"Seçmeli" Ders tuzağı!

Kodla Büyü

tqwert

Aktif Üye
Geçen gün, ders seçmek için okula gelen 5. sınıf velisine dilekçe verildi. Velinin BT dersini seçtiğini gören müdür duruma hemen müdahale etti, BT dersinin açılamayacağını, bu yüzden boşu boşuna o dersi seçmemesi gerektiğini söyledi. Yalnız bunu söylerken ben de odadaydım. Neden açılamaz dedim müdüre? 3 tane Kur'an sınıfı açmamız gerekiyor. BT sınıfında Kur'an dersleri yapmayı düşünüyorum dedi :)
Zaten bir çok veliye dilekçeler doldurulurken ilk 3'ü işaretlenip verildi..
Artık her şeye gülüyorum... Yola devam..

tqwert' Alıntı:
Geçen gün, ders seçmek için okula gelen 5. sınıf velisine dilekçe verildi. Velinin BT dersini seçtiğini gören müdür duruma hemen müdahale etti, BT dersinin açılamayacağını, bu yüzden boşu boşuna o dersi seçmemesi gerektiğini söyledi. Yalnız bunu söylerken ben de odadaydım. Neden açılamaz dedim müdüre? 3 tane Kur'an sınıfı açmamız gerekiyor. BT sınıfında Kur'an dersleri yapmayı düşünüyorum dedi :)

sen bimeri kullanma
alo 147 yi kullanma
dilekçe kanununu kullanma
şikayet hakkını kullanma..
dava hakkını kullanma..
hakkını arama..
o velinin adını alarak şikayet dilekçemede aynen yazardım..
ama sen gülüyorsun.
zorla Kur'an dersi olurmu.
cahil bir müdürün varmış..
norm fazlası olup resen isteğin dışı köy okullarına yada çok zorlu bir yere gönderilirsen tek sebebi senin bu haksızlığa gülmendir..

Aynen katılıyorum, neden veliye seçme hakkı verildi o zaman? Hocam hakkınızı arayın. Bizi bu kadar kötü duruma düşüren anlattığınız tarzdaki insanların uygulama farklılıkları.

Hocam o derslerin seçmeli adı altında diyanet, afişler, telkinler yoluyla halkın üzerinde baskı kurarak seçtirildiğini biliyoruz. Özgür irade ile seçilmesine karşı değilim ama bu dersler seçmeli kategorisinde zorunlu gibi gösteriliyo. Ancak bu kadar aleni olacağını düşünmemiştim.

Yahu ne acayip müdürler var şaşırıyorum. Bu adamlara niye bir şey olmuyor arkadaş? Ne bu cesaret. Galiba orada veliler çok sessiz.

Bizim okulda böyle zorlama yapsalar beşinci veliden sonra ilçe milli eğitime şikayetler başlardı sanırım. Gerçi müdür demokratik zaten. Bakanlık ne diyorsa velilere haklarını veriyor. kafasına göre takılmıyor hiç. Veliler ne isterse yazdılar. Böyle olunca da 14 ders açıldı. Şimdi nasıl program yapacağız bu kadar derse onu düşünüyoruz kara kara. :cry:

Bunun bu şekilde cerayan edeceği zaten belliydi arkadaşlar. Üstlerine yaverlik yapacak idarecilerin artacağı aşikar.
Az bile olmuş kardeş daha neler göreceğiz neler.
kazanız mubarek ola
saygılar

yesimim2000' Alıntı:
Seçmeli dersler seneye alım yapılacak kontenjanı belirleyecek!!!
http://www.memurlar.biz/haber/ogretmenlik-kontenjanlarini-secmeli-dersler-belirleyecek--346939.html
Yani bu yıl ders seçilmezse kontenjan verilmeyecek!
Bahaneleri hazır olacak zaten bu derse gerek yok, bakın veliler öğrenciler bile bu dersi SEÇMİYOR!
Veya malum dersler müthiş rağbet gördü seçmeliden zorunluya dönüştürebiliriz de diyecekler hocam, anladınız siz onu...

tayinci42' Alıntı:
tqwert' Alıntı:

sen bimeri kullanma
alo 147 yi kullanma
dilekçe kanununu kullanma
şikayet hakkını kullanma..
dava hakkını kullanma..
hakkını arama..
o velinin adını alarak şikayet dilekçemede aynen yazardım..
ama sen gülüyorsun.
zorla Kur'an dersi olurmu.

cahil bir müdürün varmış..
norm fazlası olup resen isteğin dışı köy okullarına yada çok zorlu bir yere gönderilirsen tek sebebi senin bu haksızlığa gülmendir..

Artık bu durumdan bunaldım.Bt öğretmenleri hep bunu yapmak zorunda şikayet et dilekçe ver dava et vs . Yok normunu okulda korumaya çalış. Nedir bu? neden ekmeğimizi aslanın ağzından almaya çalışan tek branş biziz? Tek girebildiğimiz ders seçmeli bir ders olduğu için. Başka hiç bir branş bu kadar çok hak aramak zorunda değil.

pisagorean' Alıntı:
yesimim2000' Alıntı:
Seçmeli dersler seneye alım yapılacak kontenjanı belirleyecek!!!
http://www.memurlar.biz/haber/ogretmenlik-kontenjanlarini-secmeli-dersler-belirleyecek--346939.html
Yani bu yıl ders seçilmezse kontenjan verilmeyecek!
Bahaneleri hazır olacak zaten bu derse gerek yok, bakın veliler öğrenciler bile bu dersi SEÇMİYOR!
Veya malum dersler müthiş rağbet gördü seçmeliden zorunluya dönüştürebiliriz de diyecekler hocam, anladınız siz onu...

Kontenjanları arttıracakları bölümlere bol bol kadro açacaklar, sonraki senelere ders sayıları azalsa da zaten o kadrodakilerin çoğu hızlıca idareci olma yolunda !!!

İlk yazılan yorum nedense pek inandırıcı gelmedi. Siz o odada otururken müdürünüz rahat rahat sizin dersiniz hakkında ahkam kesiyor, hatta yalan söylüyorsa ortada bir sorun olduğu kesin. Tabi sizin hiçbir tepki vermeyip sessi kalışınız da ayrıca düşündürücü.

Yahu bizim okulumuzda tam tersi oldu. Okulumuz öncelikle kendi derslikleri bulunan branşların seçmeli derslerini doldurma yoluna giderek, bir sıkışıklığın önüne geçmeye çalışıyor. Bu bağlamda 4 şubesi olan 5.sınıfların 8 saat spor ve bilişimin hepsi de dolduruldu. Fen şu anda 4 saatte.

Nerden biliyorsun derseniz, öğretmen şube ders saatı dağıtım tablosunu..... öhö öhö :) ben yaptım da.

çaylak' Alıntı:
İlk yazılan yorum nedense pek inandırıcı gelmedi. Siz o odada otururken müdürünüz rahat rahat sizin dersiniz hakkında ahkam kesiyor, hatta yalan söylüyorsa ortada bir sorun olduğu kesin. Tabi sizin hiçbir tepki vermeyip sessi kalışınız da ayrıca düşündürücü.
Ne yapacak hocam. Şikayet etse kimse kılını kıpırdatmaz. Ama o malum dersleri seçtirmiyolar diye bi şikayet edin bakalım. Okulu adamın başına yıkarlar.

Afenir o müdüre 5. sınıfın bilgisayar dersi neyine. Biz bilgisayarcıyız diye yat kak herşeyi bilişim olarak görmenin anlamı yok.

Hocam benim okulumda da seçilebilecek seçmeliler öncelik B.T. oldu. Ancak idarem önceleri 5lerde seçTİRmesek falan deyince tamam benim gitmemi istiyorsanız seçTİRmeyin dedim. Bu birazcık etkili oldu

BBNET
Geri