadan seçim sonucunu tespit ederek pozisyon alıyorlar. Ya da insanların tepkilerini kontrol altında tutup tam patlama aşamalarında sanal patlamalar yapıyorlar bkz. Arap Baharı... böylece gücü sürekli ellerinde bulunduruyorlar. Aklıma ilk gelen bunlar.
Yazınızın bu kısmına yürekten katılıyorum hocam. Dediğiniz medya ortamlarından ben de paylaşım yapamıyorum. Aynı durumdayız yani. inşallah onlarında yerlileri çıkar ve faydalı yönde kullanmaya başlarız.whatsapp ı terk edip ülkemizin geliştirdiği bip e geçmektir. Ve devamında devlet eliyle bilgisayarlarımızdaki işletim sistemlerinin de milli yazılımımız olan Pardus e geçmesidir. Bu olayı fırsata çevirme vaktidir bence.
Yerli güvenli olmayabilir de. Yabancı ya ne demeli sayın hocam çok mu güvenli. O sözleşme de yazdığı sözde şartlara uyduğunu nerden biliyoruz. Telegram a mı güvenelim Rus şirketi...200 yıldır ne yaptıklarını biliyoruz bu millete, yoksa Elon Musk adı verilen kişinin işaret ettiği sözde vakfın ürününe mi ya da Zukenberg denen halen davaları devam eden, arkasında büyük lobilerin olduğu parlak ! Çocuğa mı. Evet yine unuttum yerli malı haftası ilkokulda vaşington portakalı yediğimiz, coca cola içtiğimiz bir haftaydı sadece!
Vatanı ve milletini sevmek ve kendi insanına güvenmeye ne zamandır gülünür oldu hocam. Siz şunu hâlâ anlamadınız sanırım bu değerler bizim gözümüzde kendi kişisel verilerimizden kıymetlidir. Mesele gizlilik meselesi değil sadece. Aynı ülkedeyiz ben buna şaşırmıyorum. Bu değerleri ne ara unuttuk, unutturulduk ona şaşırıyorum. Bir de sizin ülkede yaşayanlar neye gülmeyip alkış tutuyor merak ediyorum.Şurada Bip diyenlere çok gülüyorum... Aynı ülkede yaşadığımıza da çok şaşırıyorum...![]()
biz sana gülemiyoruz, gülünecek değil ağlanacak halin var gibi yazdıklarınızdan anlaşılan oŞurada Bip diyenlere çok gülüyorum... Aynı ülkede yaşadığımıza da çok şaşırıyorum...![]()