Seat İbiza 1.0 Tsi DSG / Hyundai i20 1.4 AT

Kodla Büyü

dorian

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
368
İki aracıda görme ve test sürüşü fırsatım oldu.
SEAT ibiza 1.0 TSI DSG mükemmel bir deneyimdi. Ama aklımda Hyundai de.
Çevremdekiler ısrarla VW grubu ve Seat diyorlar.

Seat hakkında fikirleriniz var mı?
 
Hocam lpg kullanacaksan i20 otomatik. Benzinde binerim dersen ibiza. Cunku i20 otomatik sehir ici 10 lt yi asiyor benzin. 1.0 tsi yeni bir motor ayrica dsg 7 ileri. I20 tam otomatiktir. Ben su sartlarda benzinli araca binemiyorum belki gunun birinde yillik 5 bin km ye inersem dusunebilirim.
 
Dizel araçtan artık vazgeçtim. Hesabı kitabı iyi yapılırsa;
Yılda 15000 yol yapan biri dizel yakıt için 1 yılda 800 TL kar ediyor. Ayda 67 lira.
Ama ekstra bakım ücreti, parça değişimi, tamir vs bu hesaba girmiyor.
Düz hesap 13 yılda fiyat oranı eşit oluyor Benzinli ve Dizel arasında.
Satarken avantajlı diyenlere gülüyorum. HİÇKİMSE 100.000 'de dizel almaz (çok ucuz olmalı) ama Benzinli ne kadar çok km yaparsa motor o kadar kurum bağlıyor, performansı artıyor.
Tercihim BENZİNLİ
 
dorian' Alıntı:
Dizel araçtan artık vazgeçtim. Hesabı kitabı iyi yapılırsa;
Yılda 15000 yol yapan biri dizel yakıt için 1 yılda 800 TL kar ediyor. Ayda 67 lira.
Ama ekstra bakım ücreti, parça değişimi, tamir vs bu hesaba girmiyor.
Düz hesap 13 yılda fiyat oranı eşit oluyor Benzinli ve Dizel arasında.
Satarken avantajlı diyenlere gülüyorum. HİÇKİMSE 100.000 'de dizel almaz (çok ucuz olmalı) ama Benzinli ne kadar çok km yaparsa motor o kadar kurum bağlıyor, performansı artıyor.
Tercihim BENZİNLİ
Ibiza dogru tercih olacaktir sizin icin.
 
dorian' Alıntı:
İki aracıda görme ve test sürüşü fırsatım oldu.
SEAT ibiza 1.0 TSI DSG mükemmel bir deneyimdi. Ama aklımda Hyundai de.
Çevremdekiler ısrarla VW grubu ve Seat diyorlar.

Seat hakkında fikirleriniz var mı?
Kasım 2016 da ibiza mı aldım. Gaz pedalına nazik davranıyorum ş. İçi 6lt ortalamam var şimdilik. Araç 5700km oldu. Ağırlıklı ş. İçi olacağı için ibiza aldım. Önceki aracım lpg li focus tu. Şuan yakıt olarak onunla aynı. Performans konusunu karşılaştırmak bile istemiyorum. Hız mı yapmak istiyorsun, sollamalarda atılıversin, rampada bayılmasın dersen gaz pedalına bas seni koltuğa yapıştırsın.
B sınıfı araç haliyle çok konfor beklememek lazım. İç hacimde c sınıftan sonra azcık dar geldi. 1 çocuk var lpgli foocus kadar bagajım var yeterli.
Ayrıca ilk otomatik aracım. Şimdiye kadar manuel ile hamallık etmişim. Dsg çok araştırdım soruşturdum. Biraz beyaz eşya misali elektronik eşya gibi şans işi. Ama okuduğum kadarıyla malının arkasında en azından Vag grubu.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Başkaca merak ettiğiniz birşey varsa bilgim dahilinde ve dilim döndüğünce cevaplarım.
 
Hocam, okuldan bir arkadaşım geçen yıl sıfır kilometre benzinli i20 otomatik aldı. Uzun süre kullanma düşüncesi vardı. Fakat memnun kalmadı ve garantisi dolmadan 1 yıl içinde sattı. VAG grubuna geçti, ikinci el dsg leon aldı. Biri B sınıfı, diğeri C sınıfı tabi ama örnek olması açısından söylüyorum.

Ayrıca şunları belirtmekte fayda var;

full donanım paketlerinde ibiza 4-5 bin lira daha ucuz.
otomatik i20 4 ileri, Dsg ibiza 7 ileri. Tüp taktırmıcaksan yakıt konusunda i20 seni üzebilir.
i20 1.4 atmosferik, 100 bg 135 tork, ibiza 1.0 tsi, 110 bg 200 tork. Performans olarak ibiza daha güzel.
 
sürüş zevki için ibiza fakat dsg şanzumanlar daha çok sıfır alırken tercih edilir.Nasıl 100bini devirmiş dizellerden insanlar uzak durmaya çalışıyorsa kmsi ilerlemiş dsglerden de uzak duruyor, bu sebeple dsgli araç 2.elde satılırken km ilerlemişse zorlanabilir.Eğer satarken kolay satılsın derseniz i20 alıp lpg taktırıp binebilirsiniz.Ben dsgli ibiza ile otomatik i10 arasında gidip geliyordum ve en nihayetinde satarken zorlanmamak için ve dsgnin arıza potansiyelini göz önüne alınca i10a yöneldim.Performans zayıf ama yakıt lpg ile motosklet gibi.Geçen haftalarda aracımı satıp ev için nakit yapmak istedim 9 ay önce sıfır alıp 9 bin km bindiğim i10u ilana koydum ve en düşük teklif veren aldığım fiyatın üstünde teklif verdi.Sonra satıştan vazgeçtim.
 
bence tercih kesinlikle ibiza. hem vergi avantajı hem de yakıt tüketimi açısından artı bir de performansı. ama yeni kasa ekim ayında gelecek bence beklemek lazım çünkü yeni kasa hem iç hem de dış tasarım olarak çok iyi . fr ın küçülmüş hali.
 
Surekli woswagen kullanan birisi olarak tercihimizi seata cevirdik 3 ibiza bir exeo 3 leon aldik aile fertlerimize cok sukur 2012 den beri sanayi yolunu unuttuk.ha bizimkiler de hic dizel yoktu hep tup attirdik yakit performans ve konfor mukemmel hocam
 
0. km alacaksanız garantiyi mümkün olduğunca uzun tutun..malum DSG sıkıntılı ve çok masraflı olabiliyor...ama 7 sene garantisi olsa kafanız rahat 5 -6 sene binersiniz...bu arada tabi ki WV grubu...
 
Tüm cevap verenlere teşekkür ederim. Kafam çok karıştı. KİA diyen var, POLO diyen var, CLIO mükemmel :wink: diyen bile var :o .
Ama SEAT ağır basmaya başladı.
Sanırım artık geri kafalı düşünceden kurtulup, teknolojinin değiştiğini anlamam gerek araç piyasasında.
 
Geri
Üst