Seagate 1 TB 2.5" Veri Aktarım Hızı

Kodla Büyü

mahonyhacettepe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu ürünü yeni aldım internetten. Resimlerden biri aldatmasın. Aktarım hızı çoğu zaman 10 MB/s'ı geçmiyor. Yani ortalama 2 dakikada 1 GB veri aktarıyor. Bu hızlar normal midir? Yoksa alalı 1 hafta olmadı. Arayıp değişim mi istiyeyim. Yoksa servise mi göndermeliyim?

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    40.7 KB · Görüntüleme: 3,295
  • 2.jpg
    2.jpg
    37.4 KB · Görüntüleme: 3,296
  • 3.jpg
    3.jpg
    36.3 KB · Görüntüleme: 3,295
Harici diskin dosya sistemi nedir? Fat32 ise NTFS'ye dönüştürün.
Başka bir bilgisayarda denediniz mi, belki makinenizdendir.

yakuphan' Alıntı:
Harici diskin dosya sistemi nedir? Fat32 ise NTFS'ye dönüştürün.
Başka bir bilgisayarda denediniz mi, belki makinenizdendir.

Yani yavaş diyosunuz.
Evdeki diğer bir PC'ye taktığımda bilgisayarın kilitlenmesine neden oluyor. Dosya Sistemi NTFS zaten.

Bende Seagate 500 GBlık var 2,5". Şimdi aldığım ekran görüntüsü..

Tabii ikisi aynı marka olsa ve 2,5" olsa bile farklı ürünler ve özallikleri farklı olabilir.

Karşılaştırma ve fikir açısından gönderiyorum.

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    40.1 KB · Görüntüleme: 3,283
Yalnız şöyle de birşey var. Tek büyük bir dosya gönderirken hız karşılaştırması yapın. Parça parça dosyaları gönderirken, yani 1000 tane dosyadan oluşan bir kopyalama yaparken hızın saniyede 8 mblara düşmesi normal. Sizin 3 ekran görüntüsü de bu şekilde olmuş. tek bir dosya gönderirken hızın arttığını göreceğinizi düşünüyorum

tinyamasisurum0' Alıntı:
Yalnız şöyle de birşey var. Tek büyük bir dosya gönderirken hız karşılaştırması yapın. Parça parça dosyaları gönderirken, yani 1000 tane dosyadan oluşan bir kopyalama yaparken hızın saniyede 8 mblara düşmesi normal. Sizin 3 ekran görüntüsü de bu şekilde olmuş. tek bir dosya gönderirken hızın arttığını göreceğinizi düşünüyorum

evet 3 görüntüde de gönderilen dosya sayısı fazla fakat 700 mb lık TEK parça bir dosya gönderdim ve yine de en fazla 20 MB/s yi gördü.

Normalde diskin önbelleği ile alakalıdır.
Bana yavaş geldi hocam...

20 mb/s gördüysen değiştirme yapmazlar hocam kullandığın bilgisayarla da alakalı olabilir. hatta 20 mb/s yazma hızı gayet iyi diyebilirim. bende kingston bellek aldım geçenlerde 8 gb. dosya yazma hızı 2mb/s üzerine çıkmıyo okuma hızı da 7 mb/s. bende mi göndersem acaba :mrgreen:

Küçük boyutlu çok dosyayı kopyalarken hız düşebilir.

hdtune pro isimli bir programla sabit diskinizin performansınızı test edebilirsiniz.

papakaa' Alıntı:
20 mb/s gördüysen değiştirme yapmazlar hocam kullandığın bilgisayarla da alakalı olabilir. hatta 20 mb/s yazma hızı gayet iyi diyebilirim. bende kingston bellek aldım geçenlerde 8 gb. dosya yazma hızı 2mb/s üzerine çıkmıyo okuma hızı da 7 mb/s. bende mi göndersem acaba :mrgreen:

flash disklerle harici hard diskleri aynı kefeye koyuyorsun öyle mi. Bence hemen gönder servise, Yazma hızını belki 4 e çıkarırlar. Ayrıca USB 2.0 teknolojisinin veri aktarım hızı SANİYEDE 480 MBİT PER SECOND DIR. YANİ: saniyede 60 MEGABAYTA kadar ulaşması gerekir. 20'yi geçmiyor diyorum dalga geçiyorsunuz. Ama yinede flaşınızı servise hemen gönderin derim ben...

Yazma hızı pek çok etkene göre değişiklik gösterebilir.
1-) Okuduğu dosyalar küçük boyutludur ve sayısı fazladır. Bu hızı yarıya kadar düşürebilir.
Bunun yerine yüksek boyutlu 500-1000 MB lık dosyalarda hız ölçümü yapın.
2-) Okuduğu disk fragmante olmuştur yani disk birleştirici yapmanız gerekir.
3-) Harici harddiskiniz fragmante olmuş olabilir. Onu da birleştirin.
4-) USB kablosunda bir arıza olabilir veya kablo çok uzundur.
5-) Harici harddiskinizi bir başka bilgisayarda test edin.
6-) Harddiskinizin broşüründen içinde kullanılan diskin okuma yazma hızını bulmaya çalışın.
Eğer broşürde yazan değerler test ettiğiniz değerlerden çok yüksekse servise gönderin.

mahonyhacettepe' Alıntı:
papakaa' Alıntı:

flash disklerle harici hard diskleri aynı kefeye koyuyorsun öyle mi. Bence hemen gönder servise, Yazma hızını belki 4 e çıkarırlar. Ayrıca USB 2.0 teknolojisinin veri aktarım hızı SANİYEDE 480 MBİT PER SECOND DIR. YANİ: saniyede 60 MEGABAYTA kadar ulaşması gerekir. 20'yi geçmiyor diyorum dalga geçiyorsunuz. Ama yinede flaşınızı servise hemen gönderin derim ben...

neden dalga geçelim sayın hocam bizde kendi fikirlerimizi düşüncelerimizi paylaşıyoruz. seagete 2,5" 500gb ve philips 3,5" 500 gb harddiskim var iki adet ben dosya yazma hızının 20 geçtiğini görmedim okuma hızıda max 30 mb a çıktı. ben sorun olmadığını düşündüğüm için belirttim. yinede sen bilirsin.

papakaa' Alıntı:
mahonyhacettepe' Alıntı:
papakaa' Alıntı:

neden dalga geçelim sayın hocam bizde kendi fikirlerimizi düşüncelerimizi paylaşıyoruz. seagete 2,5" 500gb ve philips 3,5" 500 gb harddiskim var iki adet ben dosya yazma hızının 20 geçtiğini görmedim okuma hızıda max 30 mb a çıktı. ben sorun olmadığını düşündüğüm için belirttim. yinede sen bilirsin.

biraz kelimelere dikkat ederek konuşalım demek istedim sadece. bu flaş disk değil harddisk, tabi ki daha hızlı olması beklenir. iki harddiskinizinde yavaş yazması normal olabilir. Önbellekleri 8 MB tır. 3.5 unda veri erişim hızı yavaş olabilir ne bilim. Benim diskimin önbelleği 16 MB.

BBNET
Geri