Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi yeni sistemde öğrencilere 15 tane seçmeli ders sunuldu. Ama bu seçmeliler öyle bişey ki, bir kere alıyosun bir daha alamıyosun ve aynı zamanda her yıl 4 tanesini seçmek zorundasın. Yani dini dersleri almak istemeyen bir öğrenci eninde sonunda bu dersleri seçmek ZORUNDA.. Ben şahsen çocuğumun Kur'an dersini almasını canı gönülden isterim ve desteklerim de. Ama İslamda bile bu zorunluluk yokken adamlar zorla bu dersleri verecek. Adı seçmeli ama gerçekte zorunlu dersler. Dine tepkili olan bir çok insan tanıyorum ve bu adamları dinden daha beter soğutacaklar. Dediğim gibi ben din derslere karşı değilim, çocuğuma da seve seve bu dersleri aldırırm. Okulda almasa yazın kurslara göndererek yine aldırırım. Ama istemeyen bi insana bu dersi zorla vermenin ne dinde ne de başka biyerde yeri yoktur. İnsanlara islamı sevdirmek gerekirken bunlar islamdan soğutacak ondan korkuyorum. Bi siyaset uğruna çocuklarımızla, vatandaşlarımızla daha ne kadar oynayacaklar merak ediyorum