Seçmeli dersler 10-12 Eylül'de ( Genelge Eklendi)

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ortaokul 5. ve 9. sınıflarda okutulacak seçmeli derslere ilişkin genelge yayımladı.
Seçmeli derslerle öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerinin geliştirmelerinin amaçlandığını belirten Dinçer, seçmeli derslerin öğrencinin ilgi, yetenek ve isteklerine göre velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçileceğine işaret etti.
Bakan Dinçer, 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak seçmeli derslerin seçiminde dikkat edilecek hususlara değindi. Buna göre, ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrenciler bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 3-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar verecek.
Ortaokul 5. sınıf öğrencileri yayımlanacak dilekçeye göre seçmeli dersleri belirleyerek, 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokul müdürlüğüne ulaştıracak.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarında seçmeli derslerde aynı öğretim programları uygulanacak.
Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat, imam hatip ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecek.

http://www.kamudanhaber.com/manset/secm ... 05359.html

Genelge

http://tegm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... liders.pdf

Re: Seçmeli dersler 10-12 Eylül'de

diyelim ki kimse seçmedi ne olacaz.
çocuklara aman seçin mi diyecez

Bahsedilen genelgeyi bulamadım hala. Elinde olan varsa paylasabilir mi ?

ya hayret bişey gerçekten. 10-12 eylül arasında bütün öğrenciler dilekçelerini okula getirecekmiş. hangi öğrenciyi bulacak okul idaresi yani böyle şeymi oççur. pek tabii okul idaresi seçecek bu durumda. farklı düşünen var mı bilemiyorum

aysef' Alıntı:
ya hayret bişey gerçekten. 10-12 eylül arasında bütün öğrenciler dilekçelerini okula getirecekmiş. hangi öğrenciyi bulacak okul idaresi yani böyle şeymi oççur. pek tabii okul idaresi seçecek bu durumda. farklı düşünen var mı bilemiyorum
Katılıyorum. Bizim mudur secme olayını velilere birakirsak ogretmenler magdur olur ve norm fazlasi olur diye dusunuyor. O yuzden kendimiz seceriz demisti bu genelge gelmeden once tabi. Ama simdi buna gore fikri degisir mi bilmem.

Öğrenciler hiç bir şey seçmezlerse varsayılan olarak hangi ders seçilecek.Bu da önemli

Genelgede "ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrenciler bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 3-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar verecek." demiş. O zaman sadece 5. sınıf öğrencileri tercih hakkını kullanacak. 6-7-8 ler dilekce vermeyecek demektir.

Arkadaşlar okulda dersimiz seçilmezse bize ne olacağı konusunda bilgisi olan var mı? Ben bu sene norm fazlası oluyordum, müdürüm sonra dersimi seçti. Muhtemelen dersim seçilmeyecek, bu durumda biz ne olacağız?

En az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda grup oluşturulacaktır. genelgenin bir maddesi böyle. diyelimki dersi 20 öğrenci seçti. bu durumda 2 grup mu oluşturulacak aynı ders için. yoksa 20 öğrenciden oluşan bir grup mu olacak.

hocam öğrencileri birçok müdür bulamayacak.malumunuz yine idareye kalır iş.hangisi daha iyi ya da kötüdür onu bilemedim...sayılara gelince muhtemelen varsa lab imkanlarına göre farklı gruplar yappılabilir.ama seçmeli derslerin uygulanma biçimi hala belirsiz...

Bu durumda Bütün siniflarda 2 saat oluyor dersimiz . Yanlış anlamadım dimi

o vakitte hangi öğrenci gelecek bu bir

interneti olan kaç öğrenci var bu 2

:)

gene kalır idareye bu iş

Açıklamalar yetersiz , İki çizelgeden anladığım ve kafama takılanlar;
Yeni çizelge bu yıl sadece 5. sınıflara uygulanacak.
Diğer sınıflar haftada 30 saat ders yaparken 5. sınıflar 36 saat yapacaklar. 8 saati seçmeli ders olacak

Her öğrenci mutlaka 4 çeşit ders seçmek zorunda mı ya da en fazla 4 tane mi seçecek ?
Okulda maksimum kaç farklı ders seçilebilir ? Çizelgede 15 farklı ders var. 5. sınıflarda 1 şubesi olan okul da var 10 şubesi olan da var. O kadar farklı grup için nasıl öğretmen ya da derslik ayarlanır ?
Gruplar belirlenirken öğrenci sayısında üst sınır kaç olacak? Her dersten sadece 1 grup mu yapılacak birden fazla olabilir mi? Örneğin 4 şubesi olan okulda her öğrenci Bilişim Teknolojileri dersini seçse olsa bile 30-40 tanesinden 1 grup yapılıp diğerleri başka derslere mi yönlendirilecek ? Ya da 4 ayrı grup mu yapılacak ?

Ekli dosyalar

• secmeli.jpg
    secmeli.jpg
    98.1 KB · Görüntüleme: 920
  • kurul1.jpg
    kurul1.jpg
    155.7 KB · Görüntüleme: 920
sadece 5.sınıflar ve 9.sınıflar kendileri seçecek görünüyor genelgeye göre...diğer sınıflar yine okul idaresine kalıyor..

egitimci.' Alıntı:
sadece 5.sınıflar ve 9.sınıflar kendileri seçecek görünüyor genelgeye göre...diğer sınıflar yine okul idaresine kalıyor..

5 lere yeni müfradat , 6,7 ve 8 lere eski müfredat....

iyide eski müfredatmı kaldı hocam seçmeli derslerde bilşim teknolojileri diye bir ders kalmadı ne olacak acaba valla durumumuz kritik bence seçilmeyebilir bizim ders zaten herkes bil. kullanmasını biliyor bakan bile topluma empoze etti topluma sınavlar var oldukça veliller daha çok sınav odaklı dersleri seçerler bence öğrencilerde spor etkinlikleri veliler matemetik uygulamaları seçerler zaten hz. muhammedin hayatı gibi derslerde seçilir

iyi de bizde şimdi bu seçmeli dersleri verecek öğretmen yok, mesela din kültürü öğretmenimiz yok, veliler din kültürü öğretmeninini gireceği dersi seçerse ne yapacağız, ya da listeden onları kaldırıp öyle mi velilere göndersek, yönlendirme yapmamız lazım bilişim teknolojilerine...

şimdi 5/.... diyor şimdi gördüm hocam seçilse bile 2 saat 10 öğrenic yeter diyor ama üst sınır ne kaç sınıf açılacak buda muaamma ne kadar zorlasakta 15 saat çıkmaz hocam bence

ya tüm ogrenciler ayni dersi secerse 50 kisi ile mi ders olacak yoklama listeleri nasil olacak her siniftan ogrenci gelecek malum secmelilere hocalar ellerinde ayri ayri yoklama listesi ile mi dolasacak. ayrica formator olursak dersimizde cok secilirse o zaman hem 25 saat derse girip hemde aksama kadarmi bekliycez ne garip istir yahu. keske dersi kaldirsalar formatorlugu kadro olarak verseler bizde kurtulsak

unforgiven55' Alıntı:
iyide eski müfredatmı kaldı hocam seçmeli derslerde bilşim teknolojileri diye bir ders kalmadı ne olacak acaba valla durumumuz kritik bence seçilmeyebilir bizim ders zaten herkes bil. kullanmasını biliyor bakan bile topluma empoze etti topluma sınavlar var oldukça veliller daha çok sınav odaklı dersleri seçerler bence öğrencilerde spor etkinlikleri veliler matemetik uygulamaları seçerler zaten hz. muhammedin hayatı gibi derslerde seçilir

6 ,7 ve 8 lerde dersin adı hala bilişim tekn. şuan arkadaşlar

sadece 5 de bilişim tek. ve yazılım .....

BBNET
Geri