Seçmeli Dersler- Maarif

Kodla Büyü

vakitsiz67

Aktif Üye
1-) Digital Sanatlar ve Yapay Zeka Seçmeli derslerinin öğretim TYMM'de yayımlanmış. Bu sene 6. ve 7.sınıflarda bu dersleri okutacağız. Yıllık planlarımzı maarif modele göre mi hazırlamalıyız?

2-) 6.sınıfta 2 saat Digital Sanatlar gören bir öğrenci 7.sınıfta tekrar 2 saat Digital sanatlar görebilir mi?
NOT: bu yıl itibarıyla 5 ve 6. sınıflar çoklu dil eğitimi doğrultusunda eğitim görecek.
7.Sınıflar ise normal eğitime devam edecekler.

Buna uygun yıllık plan hazırlayan var mı yok mu?

Dijital Sanatlar 2. Düzey hariç burada seçmeliler var :

Dijital Sanatlar-I. düzey dersi ilk defa alanlar için Dijital Sanatlar-II. Düzey ikinci kez alanlar için.

Daha önce iki düzeyde konular farklıydı şimdi aynı olmuş. Eski sistemdeki gibi :
- "Evet çocuklar 2*2=4"
-"Hocam 2*3 kaç yapar?"
- "O önümüzdeki senenin konusu, be sene anlatamıyoruz."
Hey yavrum hey kim hazırladı bunu?

Proje Tasarımda düzey belirtmemişler, bu da şu anlama geliyor, biz kendimiz sağımızdan solumuzdan uydurmadan hem 6. hem 7. sınıfta aynı öğretim programını uygulayabilir ve aynı konularla işleyebiliriz.
Ne mükemmel değil mi?
-"Hocam geçen sene görmedik mi bu konuları?"
-"Bilmem ben hatırlamıyorum öyle bir şey, bir daha görek ne olacak"

Proje dersinde bu kadar kalem kağıt vs saçma konuyu nasıl buldunuz kim hazırlıyor gerçekten bunları?

Sınıfımda 3 tane 3D yazıcı var 3D modelleme konusu için niye 2. dönem ortasını bekliyoruz, 2. boyutu görmeden 3. boyutu göstermek yasak mı hiç mi anlamazlar zekaları mı yetmez? bu planlarda yer değişikliği yapılabiliyor mu yoksa tövbe yer değiştirme olmaz mı?

3B Modelleme konusu bütün okulda Nisan'da başlamak yerine her sınıfta ayrı tarihlerde olmalı ki yazıcıyı farklı sınıflar farklı zamanlarda daha fazla kullanabilsin her öğrenciye bir yazıcı düşmüyor sonuçta. 6-A 'nın eylülde 6-B'nin martta görmesi ne gibi bir soruna yol açar ki? Aaaa ortak sınav değil mi? Tüm ülkede aynı olsun değil mi? O zaman çoydemi kaldırırsın niye bir okulda ingilizce 14 saatken öbüründe 5.

BENİM BU PLANLARI HAZIRLAYANDAN DAHA ZEKİ VE MANTIKLI ÖĞRENCİLERİM VAR ÇOK ŞÜKÜR...

Son düzenleme:
ilksms
Geri